Şimdi Ara

Tıp düşününenlere 4.Sınıf Tıp Öğrencisinden tavsiyeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
6
Favori
10.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yildirim beyazit hakkinda biri bilgi verebilir mi egitim sistemi yemekhanesi felan nasil?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elifkubra E kullanıcısına yanıt
    Bence bundan korkmayın hocam, tıp okuyorsunuz sonuçta elbette her yerde belirli bir zorluk seviyesi olacak. Ankaranın imkanlarının da daha çok olduğunu düşünüyorum üniversite olarak.
  • tıp adayı kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle okumayı sevmeli. Masa başında oturup, kitap not okumayı sevmeyen birine göre değil maalesef. Onun dışında biyolojiye ilgisi olması artı bir özellik olur düşüncesindeyim ama tıp multidisipliner bir alan içerisinde kimya fizik dahil birçok bilimi içeriyor genel olarak fen alanına ilgili olması gerek. Sabırlı olmalı ve okumayı sevmeli bence en gerekli özellikler bunlar.
  • efsogaren kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ederim

cevabınız için teşekkürler hayatınız boyunca başarılar dilerim
  • Eğitim sistemi normal kurul sistemi, diğer üniversitelerden çok bir farkı yok. Sadece hastanesi ile ilgili bir sıkıntı oluştu diye biliyorum. Normalde eğitim gördükleri hastanelerin şehir hastanesine bağlanması bir sıkıntı oldu diye biliyorum; ama yıldırım beyazıtta okuyan birilerini bulursam yönlendireyim.
  • elifkubra E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Tesekkur ederim siz nerede okuyorsunuz

• tıp adayı kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam, size de başarılar dilerim
  • Ben istanbul SBÜ'de okuyorum
  • tıp fakültesinde daha çok Almanca eğilimi yazdınız sanırım yanlış anlamadım ?
    etrafımdakilere de anlatmaya çalışıyorum doktorluk için Almanya cazip diye toktor her yerde toktor deyip kapatıyorlar.

edit: 19 tayfadanım benim de yurtdışı planım var tıp okuduktan sonra. Çalışmalar için erken mi sizce bu yıl temel atıp 1.sınıf sonunda dil eğitimi görmeyi planlıyor gibiyim mantıklı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapitoksesi -- 18 Haziran 2019; 22:46:7 >
  • kapitoksesi kullanıcısına yanıt
    Evet özellikle yurtdışından çok fazla doktor kabul ediyor Almanya, diğerlerine nazaran daha rahat bir kabul sistemi de var özellikle almancanız iyiyse. Bence almanca çalışmaları için erken değil, hafiften de olsa başlamak yararlı olur. Ama seneye yaz başlarsanız da büyük kaybınız olmaz bence.
  • Teşekkür ederim hocam

Hocam sbü yatay geçiş aliyor mu bi bilginiz var mı kontenjan zaman vs.
    istanbul sbü yeni olduğu için sanirim internette veri bulamadım yatay geçişle alakalı

• Kreutz kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam
  • koç tıp ve medipol uluslararası tıpın cerrahpaşa ve hacettepeye göre ne gibi avantajları ve dezavantajları var?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kreutz

Meram tıp hakkinda bilginiz var mı hocam
    Teorik açısından genelde kolay olarak bilinir. Ama son 1-2 yıldır bazı hocalar zorlamaya başladı. Yine de genel olarak sınavlarda aranan şartlar çoğu yere göre daha ılımlı. Devamsızlık sıkıntısı neredeyse hiç yok. Teorik eğitimi hakkında çok yorumda bulunmak istemiyorum çünkü çoğu yerde üç aşağı beş yukarı aynı olduğunu düşünüyorum. Kliniği de muhtemelen ortalamanın üstündedir.

Edit:Bir de tus başarısı düşük diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratYakinFanboi -- 18 Haziran 2019; 22:59:36 >
  • gigied G kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bu konuda herkes farklı düşünebilir; ama özel okulların maddi güçleri sebebiyle kazanan öğrencilerine hele Medipolde yurtışı dil eğitimi gibi imkanlar sağladıklarını biliyorum, bu sebeple ve malzeme/ teçhizat açısından elbette öndedirler; ancak cerrahpaşa ve hacettepe gibi köklü okulların avantajları da göz ardı edilemez. Sonuçta köklü bir hoca kadroları var, köklü bir hastane sistemi var. Ben açıkçası devlet okullarının en azından 4.sınıftan sonra staj eğitiminde hangi özel okul olursa olsun önde olduklarını düşünüyorum. Ama ilk 3 sınıf için özel okullar daha iyi olabilir dediğim sebeplerden ötürü. Bu benim görüşüm tabii
  • Ege tıp vs marmara tıp

Hangisinin eğitimi daha iyidir sizce? Yoksa sehire gore mi seçeyim?

• Msb101 kullanıcısına yanıt
    Bence aralarında belirgin bir fark yok. Marmara ingilizce buna dikkat etmenizi öneririm. Bazı arkadaşlar ingilizce istemiyor özellikle onun dışında, marmarada geçme notu 45 daha rahat bence egeye göre. Ama temel etken şehir olur diye düşünüyorum. Belirgin fark yok çünkü
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.