Şimdi Ara

Eczacılığı bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
8.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eczacılıktayım.2.sınıfa geçtim ama meslek geleceği açısından içim rahat değil.Eczane açmak şu an çok zor ve ayrıca masraflı.İlk senemden GANO 2.5 civarı yani yeterli.Bu sene dersleri biraz salabilirim.Sizce okulu biraz askıya alıp sınava tekrar mı hazırlansam?

26.05.2022 güncellemesi

3.40 ortalama ile mezun oldum, İlaç ve Aşı çalışmaları alanında Doktora eğitimi için YLSY bursu ile İngiltereye gönderiliyorum. Buraları hayal dahi edememiştim. Başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A8FE7B1F6 -- 26 Mayıs 2022; 13:54:57 >

• kardeşim hedefin senin eczane açmak ise yanlış yerdesin zaten önü kapatıldı. Sırf 5 yıl okuyupta ticaret yapmaksa hedefin niye okuyorsun şimdi de başlayabilirsin. 5 yıl beklemeye gerek yok. Hem eczacılıkta uzmanlık sınavı geldi,tus sınavına girebiliyorsun devlete atanabiliyorsun ilaç şirektlerinde çalışabiliyorsun. Yine de sen bilirsin
  • Sakin birakma tekrar hazirlanmak zihnen ve bedenen yoruyor hocam artik yasta geciyor.

hocam netlerım şunlar

ygs 60k

tur 31D 9Y

mat 25D 14Y

sos 5D 6Y

fen 34D 6Y

lys

mat 40

fiz 19

kım 25

bio 23.75

mf3 te kaç gelır bir eczacilik sansi var mi hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceku61 -- 7 Temmuz 2017; 11:6:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim hedefin senin eczane açmak ise yanlış yerdesin zaten önü kapatıldı. Sırf 5 yıl okuyupta ticaret yapmaksa hedefin niye okuyorsun şimdi de başlayabilirsin. 5 yıl beklemeye gerek yok. Hem eczacılıkta uzmanlık sınavı geldi,tus sınavına girebiliyorsun devlete atanabiliyorsun ilaç şirektlerinde çalışabiliyorsun. Yine de sen bilirsin
  • İnşallah gelir zaten sıralamalar düşecek bu sene içini ferah tut.Ama hedeflerini gözden geçir derim.Eczacılık eskisi gibi değil bunu içine girince anlayacaksın.

Şimdi sana eczacılığın geleceğini anlatayım.Şu an batıda eczane açmak imkansız gibi bir şey.Doğuda boşluklar var ama hepsi vasat ilçelerde tehlikeli yerler.Sen mezun olana kadar 5 sene geçecek senelik eczacı mezun sayısı 3000 civarı bu da 15 bin eczacı yapar.Bu meslek ölene kadar rahatlıkla yapılabilen bir meslek yani emekli durumu çok zor.Doğudaki iller sen mezun olana kadar dolacak ve açıkta kalacaksın sıraya sokacaklar mezunları.Biri ölürse,dükkanı kapatırsa yerine geçeceksin.EUS çıktı ona umut bağlamaya değmez duyumlara göre ilk 2-3 sene 200-300 kişi alacaklar bu sınavla sınava girecek kişi sayısı 10.000 civarı olacak.Yani anlayacağın meslek ölmek üzere önlemler çok geç alındı.Her şeyi başlı başına düşün bu mesleği yazarken.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak335

kardeşim hedefin senin eczane açmak ise yanlış yerdesin zaten önü kapatıldı. Sırf 5 yıl okuyupta ticaret yapmaksa hedefin niye okuyorsun şimdi de başlayabilirsin. 5 yıl beklemeye gerek yok. Hem eczacılıkta uzmanlık sınavı geldi,tus sınavına girebiliyorsun devlete atanabiliyorsun ilaç şirektlerinde çalışabiliyorsun. Yine de sen bilirsin

EUS a umut bağlamak gerçekten çok saçma trajikomik sayıda insan bu sınavı kazanabiliyor.Devlete atanmak çok mu kolay :D kaç kişi kurada bekliyor haberiniz var mı ? İlaç şirketi mi 2-3 bin maaşla çalışmak için neden 5 sene okuyoruz o zaman .Ayrıca Türkiyede bildiğin kaç ilaç şirketi var .Senede kaç eczacı alınıyor.
  • şöyle söyleyeyim senede kaç mühendis mezun oluyor bi hesaplasan zaten on binlerce mezun var. Hepside yüksek maaşla mı başlıyor ya da hepsi de başlayabiliyor mu? Hem altı üstü bi mezun oluyorsun kardeşim yani kusura bakma da kimse sana iş vermez mezun olduğun için. Senin okulda yaptıkların kendini nasıl geliştirdiğin vs vs bir sürü konu var. Eski kafayı unutun artık ben mezun olayım iş hazır olsun 6 7 bin maaş en az. O şuan tıp ve diş için doğru olabilir ancak 5 6 sene sonra için onunda önü kapanacak emin ol. Ha şimdi tıp veya diş okursan ona bir şey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak335 -- 7 Temmuz 2017; 12:16:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak335

şöyle söyleyeyim senede kaç mühendis mezun oluyor bi hesaplasan zaten on binlerce mezun var. Hepside yüksek maaşla mı başlıyor ya da hepsi de başlayabiliyor mu? Hem altı üstü bi mezun oluyorsun kardeşim yani kusura bakma da kimse sana iş vermez mezun olduğun için. Senin okulda yaptıkların kendini nasıl geliştirdiğin vs vs bir sürü konu var. Eski kafayı unutun artık ben mezun olayım iş hazır olsun 6 7 bin maaş en az. O şuan tıp ve diş için doğru olabilir ancak 5 6 sene sonra için onunda önü kapanacak emin ol. Ha şimdi tıp veya diş okursan ona bir şey diyemem. Devlete atanmak neden zor olsun ki sonuçta kpss ye bakıyor.

Eczacılıkta kendini ne manada geliştirebilirsin açıklar mısın bana? Amerika eczacılık sistemi malesef bizde yok .Orada ilacı eczacılar hazırlıyor eczanesinde Türkiyede bunun imkanı bile yok.Siz eczacılık hakkında bilgi sahibi olduğunuza emin misiniz acaba çünkü eczacılar kpss girmez.Eczacılar kurayla atanır yani torpille :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    okulu bırakmak istiyorum
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim o zaman ölelim hiç kimse okumasın nede olsa herkes işsiz kalır söylediklerine bakarsak. Zaten eczacılık kanunu 2013 te galiba değişti sen bunu bile bile girmişin eczacılığa tamam eskisi gibi olmayacak eczacılık ama her zaman çalışma ortamı bulabilir. Kimya mezunları gidip ilaç şirketlerinde çalışıyor artık eczacılar çalışmaya başlayacak tabi dediğin gibi 2 3 bin maaşla başlayacak eskiye nazaran kötü bir para. Yine de kendine güveniyorsan yaparım diyorsan neden olmasın gir sınava geleceği daha iyi olan bir meslek seçebilirsin. 4 yılın kalmış kafanı kemirmez böyle düşünceler hem de :)
  • burak335 kullanıcısına yanıt
    Haklısın zaten tıp diş ve kalburüstü mühendislikler harici bir şeylere ulaşmak için ekstra efor sarfetmek gerekiyor.Ben zorunluluktan girdim ve içinde olunca durumu anladım biraz pişmanım .
    O yüzden böyle bir konu açmak istedim.Eczacılık yazmak isteyenlerde çok araştırma yapmalı sonradan pişman olmamak için.
  • Ya işte sıkıntı o zorunluluktan girdim sözü. Ya bu mesleği nerdeyse ölene kadar yapacaksınız sevmeden yapılmaz hiç bir meslek. Sevdiğin meslek olsun inan 3 4 bin alsan bile mutlu olursun. Diğer türlü 10 bin de verseler mutlu olamazsın. Bende hukuk bırakacağım bu sene sevemedim aynen geleceği yok gibi hatta eczacılıktan daha kötü. Mezun sayısı on binleri buldu. Hemde 150 bininci adam bile özelde okuyup olabiliyor avukat felan en azından eczacılıkta şuan sanırım mezum sayısı 2 bin 5 sene sonrası 10 bin olur zaten yani 1 yıllık hukuk mezun sayısı o güzelliği de var. Yine de ben bu sene diş olmazsa tercih listemde eczacılık. Sayısal çıkışlıyım yanlış yönlendirmeler sonucu gittim işte ama yeniden hazırlandım çok şükür iyi geçti. Sevmiyorsan öneririm kardeşim tekrar gir en kötü zaten eczacılık var elinin altında dondur dursun bir köşede daha iyi bir bölüm kazanırsan gidersin işte.
  • ben bıraktım trakya eczacılığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B3D1R

ben bıraktım trakya eczacılığı.

Süreç nasıl oldu bir daha mı hazırladınız naptınız

• quote:

Orijinalden alıntı: marakku

quote:

Aynen bi daha hazırlandım.Hem iş imkanları bitti hem de dersleri bana göre değildi.Yok analitik kimyaymış yok latinceymiş.O kadar saçma sapan şey okutturuyolar en sonunda bi dükkanda barkod okutturuyon.Gerçi şimdi uzmanlık falan geldi ama.

Ailenin bi zamana kadar hazmetmesi zor oluyor.Benim annem önceden niyetliydi bırakmam için ama babamla çok sorun yaşadım.Başarılar.
  • quote:

quote:

quote:

Aynen bi daha hazırlandım.Hem iş imkanları bitti hem de dersleri bana göre değildi.Yok analitik kimyaymış yok latinceymiş.O kadar saçma sapan şey okutturuyolar en sonunda bi dükkanda barkod okutturuyon.Gerçi şimdi uzmanlık falan geldi ama.

Ailenin bi zamana kadar hazmetmesi zor oluyor.Benim annem önceden niyetliydi bırakmam için ama babamla çok sorun yaşadım.Başarılar.

Peki sınav nasıl geçti şimdi nereyi düşünüyorsunuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki sınav nasıl geçti şimdi nereyi düşünüyorsunuz

burslu fizik okumak istiyorum.boğaziçi ve bilkent arasındayım.sınavım ikisine de yetecek gibi.

• bende aynı durumdayım senle eczacılık okuyorum 2. sınıfa geçtim agno senden biraz daha yüksek. tekrar hazırlan simdiden başla. ecza çöp oldu eczane açmak imkansız biz mezun olana kadar dolar oralar hem açsanda o kadar masraf yapıyosun şehir degiştiriosun yaptıgın iş zaten esnaflık üstüne kazandıgın parada artık bu zamanda iyi degil. eus da öyle 50-60 kişi kontenjan binlerce kişi gircek.özel sektörün durumu zaten ortada ben özel sektörde sürünmek istesem gider mühendislik mimarlık yazarım hem daha iyi kendini geliştirirsin maaşın pozisyonun artar eczada öyle degil kendini geliştirmen imkansız anca dil ögrenerek geliştirsin ama mühendislikte bir sürü program var çizim programı yabancı dil kodlama dili felan kendi elinde olan bir şeyler var yani ecza öyle degil

bende ya ücretli dişe geçicem yada okurken hazırlancam belki tamamen bırakırım yani sadece sınava hazırlanırım

• Arkadaşlar naptınız ? Bende eczacılık okuyorum bırakmayı düşünüyorum.

• Neden eczacılığı bırakıyor herkes?Ben eczacılığı istiyorum geleceği hiç kalmadı mı?
  • marakku nerelerdesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oğuz.10 kullanıcısına yanıt
    Geleceği yok demiyim ama eczane eczacılığını öldürdüler gibi birşey. Derslerde çok zor. 5 sene okuduğuna değmiyor sonuç olarak.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.