ilk girişim olan yks22de 10k yaptım ve açıkçası benim hedefimden ve çevremin beklentisinden uzak bi sıralamaydı(sınav yönetememe ve sınav gününe yakın yaşadığım şeylerden dolayı diye düşünüyorum ama herkesin bi bahanesi var asıl mesele orayı yönetmek derseniz hiç bi şey diyemem haklısınız) sınava hazırlanış sürecimde top mühendislik istediğimi düşünüyordum ve hedefim buydu ancak sıralamam geldikten sonra mezuna mı bıraksam yoksa tercih yapsam mi ikilemini yaşadıktan sonra risk alamayıp tercihin son saatlerinde tercih yaptım.üstlere bazı mühler yazdıktan sonra garanti gördüğüm müh tercihinin altına 2 tane tıp yazdım ve mühendisliklerin inanılmaz çekişinden dolayı tıp fakültesine yerleştim ilk sene bi deneyeyim belki de bana uygun bi bölümdür diye denemeye karar verdim.İlk dönem iyi kötü bi şekilde bazı şeylerin farkına vararak geçti( tam bi aidiyet hissetmiyorum ama herhangi bi hiç sevmeme gibi bi durum da yoktu sanırım) 2.dönem denemeye devam edeyim derken deprem sonrası Online olduğu için pek farklı bi şeyle karşılaşmadım.Sınava hazırlanırken yola top mühendislikle çıktığım hedefim şu anda tamamen şaşmış durumda hangisine daha uygun olup hangisinde daha mutlu olacağım konusunda kafam çok karışık ve sizlere danışmak istedim.tüm enerjimi aylardır ne yapacağımı düşünmekle tüketiyorum.önümde iki çıkış yolu var: tıbba devam etmek sınava yeniden hazırlanmak yatay geçiş seçeneğini eledim çünkü geçiş yapabileceğim yerler beni pek tatmin etmiyor bu arada kırıkla bu sene kendimi denemek için hazırlanmadan bi daha sınava girdim ve biraz da rahatlıkla çözdüğüm için tyt 1.5k ham say.20k ham yaptım(geçen sene tytde çuvallamıştım bazı nedenlerden dolayı 50k gelmişti tyt)hani eğer sınav anında ya da sene içinde bi sıkıntı yaşamazsam iyi bi sıralama yapabileceğimi düşünüyorum ama büyük bi risk sonuçta gitmek isteyeceğim yerler artık ilk 3-4k içine girdi.siz ne önerirsiniz tıp içim çok idealist değilim hala şüphelerim var belki bunun sebebi sınavda başarısız olmam ve müh hedefimi gerçekleştirememiş olmamdan kaynaklı olan hayal kırıklığı ve inatçılığım olabilir kendime pek yediremiyorum bu durumu ama kesinlikle bırakmam lazım da diyemiyorum mühendislik istediğimi düşünüyordum ama şu anda geldiğim noktada ondan da pek emin değilim ne istediğimi bulmak için ne yapmalıyım ve 2.dönemin başlamasına az bi süre kala sizce nasıl bi yol izlemeliyim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergs1 -- 24 Ağustos 2023; 19:57:15 > |
Tıp bırakıp sınava yeniden hazırlanmak
-
-
bırak gitsin kazanamayınca geri döneceksin zaten.
-
10k ya çok kaliteli mühendislikler var
kimya mühler
itü ytü deki temel mühler
bunlar hiç üzmez
2 sene geçmiş tekrar sınava girip 3-4k yapmak çok zor değmez
yatay geçiş yap ya da tıptan devam et BENCE
-
bırakırsam geri döneceğimi sanmıyorum yeniden hazırlanırım ya da sıralamamda gelen bi bölüme giderim çünkü bu kararı net bi şekilde vermek istiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet hocam büyük bi risk ve tıp bırakmak çok keskin bi karar bunu yapacak kadar tıbba uzak değilim ama dediğim gibi o içimde kalma duygusu bana büyük bi kararsızlık veriyo ve bunu sanırım hala aşamadım
Bırak
Tıpı bırakma hem okul hem yks yi beraber götürebilirsin,zaten 10k yapmışsın tyt 1.5,konuları çok iyi biliyorsundur kısaca bi tekrar yapar deneme atarsın,tıp için de sınıfı geçecek kadar çalışsan yeter
-
Devamsızlıktan okuldan atılma vs gibi bir durum olmayacaksa okulu bırakma ama okulu bırakmış gibi çalış. Bir talihsizlik olsa da en fazla 1 yıl okul uzamış olur hiç bir şey olmamış gibi devam edersin. Yatırım tavsiyesi değildir.
-
bana da en mantıklısı bu gibi geliyor hocam teşekkürler cevabınız için
Hocam sınıfı geçecek kadar çalışmak bile çok zaman alıyor tıpta. Hele hele en zor preklinik senesi olan 2. dönemde.
Hocam dondurmak gibi bir seçeneğin varsa onu kullanarak 1 yıl dene.Baktın olmadı, o zaman yatay geçiş veya tıptan devam seçeneğini kullanırsın. Olursa zaten geçersin. Ancak geçeceğin bölümü iyi araştır, tıptan pişman olma durumunu yaşama.
evet hocam öyle de bi sıkıntı var ilk sınıfta son 2 hafta çalışması yetti ama 2de yeterli olur mu emin değilim
2.sınıf zor da komiteye yakın sadece okul derslerine çalışsan,sonra yks çalışsan halledilir
-
merhabalar ben de aynı şeyi düşünüyorum siz naptınız onu merak ettim hazırlandınız mı tekrar ?
-
Kacincinsinifsin hocam
2.sınıfa geçeceğim
-
bende boğaziçi makinedeyim tıbba geçmeyi düşünüyorum akdsjhsakd keşke sizle yer değişebilsek
-
merkezi yatay geçiş yap abi
-
Sen neyden memnun değilsin. puanım yetseydi geçmeyi çok isterdim. Bu konuyu özelden konuşabilme şansımız var mı ? Neden istemediğin vb diğer soruları
-
Ne acayip iş tıpta olan cikmaya calisiyor tipta olmayan girmeye calisiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- altuğ güneş kaç yaşında
- karmaşık sayılar tyt mi ayt mi
- özel yurttan kyk yurduna geçiş
- bilgisayar mühendisliği kısaltması
- tus dershane fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X