Şimdi Ara

Üniversiteyi bırakıp tekrar hazırlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
10
Favori
29.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ben 2016da boğaziçi sosyolojiye girdim şuan hazırlık okuyorum ama içimdeki tıp isteği sönmüyor özellikle kız arkadaşımın da tıp okuması beni cezbediyor. Onunla birlikte konuşmalara falan gidiyoruz, bir şeyler dinliyorum, görüyorum ve ciddi anlamda tıp istemeye başladım. Siz ne dersiniz, fikirlerinizi alabilir miyim? Eğer böyle bir karar alırsam ne şekilde yapmam lazım okulu dondurmak mı daha mantıklı olur yoksa ikisini bi arada götürmek mi? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Odtü kimya müh 3. sınıfta okuyorum ve aynı kararı alıp ygsye girdim bu sene. Çok da güzel bir sonuç aldım. Derslerime çok ağırlık vermesem de devam ettim. Eğer gerçekten istiyorsanız ve emek verecekseniz, kafanıza da takılmış bir bölüm varsa bence bu kararı alabilirsiniz. Ben aldım memnunum.
  • hocam ben itu petrol doğal gaz 2015 girisliyim. okulu dondurup bu sene sinava hazırlandım. ama biraz gec başladım çalışmaya ekim gibi falan. boyle bi niyetiniz varsa okulu dondurup yazın çalışmaya başlamanızı öneririm.

• Ben tıp okuyorum bazı sebeplerle okulu dondurmak zorunda kaldım. Aslında tekrar hazırlanma planım yoktu ama okulum doğu da o yüzden ben tekrar giriyorum batı da bi tıpa geçmek için. sınava ygs kendi dönemime göre çok iyi geldi açıkcası pişman değilim hazırlandığım için. Bence sen şuan hazırlıktayken bakmaya başla ygsye falan yazında iyi çalışırsan lysye falan okul dondurmadan idare edebilirsin tıp için ilk 15k yapmak çok zor değil yani okulla beraber yapılabilir. Hiç olmadı bazı derslerinden kalırsan ve sonra tıp olmazsa bile alttanda alabilirsin. Ama ilk 1 2k da tıp hedeflersen okulla götürmen zor olur. Hakkında hayırlısı olsun ama bence içinde kalcağına eminsen şansını dene şuan hazırlıktaymışsın da çalışmaya başlasan sınav adına çok önemli bi adım atmış olursun seneye dondurmana bile gerek kalmaz. Sürekli aynı şeyleri söyledim galiba

• İtü de 2. Sinifim tekrar giriyoruz bi arkadasimla istiyorsan hemen gir ve yap

• Hangi ünidesin nereyi istiyosun bu sene ygs siralaman kaç geldi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hıcam tm çıkışlı mısınız ?

sıfırdan fen zorlamaz mı

• Uyurgezzer kullanıcısına yanıt
    Hocam sakıncası yok ise sıralamanızı öğrenebilir miyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oymakus kullanıcısına yanıt
    Giresun tıptayım bu sene 9k geldi. Ygs pek bakamamıştım lysden daha umutluyum açıkçası yani inşallah Uludağ tıp hedefliyorum şuan ama benim daha ders saydırma durumlarım falan olduğu için sadece gelen sıralamaya göre de tercih de yapamıyorum biraz karışık o yüzden
  • IException I kullanıcısına yanıt
    bu sene mi ilk girdigim sene mi?

• Uyurgezzer kullanıcısına yanıt
    Bu sene ama girdiğiniz seneyi de söylerseniz iyi olur hocam.
  • Hocam 2015te diş hekimliği kazandım ama içime sinmemişti, gelen tıplar da vardı ama gitmek istememiştim. Yazın sonu fikrim değişti tekrar hazırlanmaya karar verdim ama bir takım aksaklılardan dolayı ekim sonu kasım başı gibi çalışmaya başlayabildim. İyi ki de yaptım diyorum şimdi. Bence hiçbir şey için geç değil. Mezun olduğunda içinde kalacaksa boşver her şeyi bir kez daha hazırlan dondurup. Hiç olmadı okuluna dönersin 1 yıl geç olur ama en azından hayatına sen yön vermiş olursun

• IException I kullanıcısına yanıt
    girdigim sene ygs1 2 26k 27k mf4 36k

bu sene ygs 1 2 35k 42k harikalar yaratıyordum.

• Seneye bende tekrar hazırlanacağım. Ama Tıp mı yoksa mimarlık mı karar verebilmiş değilim. Onun dışında bence okulu dondurma. Eylül gibi ders seçimini yap, öğrenci olarak görün resmiyette. En azından otobüslerde öğrenci basarsın

• bende hazırlanıyorum aynı şekilde ama okulu dondurmadım arkamda bir bölümümün olduğunu bilmek güven veriyor. sınavlarda heyecanı düşürüyor. Sanada tavsiyem fiziği ve kimyayı lys anlamında iyi çalışman olur. Birde tıbbın asistanlık süreci nöbetler vb şeylerini tıb forumlarından oku . herşey sadece o 6 yıl ile bitmiyor . ondan sonra 7 yıl insanüstü mesailere , hem acilde çalışıp hem tez yetiştirmelere , nöbet gecesinin ardından 1 tam gün daha çalışıp 33 saat uykusuz kalmaya alışman gerekecek ki en iyi yerde bile nöbetler 3 günde bir oluyor. Senin seçimin .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye giresundan memnun degil misin

zamanin da 0.4 puanla kacti diye baya uzulmustum de

• Yok memnunum dondurma sebebimin okulla ilgisi yok aslında. Ama aileme çok uzak o yüzden bu sene dondurmuşken sınava girmek istedim. Dondurmasam hazırlanma gibi amacım yoktu 😂

• . Hemşirelik okuyorum tıp için tekrar bende hazirlanicam inşallah. Derslerle stajla seneye yıl içinde biraz zorlanicam ama olsun. Ailemin maddi durumu çok iyi olmadığı için donduramam ya da devamsızlıktan bırakamam malum olmazsa yine bu okula devam edip bir an önce bitirmeye calsiicam

• quote:

Orijinalden alıntı: mutsuzyum

hıcam tm çıkışlı mısınız ?

sıfırdan fen zorlamaz mı
    fen lisesinde okumuştum zaten fenim sıfır değil pek iyi de değil ama bir şeyler biliyorum

• yorumlarınız için hepinize teşekkürler

• Hocam şöyle,öncelikle tıp okunur mu derim lakin bir psikoloji öğrencisi olarak biliyorum ki sosyoloji de yoğun bir programa sahip.Ben olsam imkan varsa ve mezun olup hayata atılma(!)gibi bi kompleksim yoksa yeniden hazirlanirim ama okulla paralel olarak imkansiza yakin olur

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.