Şimdi Ara

HİDROJEN ALKALİ METAL MİDİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BEYLER GEÇEN DENEMEDE YANLIŞ YAPTIM BUGÜN TAM TERSİNİ YAPTIM YİNE YAANLIŞ NEDİR DOĞRUSU

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hidrojen Alkali Metal Midir?

Hidrojen, periyodik tablonun ilk elementidir. Alkali metaller, periyodik tablonun 1A grubunda yer alan ve yüksek reaktiviteye sahip bir grup elementtir. Hidrojen, alkali metallerle aynı grupta yer almaz, dolayısıyla hidrojen bir alkali metal değildir.

Hidrojen, halojenlerden ziyade toprak alkali metallerle bazı benzerlikler gösterir. Toprak alkali metaller, periyodik tablonun 2A grubunda yer alır ve alkali metaller kadar reaktif değildir.

Öte yandan helyum, periyodik tablonun 18A grubunda yer alan soy bir gazdır ve alkali metallerle hiçbir benzerlik göstermez.

Özetle:

• Hidrojen, alkali metallerle aynı grupta yer almaz, dolayısıyla hidrojen bir alkali metal değildir.
    • Hidrojen, halojenlerden ziyade toprak alkali metallerle bazı benzerlikler gösterir.
    • Helyum, soy bir gazdır ve alkali metallerle hiçbir benzerlik göstermez.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hidrojen metal değil ki alkali olsun
  • ametaldir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1a'da fakat alkali metal değil diye biliyorum

ama 1A'nın genel ismi alkali metal olduğundan bazen doğru alıyorlar , finalin denemesinde doğru almıştı bugün Z9 3. çözdüm orda yanlış almıştı ayrılık mı var bilmiyorum artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: katusha_

hidrojen metal değil ki alkali olsun

he işte tamam bugün böyle düşündüüm demekki soru yanlış
  • bence soru sana hidrojen alkali metal grubundadır demiştir 1A da olduğu için alkali metal grubunda
  • 1A ya alkali metaldir ama hidrojen istisnadır ve ametaldir. Sık karşına çıkar kesinlik sorularınd falan dikkat et

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: katusha_

bence soru sana hidrojen alkali metal grubundadır demiştir 1A da olduğu için alkali metal grubunda

AYRINTI BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜRLER İYİ OLDU
  • Doğrusu şu alkali metal değildir ama alkali metal grubunda yer alır küçük nüans farkları beyler dikkat edin

• 1A'da olduğu için Alkali Metal grubundadır ama ametaldir .

• alkali metal değildir.
  • Artık öyle.

https://www.fizikist.com/metalik-hidrojen-ilk-kez-uretildi/

• hidrojen 1 a grubunda olup metal değildir. ametaldir. 1a grubunda H hariç diğerleri metaldir.
    2a grubu alkali metaller 3a grubu toprak alkali metaler 7a grubu halojenler 8a grubu soygazlar dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenmazel -- 9 Şubat 2017; 12:58:6 >
  • 1a alkali

2a toprak alkali

3a toprak

• Vez IX kullanıcısına yanıt
    pardon yanlış yazmışım. biliyordum aslında ama karıştırdım 2a yı alkalli olarak yazdım k.b.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenmazel -- 9 Şubat 2017; 14:24:23 >
  • Onemli degil hocam okuyan yanlis ogrenmesin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.