Şimdi Ara

Etil alkol ve alkolün elektrik iletkenliği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Alkol= elektriği iletir
    Etil alkol= elektriği iletmez diyor.

Bu bilgiler doğru mu? Doğruysa nedeni ne bu durumun?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Etil Alkol ve Alkolün Elektrik İletkenliği

Etil alkol, yüksek konsantrasyonlarda hafifçe elektrik iletebilen polar bir organik çözücü iken; saf haliyle bir yalıtkandır. Bu özellik, etil alkolden yapılmış kapların elektrik akımına karşı dayanıklı olmasını sağlar.

Elbette, alkolün elektrik iletkenliği, konsantrasyonuna bağlıdır. Alkol konsantrasyonu arttıkça elektrik iletkenliği de artar. Örneğin, %95 oranında etil alkol, saf suya göre yaklaşık 1000 kat daha fazla elektrik iletir.

Su ile karıştırıldığında, etil alkolün elektrik iletkenliği artar. Bunun nedeni, suyun kendisinin de bir elektrolit olmasıdır. Alkollü su, sudan daha az iletken olsa da saf etil alkolden daha iletkendir.

Bununla birlikte, alkollü içeceklerdeki alkol konsantrasyonları genellikle elektrik iletkenliğine neden olacak kadar yüksek değildir. Bu nedenle, alkollü içecekler tipik olarak yalıtkan olarak kabul edilir.

Sonuç olarak, etil alkolün saf hali bir yalıtkandır ancak yüksek konsantrasyonlarda veya su ile karıştırıldığında hafifçe elektrik iletebilir. Ancak çoğu alkollü içecekteki alkol konsantrasyonları, elektrik iletkenliğine neden olacak kadar yüksek değildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilmem06 B kullanıcısına yanıt
    tam emin değilim ama C sayısı arttıkça asitlik artıyordu sanırım o yuzden yapısında C bulunduğu için diye biliyorum.
  • güncel
  • evdeki efese iki tel soktum bir uçtan elektrik verdim diğer uca dokundum şuan çarpıldım sanırım iletiyormuş
  • güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyondBend

evdeki efese iki tel soktum bir uçtan elektrik verdim diğer uca dokundum şuan çarpıldım sanırım iletiyormuş

Reelse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkiside iletmez kovalent bağlı olduğu için molekül olarak çözünür iyonlarına ayrılmadığı (HCl hariç ) için elektriği iletmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0d3RaP -- 9 Mart 2015; 23:07:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Etil alkol ne ile içilir
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: C0d3RaP

İkiside iletmez kovalent bağlı olduğu için molekül olarak çözünür iyonlarına ayrılmadığı (HCl hariç ) için elektriği iletmez.

ama internetteki sitelerde alkol elektriği iletir yazıyo?
  • bilmem06 B kullanıcısına yanıt
    bende anlayamadım niye öyle bişey yazmışlar bi hocanıza fln sorun isterseniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.