Şimdi Ara

Largopen(Antibiyotik) ve ALKOL etkileşimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
20.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Largopen 1g kullanıyorum diş apsesi için ama bu gece bir yere davetliyim, 2 bira kadar içsem bir zararı olur mu arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jermaine. -- 1 Eylül 2014; 20:59:03 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Largopen (Amoksisilin) ve Alkol Etkileşimi

Largopen, amoksisilin adlı bir antibiyotiktir. Amoksisilin, bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan bir penisilindir.

Alkol almak, Largopen'in etkinliğini azaltabilir ve yan etki riskini artırabilir.

Largopen ile Alkol Kullanımı

Largopen ile alkol almanın etkileri kişiden kişiye değişebilir. Bazı insanlar alkol aldıktan sonra herhangi bir olumsuz etki yaşamazken, diğerleri aşağıdakiler gibi yan etkiler yaşayabilir:

• Mide bulantısı
    • Kusma
    • İshal
    • Baş ağrısı
    • Baş dönmesi
    • Uyuşukluk

Alkol, Largopen'in karaciğerde parçalanmasını hızlandırabilir. Bu, Largopen'in vücudunuzda daha kısa bir süre kalmasına ve daha az etkili olmasına neden olabilir.

Ayrıca alkol, Largopen'in mide ve bağırsaklarda emilimini azaltabilir. Bu da ilacın etkinliğini azaltabilir.

Largopen Alıyorsan Alkol Almaktan Kaçınmalısın

Largopen alıyorsan, antibiyotik tedavin tamamlanana kadar alkol almaktan kaçınmalısın. Alkol, Largopen'in etkinliğini azaltabilir ve yan etki riskini artırabilir.

Largopen'i bırakmadan önce doktoruna danışmalısın.

Sonuç

Largopen ile alkol almak, Largopen'in etkinliğini azaltabilir ve yan etki riskini artırabilir. Largopen alıyorsan, antibiyotik tedavin tamamlanana kadar alkol almaktan kaçınmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok mu fikri olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jermaine.

Largopen 1g kullanıyorum diş apsesi için ama bu gece bir yere davetliyim, 2 bira kadar içsem bir zararı olur mu arkadaşlar?

Largopen yani amoksisilin ve alkol karaciğerde enzimler vasıtasıyla metabolitlerine yani ara-son ürünlerine ayrışır..kesin demek zor ama etkileşim olma ihtimali söz konusu olabilir...sağlığını riske etmeye değmez...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: d/r

quote:

Largopen 1g kullanıyorum diş apsesi için ama bu gece bir yere davetliyim, 2 bira kadar içsem bir zararı olur mu arkadaşlar?

Largopen yani amoksisilin ve alkol karaciğerde enzimler vasıtasıyla metabolitlerine yani ara-son ürünlerine ayrışır..kesin demek zor ama etkileşim olma ihtimali söz konusu olabilir...sağlığını riske etmeye değmez...

Arama yaptım forumda bi konuda da arkadaşın biri böbreken emilimi olan bi ilaçtır içebilirsin demiş önceden largopen için..
  • Jermaine. kullanıcısına yanıt
    Bobrekten atilmasi lazim largopenin. Ama penisilin sonucta. Alkolle beraber kolit yapar sanirim. Prospektusune bak bence.

• Amoksisilinin % 30 u karacigerde % 70 i bobrekte metabolize edilir...zaten % 100 ü böbrekte metabolize edilen antibiyotik sayısı bir elin parmaklarini geçmez. ..

• quote:

Amoksisilinin % 30 u karacigerde % 70 i bobrekte metabolize edilir...zaten % 100 ü böbrekte metabolize edilen antibiyotik sayısı bir elin parmaklarini geçmez. ..

Yani 2 tane bira içeceğim sadece çok kararsızım canım da çok içmek istiyor. Antibiyotik saatim gece 1:30da, bundan 2 saat önce içsem sonra antibiyotiğimi alsam sorun teşkil eder mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yok mu fikri olan?

Hocam ben aylarca her gün alkol ve antidepresan kullandım. Antidepresan daha ağırdır bilirsin.
    Bir şey olduğunu hissetmedim ama bu bana olmadı diye sana da olmaz anlamına gelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn Martell

quote:

Yok mu fikri olan?

Hocam ben aylarca her gün alkol ve antidepresan kullandım. Antidepresan daha ağırdır bilirsin.
    Bir şey olduğunu hissetmedim ama bu bana olmadı diye sana da olmaz anlamına gelmez.

ilaç ile alkol kc de aynı enzimle metabolize edilmezse sorun olmaz...ama ilaçtan ilaca değisen bir durum bu...ortak enzimde reaksiyon olur..riske ddeğmez. ..

• quote:

quote:

quote:

Yok mu fikri olan?

ilaç ile alkol kc de aynı enzimle metabolize edilmezse sorun olmaz...ama ilaçtan ilaca değisen bir durum bu...ortak enzimde reaksiyon olur..riske ddeğmez. ..

ilaçtan ilaca değilse derken hocam?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yok mu fikri olan?

ilaçtan ilaca değilse derken hocam?

Ilaçtan ilaca değişkenlik gösterebilir..Kc de sayısını tam hatirlamamakla beraber CYP enzimleri mevcut..bu enzimler karisikliga meydan vermemek adına sayı uzantılarıyla tanimlanmis..örnek veriyorum alkol CYP 10 ile reaksiyona giriyor sizin aldığınız antidepresan CYP 20 ile reaksiyona girerse sorun olmaz..ama aldığınız ilaç alkol gibi CYP 10 ile reaksiyona girerse aynı anda aynı enzim kullanılırsa sorun olur..umarım karisik olmamistir...

• Alkolü metabolize eden enzim CYP3A4

• quote:

quote:

Yok mu fikri olan?

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: Oberyn Martell

quote:

Orijinalden alinti: Jermaine.

Yok mu fikri olan?

Hocam ben aylarca her gün alkol ve antidepresan kullandim. Antidepresan daha agirdir bilirsin.
    Bir sey oldugunu hissetmedim ama bu bana olmadi diye sana da olmaz anlamina gelmez.

Alkol ile ilaç etkilesimi, asiri olmazsa, 3 günde kendini belli edecek bisey degil, az miktarda bile etkilesime giren madde alirsaniz karacigerinizle vedalasmaya baslayabilirsiniz :)

quote:

Orijinalden alinti: DrakeMcCain

Alkolü metabolize eden enzim CYP3A4

Degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih513 -- 1 Eylül 2014; 22:17:56 >

• içme ben 10 gün dayandım
  • quote:

hocam eczacınıza danışın bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

quote:

Orijinalden alinti: Oberyn Martell

quote:

Orijinalden alinti: Jermaine.

Yok mu fikri olan?

Hocam ben aylarca her gün alkol ve antidepresan kullandim. Antidepresan daha agirdir bilirsin.
    Bir sey oldugunu hissetmedim ama bu bana olmadi diye sana da olmaz anlamina gelmez.

Alkol ile ilaç etkilesimi, asiri olmazsa, 3 günde kendini belli edecek bisey degil, az miktarda bile etkilesime giren madde alirsaniz karacigerinizle vedalasmaya baslayabilirsiniz :)

quote:

Orijinalden alinti: DrakeMcCain

Alkolü metabolize eden enzim CYP3A4

Degil

İnternette ingilizce bir makaleden baktım(şimdi burda link vermek doğru olmaz, pmden attım) orada alkolü cyp3a4ün metabolize ettiği yazıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.