Şimdi Ara

augmentin antibiyotikle birlikte alkol almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
60.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. antibiyotiği içeli 12 saat oldu şuan bira içmeye basladım bir zararı olur mu arkadaşlar? 2 tane 500 ml içeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinbl -- 22 Nisan 2018; 0:43:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Augmentin ve Alkol: Bilmeniz Gerekenler

Augmentin, bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan yaygın bir antibiyotiktir. Alkol almak, antibiyotik tedavinizin etkinliğini etkileyebileceğinden, Augmentin alırken alkol tüketimine dikkat etmek önemlidir.

Antibiyotik İçtikten Kaç Saat Sonra Alkol Alınır?

Genel olarak, antibiyotik içtikten sonra alkol almadan önce en az 2-3 saat beklemeniz önerilir. Bu, antibiyotiğin vücudunuz tarafından emilmesi için yeterli zaman sağlar.

1000 mg Augmentin İçtikten Kaç Saat Sonra Alkol Alınır?

1000 mg Augmentin içtikten sonra alkol almadan önce yaklaşık 3-4 saat beklemelisiniz. Bunun nedeni, Augmentin'in vücudunuz tarafından daha yavaş emilmesidir.

Augmentin ve Alkol Etkileşimleri

Augmentin ve alkolün birlikte alınması aşağıdakiler gibi bazı yan etkilere neden olabilir:

• Mide bulantısı ve kusma
    • Baş ağrısı
    • Baş dönmesi
    • Uyuşukluk
    • Karaciğer hasarı (nadir durumlarda)

Alkol Tüketiminden Kaçınmak Ne Zaman Gereklidir?

Bazı durumlarda, Augmentin alırken alkol tüketiminden tamamen kaçınmak en iyisidir. Örneğin:

• Karaciğer hastalığınız varsa
    • Şiddetli bir bakteriyel enfeksiyonunuz varsa
    • Diğer ilaçlar alıyorsanız

Doktorunuza Danışın

Augmentin alırken alkol tüketimiyle ilgili herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza danışmanız önemlidir. Özel durumunuza göre size en iyi tavsiyeyi verebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Antibiyotikli olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlık olarak zararını pek görmezsiniz

uzun vadede karaciğer yetmezliğine varır

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

anlık olarak zararını pek görmezsiniz

uzun vadede karaciğer yetmezliğine varır
    hocaqm antibiyotiği yarın bırakıyorum. 2 şişe bira içtim bitti. sıkıntı olmaz değil mi?
  • birşey olmaz en kötü ölürsün zaten bu kadar insan fazla dünyaya
  • Ben de bu gün aynısını yapıcam. augmentinin 2. günündeyim alkol miktarı biraz daha fazla 4 ekstra içicem Beklenmedik bir etkisi olursa buraya yazarım. İnsanlar da görüp ona göre davranırlar. Toplum sağlığı için kendimi feda ediyorum. Eğer editlemezsem ya ölmüşümdür yada hiçbir şey olmamıştır. Hepnizi seviyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinbl

hocaqm antibiyotiği yarın bırakıyorum. 2 şişe bira içtim bitti. sıkıntı olmaz değil mi?

Alıntıları Göster
    yapıştır geç kardeşim, sıkıntı yok kafamız güzel olsun
  • Sonu "zol" ile biten antibiyotiklerden kullananların uzak durması gerek, metronidazol, ornidazol, falan fistan.

Birazdan dişçiye gidecem, gene hangi g*toş mümessil çalıştıysa ornidazol yazmaya kalkacak, ben de augmentin (sevgili ko amoksilav) yazdırıp keyfime bakacam. Zorlamağa kalkarsa yollarımızı ayırırım olur biter.

Bir de DT'lerin şu "zol" lü zıkkım(lar)ı yazma hevesleri nedir anlamadım gitti. Ülen endikasyonu yok ki. Zinnat yazsan anlayacam; yumuşak doku enfeksiyonu diye geçiyor. Bi ara da önüne geleni tetrasiklin çakıyordu. Te Allaam Yaf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: intotherain1

Ben de bu gün aynısını yapıcam. augmentinin 2. günündeyim alkol miktarı biraz daha fazla 4 ekstra içicem Beklenmedik bir etkisi olursa buraya yazarım. İnsanlar da görüp ona göre davranırlar. Toplum sağlığı için kendimi feda ediyorum. Eğer editlemezsem ya ölmüşümdür yada hiçbir şey olmamıştır. Hepnizi seviyorum.

Editlememissiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: k_i84

Editlememissiniz :)

Alıntıları Göster

Evet hiçbir şey olmuyor. Ağrı kesici ile de içtim onla da hiçbir şey olmadı. Yine de yatırım tavsiyesi değildir tabi. Her insan kendi karaciğerinden asılır 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.