Şimdi Ara

üniversiteyi bırakıp tekrar sınava girme fikri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • halihazırda mühendislik öğrencisiyim bölümümü çok sevsem de üniversitemi ciddi anlamda yetersiz buluyorum ve okumaya devam etmek sadece geri kalan hayatımı belki de batırmama neden olacak.

şu an sınava hazırlananlar üniversiteye hazırlananlar için ortamı bilmedikleri için gözlemlerimi paylaşayım;

1-kötü okulda hazırlık okumak bile tamamen vakit kaybı dil seviyesi taş çatlasa intermediate a kadar yükseltilebiliyor.

çünkü verilen eğitimin kalitesi zaten ona odaklı.

2-öğrenci kitlesi ve arkadaş çevresi ciddi anlamda sorun herkes sadece günü birlik yaşıyor ve asla girişimcilik ruhu vs. olmuyor zaten uygun zemin de yok. herkes ciddi ciddi mezun olur olmaz kurumsal firmaların onları kapacağını zannediyor.

3-akadeisyenler ingilizce olan dersi bile türkçe işlediği için ekstra akademik ing. için de efor sarf etmek gerekiyor.

4-yurt dışı imkanlarına gelecek olursak da saygın okullar müthiş okullarla ve ülkelerle anlaşma yaparken kötü üniversite slovenya da bir taşra dengi bir okulla anlaşma yapıyor.

5-saygın okullar hayat boyu bir ekole sahip olmanızı sağlayarak gelecek yaşantınızda çok kapı açar örneğin;çoğu ceo odtü boun mezunudur.

bunlar şimdilik benim gözlemlediğim atmosferdi.

daha önce üni okurken tekrar sınava girip istediği yeri kazanan var mı?

• Kimya Mühendisliğini bırakıp, Diş Hekimliğine geçtim. İlk sorman gereken soru şu; bu bir vesvese mi yoksa gerçekten bir plan/hayal mi? Anlık yükselmeler ve alçalmalar illa ki olur. Bugün eğitim hayatınızda yarın ise iş hayatınızda fakat bunların "sahi" duygular olduğundan emin olmanızı öneririm.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

ben de kimya müh. okuyorum bu arada.

geçici bir heves olduğunu sanmıyorum çünkü daha önce de bu karar kafamın içindeydi.

yapma cesaretini 1 aydır taşıyorum umarım hedefime ulaşırım.

bu arada kimya müh. iyi bir üniversitede okunursa oldukça iyi iş imkanlarına sahip.

• hangi üni hocam ben de leş bir yerde okuyorum dediklerinize katılıyorum ve sınava hazırlanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 9 Mart 2021; 20:30:44 >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt

kocaeli üni ben siz?

• Şu anki gençleri anlıyorum, fazlasıyla iş kaygısıyla olduğunu düşünüyor bazı şeylerin de.. Benim böyle bir kaygım yok ya da böyle bir kaygıdan dolayı bölüm değiştirmedim. Bana hitap etmiyor onun "iş imkanları" Bunu maalesef bölümde anladık. Bize mezuna kalmaya fırsat vermediler tabi ne yazık ki :)

Çok mu radikal olur mu bilmiyorum da, BOUN/İTÜ/ODTÜ de değilsen pek söylediğin geçerli değil. Yıldız mezunu olup öğretmenlik yapan var. Bazı şeyler pek üniversitenin öncesindeki hali ya da ilk yıllarındaki gibi olmuyor, yaşayıp tecrübe ettikçe dank ediyor.

Kimya ya da Kimya Mühendisi mezunu ararlar genelde ama iki bölüm arasında uçurum fark var, inanılmaz zor bir bölüm ve maalesef o zorluğa göre vaat ettikleri tatmin edici değil.

Bunlar kişisel görüşüm tabi. Bana ak olan, Mehmet'e göre karadır.. Herkesin kendi hayatıdır. Biri de gelir der ki çaycılık güzel. Eyvallah abi.. :)

• atatürk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok tekrar sınava girersem itü odtü boun harici okumam zaten.

çevre vs. düşünmüyorum

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

maalesef evet kimya müh çok fazla kronik problemlere sahip bir bölüm.

bölümün o kadar zor olduğunu bilmiyordum ben daha 1.sınıf olduğumdan pek zorluğunu görmedim.

sağ olun yardımınız için.

• hocam yapmayın allah aşkına koü nün taşra okullarından hiçbir farkı yok.

bölümdeki herkes tüpraş veya dev ilaç şirketlerine yakın oldukları için hemen işe alınacağını falan zannediyorlar halbuki stajyer olarak bile dikkate almayıp yarısından fazlası neredeyse odtü+boun mezunu alıyor.

ama tekrar girersem gene kimya müh ve prestijli okul hedefliyorum.

• kimya alanına ilgin bitmediyse bence ortalamayla yatay geçiş filan deneyebilirsin tam olarak nasıl işliyor dersen pek bilgim yok

• Hocam eğer ortalamayı yüksek tutma şansın varsa kesinlikle yatay geçiş dene. Hiç ummadığın bir yere geçişin kabul olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-523C67B3C -- 10 Mart 2021; 0:47:23 >
  • Valla ben de yaptım bunu 3 yıl önce hayatımda aldığım en mantıklı karardı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınava hazırlandığın günleridemi görecektik poncik

• Iş imkanı yoksa okuma

• denemekten zarar gelmez zaten kimya istiyomussun sıralamalarıda düşük dene bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.