Arkadaslar bu sene tıp 1. Siniftayim ancak bulundugum sehre ve arkadas ortamlarina alisamadim.aileme de oldukca bagli birisiyim uzak kalamiyorum.depresyondayim okula gitmiyorum ve buyuk ihtimalle sinifta kalicam. Okula giden yol işkence gibi geliyor. Okulun kokusu bile beni bunalima surukluyor.kendi sehrime geri donmek istiyorum. Sene basinda osym puanina bagli bi yatay gecis olmus ama ondan cok gec haberim oldu. Donem arasinda da tıp fakulteleri yatay gecisi kabul etmediler. Gecmek istedigim okuldan puanim 17 puan fazla ve sene basinda da olsa merkezi yerlestirme ile yatay gecis yapmayi dusunuyorum ama sinifta kalirsam veya gecis yapamazsam ne olur gibi dertler yuzunden su an bunalimdayim. Okulu dondurup tekrar hazirlanmayi dahi dusunuyorum. Benzer durumlari yasayan varsa yardim edin lutfen cok ihtiyacim var.Yatay gecisi yapabilir miyim ? Yoksa sinava calismaya baslayayim mi ? Bolum degisimi degil de sadece uni. degismek istiyorum.
yatay geçiş için iyi bir nota ihtiyacın var ama bunun ne kadar yüksek olacağı, o okulun tercih edilme oranına bakar.
diğer taraftan şu bulunduğun durum muhtemelen ailenden ilk defa ayrılmandan ve arkadaş çevresi edinememiş olmandan.fakat emin ol bi süre sonra alışacaksın iyi kötü.
bana kalırsa sık dişini. imkan bulursan da yatay geçiş düşün, fakat gitmek istedğin okulla şu anki okulun sistemi aynı falan diye bi bak, araştır.
quote:
Orijinalden alıntı: deneme tahtasi
yatay geçiş için iyi bir nota ihtiyacın var ama bunun ne kadar yüksek olacağı, o okulun tercih edilme oranına bakar.
diğer taraftan şu bulunduğun durum muhtemelen ailenden ilk defa ayrılmandan ve arkadaş çevresi edinememiş olmandan.fakat emin ol bi süre sonra alışacaksın iyi kötü.
bana kalırsa sık dişini. imkan bulursan da yatay geçiş düşün, fakat gitmek istedğin okulla şu anki okulun sistemi aynı falan diye bi bak, araştır.
Sanırım 93lüsün 3 sene geçmiş boşver oku gitsin kardeşim daha 5 senen var.
quote:
Orijinalden alıntı: In God We Trust
Sanırım 93lüsün 3 sene geçmiş boşver oku gitsin kardeşim daha 5 senen var.
Alıntıları Göster
Tamamen aynı şeyi yaşadım.Ve yol erkenken dönmeyip sürekli devamsızlık yaptım.Sürekli de kaldım.O yüzden hiç uğraşmadan bir çözüm bulun,ya yeniden girin ya da yata geçiş yapın.Okula gitmediğiniz için notlarınız düşük olacağından geçiş de yapamayacaksınız sanırım.Bu durumda olan tüm gördüklerim kendim de dahil,acil bir karar almazsa o depresyon uzuyor ve sürekli derslerden kalıyorsunuz.İnsanın okulunu sevmesi başarısında ilk etken.Bu sebeple direk çözüm üretin.
Notların düşük olduğu için yatay yapamazsın tahminen.Merkezi yerleştirmeyi iyice araştır ve okulu dondurup tekrar sınava hazırlan.Bu arada tıp okumak istiyorsan her yerde okursun bence.
quote:
Orijinalden alıntı: DryWeather
Notların düşük olduğu için yatay yapamazsın tahminen.Merkezi yerleştirmeyi iyice araştır ve okulu dondurup tekrar sınava hazırlan.Bu arada tıp okumak istiyorsan her yerde okursun bence.
TOBB bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. 1. sınıfın 1. dönemi bittikten sonra okulu dondurup merkezi yatay geçişle başka bir üniversite ve bölüme geçmeyi düşünüyorum.Tam burslu okudugum için puanım ilimdeki tıplara vs yetiyor fakat bir sorum var. Hazırlık sınıfları , ara sınıflar ve 4. sınıf öğrencileri başvuru yapabilir diyor şu ana kadar okudugum başvuru formlarında. Fakat ben 1. sınıfı 1. dönemden sonra dondurmak istiyorum. Yani 1. sınıfı bitirmemiş olucam. Ben başvuru yapamıyor muyum şimdi ? İlla 2.sınıfa mı geçmem lazım ?
Tiptan Mühendisliğe geçebiliyor muyuz ya ÖSYM puaniyla ek 1 madde falan çıkmış bilen varsa bi yazsa
Eğer ek karar 1'e iptal kararı çıkmazsa gelecek güz döneminde yani 2016-2017 öğretim yılı başında sanki mf4 puanıyla tercih yapmış gibi bölüm değiştirebilirsiniz.
Al bi snickers ye
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim ya bu karar iptal olursa nerde yayınlanir nerden takip etmem gerekir?
bilinmeyenekosankiz
kullanıcısına yanıt
Büyük ihtimalle iptal olmaz gibi ancak burası Türkiye. İşe yarar uygulamalar uzun ömürlü olmuyor. Ancak Allah korusun iptal kararı çıkarsa YÖK sitesinde duyurulur.
Al bi snickers ye
kullanıcısına yanıt
Tamamdır sen naptin ne okuyosun şimdi
bilinmeyenekosankiz
kullanıcısına yanıt
Tıp devam benim ya 3 olduk artık. Bölüm değiştirme işi geçti benden artık belki okul değiştirme olabilir
Al bi snickers ye
kullanıcısına yanıt
Sence degistirmeli miyim 😂
Hangi okuldasın?
Al bi snickers ye
kullanıcısına yanıt
Omu
Neden bırakmak istiyorsun daha yenisin sanırım. Ders çalışmayı sevmiyorsan kesinlikle bırak ileriki sınıflarda işler gerçekten karışıyor . Onun dışında bir sebeptense bence devam et derim
"benzer durumlari yasayan varsa"
merak ediyorum yaşamayan olmuş mudur ?
Al bi snickers ye
kullanıcısına yanıt
söyle burda en agır 1.sınıf dıger arkadaslarım anatomı bıle gormemıs bız anatomının yuzde 95ını bu sene goruyomusuz seneye ılk bloktan sonra bıtıyomus calısmak yuksek tempo bana gore degıl ezberın bı mantıgı olmalı bu sene bakıcam olmazsa bekle benı itüüü
bilinmeyenekosankiz
kullanıcısına yanıt
Aynen bizim de öyleydi kuzeni çapa da okuyor ona da işlediklerimizi anlattığımda hiç görmedik onları diyordu hep. Hatta onlarda patoloji dersi 3. Sınıfta başlarken bizde 2.sınıfın son komitesinde patoloji dersi var. Bence de size en uygunu geçiş yapmak olacaktır. Bunu içerden biri olarak söylüyorum. Dışarıdan bakan biri aa tıp bırakılıp geçilir mi mühendisliğe diyebilir.
Al bi snickers ye
kullanıcısına yanıt
kafa karısıklıgı var ya yıyo benı hedef bogazıcıydı bı tek kımya muh gelınce boyle oldu itüden kız gecmıs hıc kız yok dıyo geldım dıyo NIYE BOYLE latınce ogrendım anatomı az cok anlıyorum falan ya bazen eglencelı gelıyo bazen ben nıye burdayım dıyorum yapım bozuldu resmen uykuyu cok severım gunde5 saat uyudum ya artık uyuyamıyorum alıstım ama mal gıbı dolanıyorum :DDD