Selam dostlar, forumdan şimdiye kadar hep faydalandım, biraz da bir şeyler katma vakti geldiği kanaatine vardım. Henüz KOM'da 1. sınıf öğrencisiyim, dolayısıyla yazdıklarım tamamen benim çarpık perspektifimden olacaktır. Üst dönemlerden, seminerlerden, aldığım derslerden ne öğrendiysem buraya yazıyor olacağım. Konu sadece KOM özelinde olmayacaktır. Irregular 1. sınıf öğrencisiyim, yaz okulu için de İTÜ'deyim. Bu konu sadece KOM ile alakalı genelgeçer bilgiler değil, İTÜ'de geçirdiğim zamandan ve genel değerlendirmelerimden de enstantaneler ( ) içerecektir. İTÜ Hazırlık Okulun en zayıf olduğu söylenen kısımdan başlayalım. Öncelikle İTÜ'de hazırlık okumak sosyal açıdan çok iyi, Maçka kampüsünde çok güzel bi konumda 1-2 dönem okuyosunuz sonuçta. Ayrıca her bölümden insanlarla tanışıyosunuz. Lakin hazırlık eğitimi bakımından çok da olağanüstü bi olayı yok. Bazı hocalar gerçekten iyi, benim okuduğum dönemde 3 farklı hocadan ders alıyorduk ve 2'si ciddi manada yetkin hocalardı. Ancak bu hocalarımdan birinin söylediği kaydadeğer bir söz vardı: 'İTÜ hazırlığı size ingilizce öğretmez, proficiency'e hazırlar.' Yani sıfır bir ingilizce ile gelirseniz epey zorlanmanız olası ve genel olarak öğreneceğiniz şeyler sizi yeterlilik sınavında çıkması muhtemel konulara hazırlar. Bütün bunların yanında ILC denen Independent Learning Center gibi oluşumlar var ve eğer yeterli zamanı ve emeği harcarsanız kendinizi iyice geliştirmemeniz için bir sebep yok. Ayrıca İngilizce tiyatro gösterileri vs. de olmuştu benim okuduğum dönemde, ben şahsen bayılmasam da sevmiştim İTÜ Hazırlığı. Kontrol ve Otomasyon Mühendisi ne yapar? Benim de tercih döneminde epey bilgisiz olduğum bu konu, aslında EE'nin özelleşmiş bir alanından başka bir şey değildir. Birisi bana bu soruyu sorduğunda genelde Charlie'nin Çikolata Fabrikası örneğinden gidiyorum. (Şekil 1.a) Evet, Charlie'nin babasının işini kaybetmesiyle birebir ilgili bu bölüm . ClassHookyoutube Charlie asks his father why he isn't at work, and he says that the toothpaste factory gave him some time off. In reality, he was laid off because the factory modernized, and a robot took his job. Despite this misfortune, Mrs. Bucket is optimistic that the family's luck will change for the better.
This clip is an excellent example of structural unemployment in macroeconomics. Technological changes in the toothpaste factory made Mr. Bucket's job obsolete, and thus he was no longer needed. The new robot was able to perform his job more cheaply and efficiently.
Have you used this clip in one of your classes? Let us know in the comments below!
For more educational clips from television and movies, visit us at https://www.classhook.com. https://www.youtube.com/watch?v=ZcK7vKSTYF8&feature=youtu.beOtomasyon alanında PLC geliştirme ve robotik ile aktif uğraşırlar, kontrol alanında ise birçok mühendislik disipliniyle bir arada çalışma fırsatına sahiptirler. Örneğin Havacılık ve Uzay ile interdisipliner olan yapısını İTÜ'nün sitesinde çok güzel özetlemişler:
Bir kontrol mühendisi kontrol teorisini kullanarak bir sistemi, -bir arabadan tutun akıllı binalara kadar- kontrol eder. (çok bayat bi cümle oldu bu) Aşağıdaki video epey güzel özetlemiş. (Şekil 2.a :D) MATLAByoutube Control theory is a mathematical framework that gives us the tools to develop autonomous systems. Walk through all the different aspects of control theory that you need to know.
Some of the concepts that are covered include:
- The difference between open-loop and closed-loop control
- How we use system identification to develop a model of the system
- Why feedforward control is a straightforward method to control a system
- How feedback control affects system stability
- An overview of other control methods including adaptive control, optimal control, predictive control, and reinforcement learning
- Why path planning is an essential part of control design
- How statistical estimators like Kalman filters are used to observe system state
- Why modeling and simulation is required for almost all control engineering
Learn more:
- Control Tech Talks: https://bit.ly/3TaZ62T
- Resourcium journey of organized resources: Control Theory : https://bit.ly/3ftZ4nU
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Get a free product trial: https://goo.gl/ZHFb5u
Learn more about MATLAB: https://goo.gl/8QV7ZZ
Learn more about Simulink: https://goo.gl/nqnbLe
See what's new in MATLAB and Simulink: https://goo.gl/pgGtod
© 2022 The MathWorks, Inc. MATLAB and Simulink are registered trademarks of The MathWorks, Inc.
See www.mathworks.com/trademarks for a list of additional trademarks. Other product or brand names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders. https://www.youtube.com/watch?v=lBC1nEq0_nk&feature=youtu.beLAB olanakları İTÜ Kontrol ve Otomasyon bölümü bünyesinde • Robotik Laboratuvarı • Yapay Zeka ve Akıllı Sistemler Laboratuvar • Bio-Robotik Laboratuvarı • Siber Fiziksel Sistemler Laboratuvarı • Endüstri 4.0 ve Uygulamaları Laboratuvarı • Güç, Hareket ve Proses Kontrol (Rockwell Automation) Laboratuvarı • Raylı Sistemler Kontrol ve Otomasyon Laboratuvarı • Endüstriyel Otomasyon Laboratuvarı • Ölçme, Enstrümantasyon ve Kontrol Laboratuvarı olmak üzere 9 lab bulundurur. Ders Planı Öncelikle 1.sınıfta çoğu mühendislik öğrencisiyle aynı dersleri alırsınız. 2.sınıfta dersler EEF'de özelleşir. Elektrik Devre Temelleri, Olasılık, Diferansiyel gibi dersleri alırsınız. 5. yarıyıl ve sonrasında ise dersler iyice kontrol alanında özelleşmeye başlar. Dilerseniz bu dersleri ve seçmelileri buradan daha detaylı inceleyebilirsiniz. 2021 öncesinde bölüme girenler çok daha ağır bir müfredata tabi tutulurken bu durum 2021-2022 Güz dönemi ve sonrasında giren öğrencilerde çok daha farklıdır. Ders programı hafifletilmiş, Genel Kimya 1 Lab dersi programdan çıkarılmış ve malzeme bilimi dersi seçmeli olmuştur. Daha birçok değişim vardır tabii ancak benim gözüme çarpanlar bu oldu. Bence KIM101'in kendisi de çıkarılmalı %100 %30 İngilizce Meselesi Eveeet, geldik zurnanın zırt dediği yere. İTÜ'de çoğu bölüm %100 ve %30 için ayrı kontenjan açıyor, KOM için de durum böyle. %30 İngilizce alan birisi isterse dersi Türkçe, isterse İngilizce olarak alabiliyor, bu konuda tek kısıtlama min %30 İngilizce olacak. %100 İngilizce Lisans öğrencisi ise sadece dersi İngilizce açan hocalardan alabiliyor. Bu konuda %30 İngilizce olması her şeyi çok daha rahat kılıyor. Ben zamanında %100 İngilizceyi seçtim ama bugünkü aklımla %30 olanı seçerdim diye düşünüyorum. Yine de olağanüstü bir etkisi olmadı şimdiye kadar. Bütün bunların yanında üst dönem birinden yaz okulunda bir dersin türkçesinin açılıp ingilizcesinin açılmadığını duymuştum, gelecek dönemlerde yaşanacağını sanmam ama göz önünde bulundurmakta yarar var. Tabii böyle bir şey hiç yaşanmamış da olabilir ben o arkadaşın yalancısıyım (Bilen birisi burayı aydınlatırsa iyi olur :D) Mezunları Nerelerde Çalışır? Well, gelgelelim Türkiye'nin gerçeklerine. Elektrik-Elektronik alanında mühendislik adına Türkiye'de tekel olan bir savunma sanayii sektörü var. Dolayısıyla Aselsan, Baykar gibi şirketlerde epey bi kontrol mühendisi çalışıyor. Ama özel sektörde de irili ufaklı pek çok şirket bulunmakta. Kontrol ve Otomasyon Mühendislerinin başlıca çalıştığı şirketler ise aşağıdaki gibi vuku bulmakta: • Siemens • ABB • FEV • AVL • Schneider Electric • Rockwell Automation Eveet, şimdilik aklıma gelenler bunlar, aklıma esen şeyler elbet olur ve gelen cevaplarla konunun daha da şekilleneceğini düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -highfive- -- 6 Ağustos 2023; 2:55:58 > |
İTÜ Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği | -highfive-'ın perspektifinden
-
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Upupup
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
up kom soranlar vardı
Alvin ve sincaplar highfive'a açtığı konu için teşekkürler
Hocam 3. Sınıfta alan derslerinde baya zorluyorlar diye biliyorum
görev bilirim
-
Evet hocam, Fizik 2'de bile BAYA zorluyolar, bölümde nasıldır tahmin etmek istemiyorum. Yapan yapıyo tabi
-
Forumda özlediğimiz konu kalitesi
güzel konu up kom hayalimdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 30 Haziran 2023; 19:38:5 > -
hocam tek kişilik yurt olmazsa olmazdım. istanbula okumaya gelirsem aylık masrfım ne olur? aman aman sosyal biri değilim. sigara yok ara sıra içerim.
-
Hocam tek kişilik yurt sıkıntı iş ya, İTÜ içerisinde yok diye biliyorum ki mezunlarda bile 2 kişi kalıyolar.(apart gibi bir şey) Özel yurtlardaysa fiyatlandırmalar çok daha uçuk olabiliyor, geçen sene şişlide 4 kişilik yurdun 6k falan olduğunu hatırlıyorum.
-
o zaman bilkent ücretli daha mantıklı. Ayda 1500-2000 harcıyorum aile ankarada.
İş piyasası açısından ytü ile kıyaslama yapar mısın
e yani sonuçta nerede iş bulacaklar onu da yazsaydın iyi olurdu hangi firmalar kaç kişi alıyor
-
İTÜ Hazırlık hakkında detaylı bir yazı var mı forumda?
hocam tek kişilik yurt şartınız olmasa gönül rahatlığıyla yazın derdim de istanbulda tek kişilik yurt maddi açıdan zor iş gibi. yine de önden bikaç yerle konuşun derim. ayrıca paranız varsa ne ala tabi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -highfive- -- 30 Haziran 2023; 20:44:52 >
pc başına geçince editlerim hocam aklımdaydı
Hocam iş piyasasımı ytü özelinde bilmiyorum ne desem yalan olur
Benzer içerikler
- tyt ayt ortak konular
- kunduz soru başı kaç tl
- en zor ayt matematik soru bankası
- unutumuvermiş nasıl yazılır
- ucuz fotokopi çeken yerler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X