Arkadaşlar okula gittim geçici mezuniyet belgesi verdiler noterden onaylattım ama üni sitesinde noter onaylı belge kabul edilmeyecek yazıyor.Ne yapmalıyım? |
Lise Diplomanızı Kaybettiyseniz Ne Yapmalısınız?
Lise diplomanızı kaybetmek stresli bir deneyim olabilir. Ancak, diplomanızı geri almak için atabileceğiniz adımlar vardır.
1. Okulunuzla İletişime Geçin:
İlk adımınız okulunuzla iletişime geçmektir. Okul yetkilileri kayıp diplomanızın yerine yenisini çıkarmanıza yardımcı olabilir. Okula diplomanızı aldığınız tarihi ve varsa öğrenci numaranızı bildirmeniz gerekebilir.
2. Yerel Eğitim Kurumunuzu Ziyaret Edin:
Eğer okulunuz artık faaliyette değilse, yerel eğitim kurumunuzu ziyaret edebilirsiniz. Onlar eski okulunuzun kayıtlarına erişebilir ve diplomanızın yerine yenisini çıkarmanıza yardımcı olabilir.
3. Sınav Sonuçlarınızı İsteyin:
Diplomanızı geri alamazsanız, sınav sonuçlarınızı istemeyi deneyebilirsiniz. Bu sonuçlar, Lise Dengi Diploma (GED) gibi eşdeğer bir diploma almanıza yardımcı olabilir.
4. Emniyet Müdürlüğüne Şikayette Bulunun:
Diplomanızın çalınmasından veya kaybolmasından şüpheleniyorsanız, emniyet müdürlüğüne şikayette bulunmalısınız. Polis, diplomanızı bulmanıza veya değiştirmenize yardımcı olabilir.
5. Ebeveynlerinizle veya Vasiyelerinizle İletişime Geçin:
Ebeveynleriniz veya vasiyleriniz, diplomanızın kaybolması konusunda size yardımcı olabilir. Okulla iletişime geçebilir veya yerel eğitim kurumunu ziyaret edebilirler.
Diplomanızı kaybetmek sinir bozucu olabilir, ancak bu adımları izleyerek yerine yenisini çıkarabilir ve eğitim yolculuğunuza devam edebilirsiniz.