Şimdi Ara

Forumdan Tercih Tavsiyesi Almayın! İşin içinde bir kahbelik olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Foruma bir girdim hep YBS konuları. Muhtemelen birileri YBS'yi yükseltmeye çalışıyor bunlara uymayın bildiğinizi yapın. Forumdan tercih tavsiyesi alacağınız adamlar tanıdıklarınız olsun. Bir hesap eski hesap diye güvenilir olmuyor 5 yıllık hesapta trollük yapabilir dikkat edin. İçi boş GTÜ Cengi böyle şişirdiler.

• Arkadaşlar kesinlikle ama kesinlikle bölümün mezunlarını ve hocalarını hatta hocaların referanslarını araştırın. Bölümü ve üniversiteyi algıda seçicilik olarak değil objektif olarak inceleyin. En son bakacağınız şeyler kampüsü vs olsun. Oraya eğitim almaya gidiyorsunuz öncelikle amacınız oradan çıktığınız da size sunulan eğitim ve ayrıcalık olsun. Örneğin Gebze teknik kötü bir okul olmasa da şu an için İTÜ ile yarışamaz ama göründüğü üzere yarışıyor. İleride ne olur bilmem ama günümüzde bu okul ile kıyaslanamaz. İnsanlar kıyaslıyor hatta Gebze tekniği daha öne koyuyor. İyi araştırın. Sonra vah tüh etmeyin. İş hayatı adamı harcar geriye dönüşünüz olmaz. Sizler üzülürsünüz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Forumdan Tercih Tavsiyesi Almayın: İşin İçinde Bir Kahbelik Olabilir

Bir ürün veya hizmet seçerken, özellikle bilinmeyen veya güvenemediğin kaynaklardan tavsiye almak cazip gelebilir. Ancak, forumlardaki tavsiyeler her zaman güvenilir olmayabilir. "İşin içinde bi kahbelik olabilir" ifadesi, forumlardan tercih tavsiyesi alırken dikkatli olmanız gerektiğini vurgular.

Forumlar, çeşitli görüşlerin paylaşıldığı yerlerdir, ancak bu görüşlerin hepsi geçerli veya güvenilir olmayabilir. Bazı kişiler, kişisel çıkarları veya olumsuz deneyimleri nedeniyle yanıltıcı tavsiyelerde bulunabilir. Ayrıca, rakip şirketler, olumlu yorumlar bırakarak veya rakiplerini karalayarak haksız rekabet avantajı elde etmeye çalışabilir.

Bu nedenle, forumlardan tercih tavsiyesi alırken şu hususlara dikkat etmelisin:

• Kaynakları doğrula: Tavsiyeyi veren kişinin kimliğini ve güvenilirliğini kontrol et.
    • Farklı görüşlere bak: Birden fazla forumdan tavsiye al ve farklı perspektiflere açık ol.
    • Kişisel çıkarları göz önünde bulundur: Tavsiye veren kişinin çıkarlarını göz önünde bulundur ve tavsiyelerinin tarafsız olup olmadığını değerlendir.
    • Tutarlılığı kontrol et: Farklı kaynaklardan benzer tavsiyeler alıyorsan, bunların muhtemelen daha güvenilir olduğunu düşünebilirsin.
    • İçgüdülerini dinle: Bir tavsiye içine sinmiyorsa veya "işin içinde bir kahbelik olabilir" diye düşünüyorsan, onu takip etmekten kaçın.

Sonuç olarak, forumlardan tercih tavsiyesi alırken dikkatli ol. Verilen tavsiyeleri eleştirerek, farklı görüşleri göz önünde bulundurarak ve içgüdülerini dinleyerek, yanlış seçimler yapmaktan kaçınabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • forumdan bir şey almayın BENCE

• Forum yüzünden bölümümü değiştirdim bir dünya para ödeyeceğim. Ne güzel 4 bin lira burs alıyordum onu da kaybettim. Muhteşemelen gelecekte kazanç açısından fark eden bir şey olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 4 Temmuz 2023; 9:21:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk defa bogaziciefsane

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt
    İlk defanın olayı ne geçen sene bana da demişlerdi

• Bilmiyorum. Ben ilk defa haklı anlamında kullandım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tercih konusunda trollerden bile yardim alin ama sizle ayni sene sinava girmis birinden almayin çünkü Forumdan Tercih Tavsiyesi Almayın! İşin içinde bir kahbelik olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestorm2321 -- 4 Temmuz 2023; 10:47:3 >
  • Yaşıtlarınızdan sakın tavsiye almayın üste biri yazmıs zaten

• Arkadaşlar kesinlikle ama kesinlikle bölümün mezunlarını ve hocalarını hatta hocaların referanslarını araştırın. Bölümü ve üniversiteyi algıda seçicilik olarak değil objektif olarak inceleyin. En son bakacağınız şeyler kampüsü vs olsun. Oraya eğitim almaya gidiyorsunuz öncelikle amacınız oradan çıktığınız da size sunulan eğitim ve ayrıcalık olsun. Örneğin Gebze teknik kötü bir okul olmasa da şu an için İTÜ ile yarışamaz ama göründüğü üzere yarışıyor. İleride ne olur bilmem ama günümüzde bu okul ile kıyaslanamaz. İnsanlar kıyaslıyor hatta Gebze tekniği daha öne koyuyor. İyi araştırın. Sonra vah tüh etmeyin. İş hayatı adamı harcar geriye dönüşünüz olmaz. Sizler üzülürsünüz.

• Mümkünse okuyacağınız üniveristenin tanıtım günlerine gidin. Yada bizzat kampüsü binası vs gezin tercih zamanları sıkıntı çıkaracaklarını düşünmüyorum. Bölümde okuyacan kişilerle ve mezunlarla görüşün. Genelde çoğu üniveristemiz güzel vs diyecek ama kriter koyun. Bu kriterler
    1 üniveristeyi okumak istediğiniz il ( imkânların çok olması avantaj istanbul ankara izmir bir adım önde)
    2. Eğitim ile ayrıntılar (öğrenim dili, prof sayısı, kampüs vs)
    3. Mezuniyet sonrası iş durumu
    Sonuç açıklanması ve tercih süreci dahil önünüzde yaklaşık bir ay ve üniveristeyi araştırın. En çok yapılan sıralamaya göre değil kriterler ve araştırmaya göre tercih yapın. Sıralamalar değişkendir. Bende biliyorum bazı üniversitelerin şişirilmiş puanlara sahip olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 4 Temmuz 2023; 13:5:50 >
  • Adminlerin kullanıcıları bu tehlikeye karşı hazırlaması gerekiyor üst konu yaratmalılar

• nasıl ya biri bana 3 yıl önce ybs+udemy = ABD demişti, ona inanarak tercih yaptım ben

şimdi nolcak

(tavsiye isteyene verilir, abiniz olarak bana güvenin trollere takılmayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I can finally sleep -- 5 Temmuz 2023; 10:49:27 >
  • Forumdan hiçbir tercih tavsiyesi almamak lazım (arada istisnalar çıkıyor ama millet okumadığı bölüme sallama derdinde)

• 1 yıllık troll hesapları mümkünse engelleyin. Bu forumda 2-3 kişi kalmasının sebebi de onlar zaten.

• neyden neye geçtiniz ki?

• Bilkent ctis tam bursludan bilkent elektrik-elektronik ücretliye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.