Şimdi Ara

tek yaşayanlara bi yemek sistemi öneri konusu daha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
3
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bir buçuk ay önce şu konuyu açmıştım:

    Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi)

    bu akşam patates ile biber kızartması, ve köfte yapacaktım. ama akşam saatinde mail geldi (evden çalışıyorum) o işle uğraştım 2-3 saat.

    sonra saat 9 oldu, yemek yapacak vakit kalmayınca dolabı açıp hazırlara baktım:


    tek yaşayanlara bi yemek sistemi öneri konusu daha tek yaşayanlara bi yemek sistemi öneri konusu daha

    dolapta şuanda: barbunya, nohut, kuru fasulye, mantar, mercimek yemeklerine ek olarak, bulgur ve pirinç pilavları, ve börülceler var.

    az nohut ile pilav ısıttım, yanına da zeytinyağlı+cevizli börülce açtım soğuk salata niyetine:

    tek yaşayanlara bi yemek sistemi öneri konusu daha

    not: pilavı pişirmeden önce içine tane karabiber atıyorum, ondan rengi beyaz değil de krem rengi görünüyo.


    bu sistemle evde her daim yemeğiniz olur. böylece iş dönüşü mecburen dışarıdan yemek söylemek zorunda kalmazsınız (geçen gün biri konu açmıştı dışarıdan yemek söylemeyin midem bozuldu diye)

    yemekleri pişirir pişirmez kavanozlara koyup, kapaklarını kapatıp, dolaba atacaksınız sıcak olarak. böylece yemek bozulmadan çok uzun süre dayanır dolapta (buzluğa koymaya gerek kalmadan)

    en son mesela mercimek yaptım, her biri 1 porsiyonluk yemek içeren toplam 6 kavanoz mercimek yemeği çıktı:

    tek yaşayanlara bi yemek sistemi öneri konusu daha

    bunları 30 gün sonra da yesem, 50 gün sonra da yesem, hiçbir şey olmaz. taş gibi dayanıyolar. konserve gibi oluyolar çünkü pişirince sıcak olarak paketleyip hemen dolaba atıyorum.

    yani bi yemek yaptım diye üst üste günlerce aynı yemeği yemek zorunda değilim. mesela bugün yediğim börülceyi 10 gün önce yaptım. pilavı 3 gün önce, nohut yemeğini ise 16 gün önce yaptım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dolaba sıcak olarak yemek koymak, dolabı (bir şekilde) bozacak bir etki yaratmaz mı?

  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    hayır. o şehir efsanesi.

    tabi burda şunu söylemek gerek. Anadolu'da tencereyle dolaba yemek koymak yaygındır. şimdi yeni pişmiş yemeği, sıcaklık saçan kızgın tencereyle direk dolaba atarsan, inanılmaz bir sıcaklık kütlesini dolaba atmış olursun. ve bi süre dolap motoru çalışmak zorunda kalır.

    benim sistemde ise, zaten yemeği kavanozlara koyana kadar yemek biraz soğuyor ister istemez, bu bir. kaynar tencere dolaba girmiyor bu iki. yemeği kavanoz ile dolaba atmak yemeğin ısıyı daha yavaş yaymasını sağlıyor, bu da üç. sonuçta benim sistem ile ani bir sıcaklık artışı olmuyor dolap içinde.

    bir yaz gününde dolap kapağını açıp, 10-15 saniye göz gezdirmenin vereceği yük aynıdır.

    yeni pişmiş yemeği tencereyle dolaba koymaya ben de karşıyım. mesela yeni pişmiş yemeğin tenceresine parmağını dokunduramazsın ama aynı yemeği pişer pişmez kavanozlara paylaştırdığında o kavanozlara parmağını dokundurabilirsin. aradaki fark gayet net.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Ağustos 2024; 3:37:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hocam kovanozlari önce Bi soğuk suya buzlu suya batırıp 5-10 saniye bekletip hemen dolaba da atabilirsiniz ya da endiselenenler öyle de yapabilir. Hem amaca uygun hem endisesiz yöntem olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • F1SECO kullanıcısına yanıt
    evet onu yapıyorum. ama öyle buza batırarak falan değil. yemeği doldurup kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonra çeşmeyi açıp kavanozu yıkıyomuş gibi akan suya tutuyorum. akan su kavanozun sıcaklığını anında alır. çeşmeyi çok açmaya bile gerek yok, hafif tazyikte açmak yeterli. kavanozun dışı hemen soğur.

    soğuyan kavanozu kenara koyup diğer sıcak yemek dolu kavanozları da tek tek suya tutuyorum. bu esnada ilk suya tutulmuş olan kavanoz tekrar ısınmış oluyo. sonra tekrar suya tutuyorum en baştan.

    aslında bu işlemi şöyle keşfettim: bazen kepçeyle kavanoza yemek koyarken kavanozun dışı yemek oluyo yani yıkamak icap ediyo. yıkayınca keşfettim suyun kavanozu alında soğuttuğunu.

    neredeyse elle tutulamayacak kafar sıcak olan kavanoz, 5 saniye akan suya maruz kalsa, anında soğuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam eline sağlık öncelikle, 3 günlük pilavın tadının taze yeni pişmiş bir pilavın tadından çok farklı olur. Sistem çok iyi ama pilav kısmını bence taze taze yapıp yemek mantıklı

  • Pilav kısmı mantıksız bide kuşbaşı et alıp bir sürü kavanoz et çorbası yapabilirsin ayriyeten domates ve biberleri doğra kavanoza at sabahları çıkar üstüne yumurta kır az kaşar rendele öyle yersin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bekar yaşayan ve yemek yapmayı bilrn biri olarak bana güzel bir öneri olur bu konular takippppp

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt
    doğrudur ama benim pilavı da böyle yapmamın nedeni acıktığım an anında yemek çıkartıp ısıtıp yemek için.

    pilavın tadı tabii ki ilk yapınca daha iyi oluyodur. öyle yediğim de çok oluyo ama o zaman dayanamayıp çok yiyorum pilavı ve kilo aldırıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abboww kullanıcısına yanıt
    şuanda Şok marketlere 30 cl'lik kavanozlar geldi. yukarıdaki fotoğraflarda kuru fasulye ve mercimek yemeği bulunan kavanozlar. tavsiyem onlardan alın. çünkü o kavanozlar tam bi porsiyon yemek alıyo. en ideal boyuta sahipler.

    bunların bi tık büyüğü olan 42.5 cl'lik kavanozlar piyasada kolayca bulunuyor ama onların boyutu bi positon yemek için fazla büyük. 42.5'lik kavanozu açınca içindeki yemek tek öğünde bitmiyor genelde. ama 30 cl'lik olanlar aşırı ideal.

    gerçi yemekten yemeğe ve kişiden kişiye değişiyor. mesela yukarıdaki resimlerde görünen börülce dolu olan plastik kapaklı geniş cam saklama kapları da 42.5'lik. onların içine börülce koyunca börülceyi tek seferde yiyebiliyorum. ama onların içine nohut gibi kuru fasulye gibi, ya da etli türlü gibi bi yemek koyunca, tek öğünde değil iki öğünde yiyorum. bu tarz yemekler için 42.5 büyük geliyo bana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.