Şimdi Ara

tek yaşayanlara bi yemek sistemi öneri konusu daha (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
6
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    aslında evet, yani 3 sene kadar önce yeni ve pahalı bi düdüklü tencere seti aldım. 2 tencere var, 1 düdüklü kapağı, 1 de cam kapak var.

ama, son 1 senedir falan düdüklü kapağını kullanmamaya başladım. normal cam kapağı kullanıyom. en ufak ocağın kısık ateşinde pişiriyom. yavaş yavaş pişiyolar.

pişirirken altı hep açık kalmamalı. kaynadıktan sonra altını kapatacan, 20 dakka falan altı kapalı bekleyecek. o sürede suyu çeker. sonra gene altını açacan, kaynayınca gene akaptıp bekletecen. kuru fasulye bile böyle güzel pişiyo. tabi kullanılan malzeme de önemli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    aklın yolu bir diyelim bu sistemi çok seviyorum.

evet uğraştırdığı doğrudur. ama bunlarla uğraşmak benim sporum. benim fiziksel hareket kaynağım.

evden çalışan biri olarak, eğer hazır yeseydim, evden çıkmama gerek kalmazdı. oysa ben her gün markete gidip geliyorum, evde yemek hazırlıyorum falan. bunlar önemli. hareket etmeyi sağlıyo.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aynen ben evse yapıyorum hqftalık et balık tavuk atarım dolaba ya da anneme gidip yerim
    Dışarda sadece ciğer yerim ocakbaşında diğer hiçbir şeyi yemem kıymadan mamül hiçbirşeyi asla para verseler de yemem
    Annem salçadan turşuya turşudan pekmeze nar ekşisine sirke ekmek zeytin peynir tereyağı hepsini kendisi yapıyor zaten o yönden şanslıyım 😆

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • abboww kullanıcısına yanıt
    özellikle turşu evde yapılmalı. çünkü parayla satılan turşular gerçek turşu değiller.

gerçek turşu zamanla bekleyerek olur. fabrikasyon turşularda ise, hızlı üretim için bu bekleme süresini istemiyolar, gıdaya kimyasal basıp hızlıca turşu kıvamında bişey elde ediyolar.

• tek yaşayıp yemek yapmak filan harbi zahmetli iş

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hayatımızda dışardan turşu salça alıp yemedik hocam biz
    Turşu çok kötü oluyor el yapımı olmayınca tuzlu saçma sapan birşey yiyorsun
    Salça da hemen bozuluyor
    Annemin bana verdiği salça 3 senedir yemek yapıyorum bozulma yok ama bitmek üzere 😆

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Trubetzkoy kullanıcısına yanıt
    çok zahmetli ama ben asıl annemleri anlamıyom yav nasıl 3-5 kişilik aileye hergün yemek yapabiliyolar.

• Eline sağlık. Bilmediğimizden falan değil de, yapmaya üşenmek, tembellik gibi dertlerle empati yapıp görsellerle çok güzel teşvik edici bir konu açmışsın ya, insanın bir deneyesi geliyor. Büyüklerimiz de benzer şeyleri söylüyorlar ya, ama onlar için bunlar hatta bundan da basit şeyler çocuk oyuncağı ya, insan bir süre sonra onların söylediklerini algılamamaya, ön yargıyla yaklaşmaya başlıyor

Kendi adıma çok teşekkür ederim, + rep

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.