Şimdi Ara

Konuları unutmamak için tek yol bu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2021 için hazırlanıyorum Allahın izinlye. Matematik çalışırken iyi anladığım bir konuyu soru bankalarımdan çözüyorum güzelce ama aradan 1 hafta geçmeden yada 1 hafta sonra falan işte unutmuş gibi hissediyorum kendimi sizde böyle misiniz ? her gün her konudan soru çözecek kadar soru bankam yok olması lazım mı normal de yani 10 tane soru bankası mı lazım ? yoksa her gün 1 konuyu hızlandırılmış olarak izlemek iyi mi olur bir yandan ilerlerken ? ben böyle yapmayı düşünüyorum unutmamak için siz nasıl ne yapıyorsunuz ?

• Konu anlatimi ,formulleri , zorlandigin sorulari haftada 1 gun sec o gun tekrar eet
    Mesela pazar gunun tekrar gunun olsun butun haftayi tekrar et bu sekilde aklinda kalir ayrica unutmalar hep olur ilerde deneme coze coze oturucaktir iyice. Iyi calismalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MamiSTARK kullanıcısına yanıt
    Abi ne saçmalıyosun sen. Forumda sadece erkekler yok utanmıyosun hiç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sürekli bir tekrar halinde olursan ilerleyemezsin kardeşim. Onun için Puriand'ın dediği gibi belli günler seç kendine. Her hafta tekrar yapmak zorunda değilsin. 2 haftada bir falan da olur.Buna bitirdiğin konulara ve ilerleyişine göre sen karar ver

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir konuyu öğrendikten sonra hemen ertesi gün, 1 hafta sonra ve 1 ay sonra olacak şekilde 3 tarih belirle. Belirlediğin günlerde o konuyu hızlıca tekrar edip birkaç test çözebilirsin. Bu şekilde boşluklu tekrarlar yaparak fazla zaman harcamadan bilginin daha kalıcı olmasını sağlayabilirsin. Unutmak doğamızda var.
  • Test kitabı üstüne küçük notlar alabilirsin mesela soruyu yapamama nedenin ne? Atıyorum bir formülü sürekli unutuyorsundur şu formülü sürekli unutuyorsun diye yaz bir kenara. Ya da bazı çok temel çözümleri olan sorular vardır başka türlü çözülmez onları kesip bir deftere yapıştırıp notlar alabilirsin. Ben bu soru güzelmiş ya da hep bunu kaçırıyorum dediğim konularda deftere yapıştırıp yanına da notunu ya da anlamadığım kısmını kendime anlatır gibi yazıyorum. Konuyu anladıysan unutmazsın zaten merak etme özellikle matematikte böyle bu. Matematikte çok soru çözmek diğerlerine göre daha önemli ama tabi. Ama 2en fazla 3 tane orta zor diye giden kaynak bitirsen yeter bence. Kendi eksiklerini tespit edebilmek önemli. İçine nasıl siniyorsa öyle yap bence

• her gün 1 saat tekrar yap. burada ilerlemeyezsin diyenlere bakma. 24 saat tekrar yapmıyorsun sonuçta. günde 8 saat çalışma vaktin varsa 9 saat yap onu, o 1 saat ile tekrar yap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Matematik için bu dediğim olmaz fakat ders videosu izlerken önüne bir kağıt al anladığın şekilde aklında kalacak gibi ve önemli yerleri not al daha sonra soru bankası içinde o konunun olduğu yere koy.Bu şekilde tekrar çok fayda sağlar bence

• İlk önce konuyu bir mantığa oturtmak gerek ezbere gidilmemeli o konuyu çözdükten sonra 1 hafta sonra başka bir soru bankasından isterseniz çözebilirsiniz ben bu şekilde yapıyorum verimli bencede gayet veya çözdüğünüz sorulara bakabilir, soru çözüm videosu izlenip ordaki sorular çözülmeye çalışınabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.