Şimdi Ara

Cam değişimi ile ilgili fikir verin lütfen, servis mi ,camcı mi ,ikisi içinde hakkım var AMA.!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımın arka camı için servis 6 bin TL fiyat verdi
    Camcı doraglass cam için 500 TL dedi.

Kaskomun yetkili servis ile anlaşması ve orijinal cam takma hakkim var (yılda bir kez hasarsızlık bozmadan) istersem ama servisin cam fiyatı gereksiz yüksek geldi ..
    Yine doraglass takacak camcilarla da anlaşması mevcut kaskonun.

Ne önerirsiniz,sonuçta bu tramere de yansıyacak muhtemelen

Aslında ikisi içinde cebimden para çıkmayacak ama servisin fiyat gereksiz yüksek geldi ,
    Aracın fiyatı 40 bin TL civarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_gorunmez -- 3 Eylül 2018; 19:35:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lamine ve temperli olmak uzere iki tip cam var

Her tipin de farkli farkli uygulamali olanlari var.

Akustik, UV filtreli, Renkli, lastikli...

http://www.olimpia.com.tr/lastikleme-moulding-uygulamalari

Orijinalde kullanılan cam ozelliklerinde yerli bulursanız alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 3 Eylül 2018; 19:52:0 >
  • Bana bir servis personeli sıradan bir otomobilin arka camının 6.000 lira olduğunu söylese o anda reflex olarak çok ağır söverdim...

• Servis de dışarıda taktırıyor camı, hangisinde elime çabuk geçecekse orada taktırırdım ben. Başka servislerden de sordunuz mu, orada da mı 6bin kitliyorlar
  • Yetkili servis fiyatı 6 bin genel olarak fiyat sabit ,ben anlam veremedim .

Sizin oneriniz ne olur

İkisi içinde hakkım var ama hem sigortaya extra külfet hem de tramere yansıması çok olmaması adına doraglass cam arka cam olarak takilsa ne olur .

Yani illa hakkım var diye göz göre göre bu kadar parayı sigorta ya ödetmek de vicdanım el vermiyor

• Merhaba 500 tl nin içinde cam rezistansı varmı

• Ithal bir otomobilin Servisi normal sartlar altinda dışarıda yerli takilmaz.

On arka ve tavan buyuk camlar yekpare ağır ve lojistik bakimdan problemli urunlerdir. Bunlar Doviz cinsinden maliyetli oldugu icin, oldukça maliyetli olurlar. Bir cam değil.

Mesela Citroen C5 on ve arka cam. Citroen C6 , Çoğu on camda hizli giderken temiz ve net gormenizi sağlayan teknolojiler kullanilir.

Mesela Mercedes ön camlari mercekli gibidir..

Bunlari yerli ile değiştirildiğinde çok memnuniuetsizlikler olmasina ragmen kasko mağduriyeti giderdigi icin tekrar memnun etmeye ugrasmaz.

Buna karşın gelecek sene kasko primleri artar

Edit: kasko policesi dikkatli incelenmeli, 100-200Tl kaskodan kar etmek icin " cam" hasarinda 25% - 50% gibi oranlarda muafiyet uygulanmış olabilir bu da faturanin bu tutarini sizin isteyeceğiniz anlamina gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 3 Eylül 2018; 20:2:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 500 TL ya işçilik dahil rezistans li cam diyor anlaşmalı cam servisi

Yine anlaşması olan yetkili servis o da ücretsiz benim için mavi çıkaracağı fatura 6bin küsür hatta 7 bine yaklaşık işçilik ve conta dahil

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Ithal bir otomobilin Servisi normal sartlar altinda dışarıda yerli takilmaz.

On arka ve tavan buyuk camlar yekpare ağır ve lojistik bakimdan problemli urunlerdir. Bunlar Doviz cinsinden maliyetli oldugu icin, oldukça maliyetli olurlar. Bir cam değil.

Mesela Citroen C5 on ve arka cam. Citroen C6 , Çoğu on camda hizli giderken temiz ve net gormenizi sağlayan teknolojiler kullanilir.

Mesela Mercedes ön camlari mercekli gibidir..

Bunlari yerli ile değiştirildiğinde çok memnuniuetsizlikler olmasina ragmen kasko mağduriyeti giderdigi icin tekrar memnun etmeye ugrasmaz.

Buna karşın gelecek sene kasko primleri artar

Edit: kasko policesi dikkatli incelenmeli, 100-200Tl kaskodan kar etmek icin " cam" hasarinda 25% - 50% gibi oranlarda muafiyet uygulanmış olabilir bu da faturanin bu tutarini sizin isteyeceğiniz anlamina gelir.
    Kasko da ücretsiz orjinali hakkım var ama mesela şu o kadar maliyete değmez diyorum veya tramere o kadar ücret yansıması na değer mi diyorum ,sonuçta bu işlem yansıyacak tramere diye biliyorum

• dr_gorunmez kullanıcısına yanıt
    Kasko Ücretsiz cam değişmesi muafiyet uygulanmayacagi anlamina gelir, tramerde 5000TL cam hasari olarak görünür ve seneye gelecek teklifler biraz artabilir.

Ucretsiz cam kismini sormak lazim, on ve arka camda İşler değişebilir.

Bir hakkiniz var siz bilirsiniz. Bu nedenle ikinci elde deger kaybi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 3 Eylül 2018; 20:5:26 >
  • Arkadaşlar neticede oneriniz ne olur

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_gorunmez

Yetkili servis fiyatı 6 bin genel olarak fiyat sabit ,ben anlam veremedim .

Sizin oneriniz ne olur

İkisi içinde hakkım var ama hem sigortaya extra külfet hem de tramere yansıması çok olmaması adına doraglass cam arka cam olarak takilsa ne olur .

Yani illa hakkım var diye göz göre göre bu kadar parayı sigorta ya ödetmek de vicdanım el vermiyor
    İstisnalar hariç sigortacılar her türlü vicdansızlığı yapıyor hocam içiniz rahat olsun. Madem böyle bir hakkınız var, orijinal taktırın gitsin.

• 6000 tramer cok fazla bunun icin

acıklamasını yapsanda fiyat kırılıyor ülkemizin gercegi bu malesef

Ha uzun süre binici biri pek sorun etmeyebilir bu da kısmet

• Orijinal cam taktırmanıza hiç gerek yok. Şuanki yerli camlar orijinale çok yakın kalite sunuyorlar. Eski aracımın ön camını olympia taktırmıştım. Orijinalden hiçbir fark göremedim. Şuanki aracımın arka camı olympia. Bunda da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Cam için tramere 6000 lira işlemesi çok yüksek. Seneye kaskoların teklifleri yükselebilir veya 6000 liranın belirli bir kısmını sizin ödemeniz gerekebilir. Hatta aracı satarken trameri yüksek diye fiyat kırmaya çalışanlar olabilir. Hadi ön cam olsa neyse de arka cam için 6000 lira tramere bence işletmeyin.

• Fikir beyan eden arkadaşlara çok teşekkür ederim,

Başka fikri olanlar varsa sevinirim ,ne kadar çok fikir o kadar bana yardımcı olacak

• Başka fikir???

• Kesinlikle orjinal taktırın.Sonuçta işlemin detayı var
  • quote:

Başka fikir???
    Geçen hafta yağmur sensörlü camı orjinaliyle serviste kaskodan ücretsiz değiştirdim fatura da 4400 yazıyıdı.Dışarda çok uyguna yaparlardı ama sensör girince serviste yaptırdım.Servisten şaşma

• quote:

Başka fikir???
    Arka cam için 6000TL çok fazla değil mi?
    Başka bir bayiden telefon ile fiyat alıp kontrol edin.

Ben ön-arka cam için orjinalden yanayım, 4.defa ön cam değişimi yaptım "kaskoyu boşuna mı yaptırıyorum?" dedim ve hep yetkili servis kullandım.

*Poliçe de muhafiyeli-muhafiyetsiz olup olmadığına bakılmalı.
  • Orjinal için de cebimden para çıkmayacak ama yan sanayinin 12 katı fiyat cikmasi bana normal.gelmedi ,

Hasarsızlık bozulmuyor dense de bu miktarı kaskoya odetsem bana çıkacak fiyat da etkilenmez mi, tramerde cam değişimi yazacak ama 7000 TL ye yakın bir cam değişimini kime nasıl anlatacaksın sanki tüm camlar değişmiş gibi fiyat

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.