Şimdi Ara

Bu sorunu kim halledecek Ben mi Sağlayıcı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Yardım ederseniz sevinirim.
    Dopingnet kullanıyorum. Telefon hattı yok yalın internet. Şu anki bağlantı değerlerim ekteki gibi vasat durumda. Alt yapı en fazla 16mbit kaldırıyor. İlk 2,5 sene 16mbit hızı sorunsuz aldım. sonra max oran 16bin küsur görünmesine rağmen bana 12 hız vermeye başladılar. Sonra 8e düştü falan birkaç ay boyunca halletsinler diye uğraştım halletmediler. Daha sonra max oran sürekli 8'e 4'e düşüp internet kopmaya başlayınca eve gelip baktılar falan sorun bulamadılar. Sonra dediklerine göre TTelekom ekibi gelmiş dışarıdan kontrol etmiş ve "ankastre kutusunda kablolarda sorun var" demiş. Doping de bana dedi ki "apartman girişinde tüm kabloların takıldığı bi kutu var orda kabloda oksitlenme falan olmuştur. Biz yaparsak 80 lira artı kablo metresi başına 5 lira. Ama elektrikçi de çağırabilirsiniz" dediler. Ben artık uğraşmaktan bıktığım için paketim 16mbps olmasına rağmen 8'e sabitleyin dedim o şekilde kullanıyordum birkaç aydır. Ama gördüğünüz gibi artık 8 hız da gelmiyor. Biz apartmanda oturmuyoruz, ne apartman girişi var ne de öyle dedikleri gibi bir kutu. Bu dedikleri sorun nerede. Evin dışındaysa onlar yapmak zorunda değil mi? Ben yaptıracaksam da neyi yaptıracağım tam olarak. Buradaki elektrikçiye ankastre kutusu dedim boş boş baktı anlamıyorlar.

• Selamlar,

Sıkıntı bu olabilir doğru söylüyorlar ama tam bilgi vermedikleri için tonla para verip yaptırsanızda sorun giderilmeyebilir. Kutu olayı doğrudur hat paylaşımı bu kutudan yapılır ve bütün sokak bu kutudan dağılır. Apartman yada evinizin önünde olmak zorunda değil ama yakın bir yerlerde olmalı. Bu kutudan evinize gelecek olan kabloyu değiştirmek olayı çözebilir peki kutuya gelen hatta sıkıntı varsa bu işlem hiç bir işe yaramayacaktır. Normal bir ülkede yaşasaydık evin dışında kalan kısmın sağlayıcıya ait olması gerekirdi ki türkiyede sağlayıcılar sadece fatura göndermek konusunda uzman olduğu için ilgisiz, uğraştırıcı ve yıpratıcı oluyor.

Önerim eğer kablonet varsa uydunet yada türksat alt yapısı adı çok değiştiği için şu an tam adını hatırlayamadım aynı alt yapıyı kullanmadığından geçiş sağlayabilirsiniz. Yada hattan bağımsız olarak eğer çok fazla internet kullanmıyorsanız 4g yada uydudan internet gibi seçeneklerde var. Uydudan internetin tek dezavantajı online oyun oynuyorsanız sıkıntı yaşarsınız diğer yönden sıkıntısız kullanılan bir sistem.

Diğer yandan fiber alt yapı varsa eğer bu sistemde hattan bağımsız olduğundan sorununuza çare olabilir. Fakat fiber alt yapı yoksa kesinlikle adsl hat satmaya çalışıyorlarki adsl hatların hepsi ttnete bağlı olduğundan aynı problem baş gösterecektir.

Alternatifleri ararken diğer firmalarıda araştırın ben size aşağıda uydudan internet için bir link bırakıyorum.

http://tr.tooway.com

Yada aynı interneti alternatif bir şirketten alırsınız ki bu kutudan iletişim merkezine kadar olan kısımda sıkıntı varsa kendi donanımları ile hizmet vereceklerinden düzeltebilir aynı riski taşıyor ama fiyat olarak daha ucuzlar.

https://www.netspeed.com.tr

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız. Mahallemde kablonet ve fiber yok maalesef. O yüzden seçeneğim de kısıtlı. 4g falan da bana pek uymaz. Tek çare bir şekilde o bahsettiğiniz kabloyu değiştirmek kalıyor. Kutuya gelen hatta sıkıntı olsaydı tespit edip onarırlardı diye tahmin ediyorum ama emin de olamıyorum tabii ki ne yapacakları belli olmaz. Netspeed fiyatları şu an kullandığıma göre uygunmuş. Eğer bu mahalleye hizmet veriyorlarsa taahhüt biteceği zaman geçmeyi düşünebilirim. Tekrar çok teşekkür ederim
  • Olay kısaca şöyle; santralden kutuya kadar olan kısım TürkTelekom'a ait. Kutudan daireye kadar olan kısım kullanıcıya ait. TürkTelekom eğer arızaya bakıpta bizim verdiğimiz hatta sorun yok diyorsa sorunu kutudan daire (veya müstakil eve) gelen hat içinde arayacaksınız. Ona da elektrikçi getirmeniz lazım.

Biz bi kaç ay önce taşındık. Telekom nakil işlemini yaptı. Eleman apartman içindeki kutuya bağlantıyı verdi. Daha sonra gelip daire içine baktı. Sizin apartman girişine kadar olan kutuda sorun yok ancak kutudan daire gelen hatta sinyal sorunu var dedi. Ne yapacağız dedim; ona biz bakmıyoruz isterseniz elektrikçi çağırın baksınlar, istersenizde hattı direk iptal edelim dedi. Bende yok siz hattı bağlayın kullanıma açın ben elektrikçi çağırırım dedim. Elektrikçi geldi baktı. 2 saat uğraştı. Bi kaç yerde kablo dışarda kalmasın diye bizden öncekiler kabloları birbirine bağlayıp kısa devreye sebep olmuşlar. Adam daire içinden bi yerde kutu ile daire arasındaki sorunsuz bağlantıyı buldu. Bende öyle kalsın diyip 20 metre kablo alıp girişten odama kadar çektim. Elektrikçiye 50 TL el emeği verdim. 20 TL falan da kabloya para verdim.

Yani buraya kadar olan kısım tamamen bize ait. Siz ana santralden sizin eve hizmet veren kutuya kadar olan kısmı Telekoma bildirip arıza tespiti yaptıracaksınız. Sorun orada değilse kutudan eve kadar elektrikçi getirtip yaptıracaksınız.

Diğer konu ise 16 Mbit vereceğiz demiyorlar 16 Mbit'e kadar diyorlar. Yani 5 te verir 15 te. Bu alt yapıya, çalışmalara, hat yoğunluğuna göre değişiyor. Bir diğer olay ise port olayı. Eski evimizde benzer sorunu yaşadığımda Telekomda çalışan bi arkadaşım portta sorun olabilir dedi. Onun da vasıtası ile port değişikliği yaptırdım. Baya uğraştık ama. Sorun çözülmüştü.

Size tavsiyem önce Telekoma arıza bildirimde bulunun. Kutuya kadar sorun yoksa port değişikliği talebinde bulunun. Port değiştirilirse eğer ve sorun da devam ederse o zaman kutudan eve gelen hatta siz elektrikçi çağırıp baktırın. Elektrikçiya ankastre kutusu demeyin. Direk internet bağlattım kutudan daireye gelen hatta bakılacak gerekirse yeni hat çektirecez de. Böylece malzeme parasını hesap edeceği için gelip bakarlar. Biz öyle yaptık adam önce baktı sonra tamam kabloyu da senden alalım dedim. Dükkanında kablo olmadığı için başka yerden aldım.

Telefon hat işi elektrikçi için çok uğraş gerektirdiği için pek yanaşmıyorlar. Ve ellerinde kontrol için sinyal kontrol cihazları falan olması lazım. Tanıdık vasıtası ile birilerini ayarlamakta fayda var. Bu şekilde bir yol izleyebilirsiniz. Ben bu şekilde çözmüştüm sorunlarımı. Umarım siz de çözersiniz.

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğin için teşekkürler olayı anladım ancak son bir sorum var. Bu bahsettiğiniz kutu attığım fotoğraftaki kutu mu? Değilse elektrikçi kutunun nerede olduğunu bulabilir herhalde değil mi?

• osmanturan kullanıcısına yanıt
    Apartmanın dışında benzer bir kutu var. Ancak bizim apartmanda bağlantı kutusu binanın içinde. Eğer ki evin iç dış kapı giriş kısmında kutu yoksa sizin attığınız resimdeki kutulardan hat alınıyor. Bizim bina içi kutu alttaki resimdeki gibi. Elektrikçi zaten hattı bulur ondan yana sıkıntınız olmasın.

bizde apartman yok. bu fotoğrafını attığım küçük kutunun aynısı evin dibinde zaten kablo oradan geliyor da hiç sanmadım bahsedilen kutunun o olacağını :D bu sefer de elektrikçi kutu yakın diye işi beğenmeyecek :D neyse ne yapalım artık bulunur birisi. tekrar teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Şimdi google maps ile baktım da 1 numaları fotoğraf evin dibindeki kutu ama o kutuya kablo 2 numaralı fotoğraftaki sokağın aşağısındaki telefon direğinin tepesinde bulunan kutudan geliyor. Elektrikçi çıkıp da o direğe bakamaz herhalde telekom mu sorumlu oradan acaba

Bu sorunu kim halledecek Ben mi Sağlayıcı mı?Bu sorunu kim halledecek Ben mi Sağlayıcı mı?

Siz elektrikçiye internetin ve telefon hattının sizin için öneminden bahsedin ve ücreti neyse veririz diyin gelirler. Ha sizin ordaki elektrikçiler doymuşsa da diyecek bişey yok.
    Direğe elektrikçi karışamaz yetkisi yok. O telekomun işi. Siz ilk başta dediğimi yapın. Telekom ekibi gelmeden önce size haber veriyor. Santralden sokaktaki ana hat (trafoya benzeyen yerdeki büyük kutular hemen her mahallede 1 tane olur ) ve direğe gelen hat kontrol edilir. Daha sonra direktan binaya gelen hat kontrol edilir. Bina içindeki veya dışındaki o kutulardan sonrası kullanıcıya aittir. Siz de o esnada takip edersiniz zaten. Birde ekibe sorun nereden sonrası bana ait diye. Elektrikçi de size ekibin söylediği yerden sonrasına bakar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.