Şimdi Ara

ipconfig neden böyle der?yok mu bir uzman sitede?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Makineye direk ethernet portundan adsl modem bağlı.
    ipconfig yazınca

"iç yada dış komut çalıştırılabilir programlanabilir yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor"
    yazıyor o kadar.

ethenet on board.Sağlam.daha önce hiçbir sorun yoktu birden bire oldu.Yorumları bekliyorum.sistemde ethernet görünüyor ve sorunsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transylvania -- 24 Mayıs 2005, 13:50:47 >

• bende bir sorun çıkmadı. benimde adsl o şekilde bağlı.
  • arkadaşım iyi güzel demişsinde zaten ben çözüm arıyorum.ADSL şuan bağlanamıyor.sorunu olmayan herkes buraya bende sorun yok diye yazarsa işimiz var demektir.
  • ipconfig i nerde yazıyorsun bide düzgün yazdığına dikkat et..
  • quote:

Orjinalden alıntı: transylvania

Makineye direk ethernet portundan adsl modem bağlı.
    ipconfig yazınca

"iç yada dış komut çalıştırılabilir programlanabilir yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor"
    yazıyor o kadar.

ethenet on board.Sağlam.daha önce hiçbir sorun yoktu birden bire oldu.Yorumları bekliyorum.sistemde ethernet görünüyor ve sorunsuz.

ip alamadıgı zaman öyle yazar
  • command penceresinde yazıyorum.doğru yazıyorum yanlış yazsam ne hata vereceğini bilirim
    ip alamayınca öyle yazması önemli değil bir çözüm yolu önemli.
  • Selam. Bilmiyorum açtığın forumu hala takip ediyormusun da ben genede doğru bildiğimi yazayım. Bu hatayı DHCP serverina ulaşamadığı zaman veriyor. En güzel çözüm düz düşünüp Önce ADSL yi daha sonra ethernet kablosunu çekmek sonra takmak. xp de çalıştır dan cmd yazıp komut satırından ipconfig /release yaz
    Sonra da ipconfig /renew yaz düzelmezse bana sorma çünkü uzman değilim:) tek amacım bilginin paylaşılması... kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belkide modem DHCP server servisi vermiyordur bir nedenden dolayı. Ehternet kartı ip alamadığı için modemede ulaşamayacaksınız. Manuel ip verip modeme ulaşın. Eğer halen otomatik ip almasını istiyorsanız modemin DHCP servisinin çalışıp çalışmadığından emin olun. Ve bilgisayara firewall türü bir program kurup kurmadığınızdan bazen bu programlar bu tip paketleri geçirmeyebilirler.
  • tamam yarın deneyeceğim.sağolun.çok teşekkür ederim ilginize.başka fikri olan olursa da sevinirim.
  • tcp ip ayarlarını otomatikten manuele çevir bir de oşekilde dene eger modemin dhcp serverini kapattıysan ip alamaman normal
    ama eger xp kullanıyorsan sistem sana bir muddetten sonra özel bir ip vericek 169 ile başlayan
    fakat bence komut yazımında hata yapıyor olabilirsin yada ethernet kartın disable olmuş olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRoNMaSTeR -- 18 Kasım 2013; 11:18:13 >
  • ethernet disable degil.sağ altta bağlı ikonu da geliyor.
    169.254.x.x Ip sini de vermiyor.hep aynı hatayı veriyor.yarın deneyecegim artık ihtimalleri.makine burda degil de
  • işletim sisteminin ne olduğunu söylememişsin. win98 veya 95 ise winipcfg kullanabilirsin. bunun için başlat\çalıştır\winipcfg (enter) uygulayarak kullanabilirsin.

bir de şu bağlantıya bak işine yararsa,

http://search.microsoft.com/search/results.aspx?st=b&na=88&View=en-us&qu=ipconfig
  • Selam,

Söylediğin hata mesajı, dos komutu ya da dosya adını yanlış yazdığın zaman gelir.
    ı ve i ayırımına dikkat et.

Aşağıya bir örnek koydum:

• quote:

Orijinalden alıntı: iRoNMaSTeR

tcp ip ayarlarını otomatikten manuele çevir bir de oşekilde dene eger modemin dhcp serverini kapattıysan ip alamaman normal
    ama eger xp kullanıyorsan sistem sana bir muddetten sonra özel bir ip vericek 169 ile başlayan
    fakat bence komut yazımında hata yapıyor olabilirsin yada ethernet kartın disable olmuş olabilir

Hocam hort olacak ama yeni konu açmak yerine hemen soruveriyim zaten aktifmişssiniz hala. Aynı sorun bende var win 7 kullanıyorum otomatikte 169 lu ip yi veriyor. manuel giriyorum gene de kod çalışmıyor ne yapmam gerekiyor bir bilginiz var mı ?

Edit : Cmd yi yönetici olarak çalıştırınca düzeliyormuş. Vatan bilgisayarın sitesine giremiyordum bir alakası var mı diye düşünmüştüm. Genede otomatik ip almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msnnsm -- 17 Kasım 2013; 15:33:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: msnnsm

quote:

Orijinalden alıntı: iRoNMaSTeR

tcp ip ayarlarını otomatikten manuele çevir bir de oşekilde dene eger modemin dhcp serverini kapattıysan ip alamaman normal

Hocam hort olacak ama yeni konu açmak yerine hemen soruveriyim zaten aktifmişssiniz hala. Aynı sorun bende var win 7 kullanıyorum otomatikte 169 lu ip yi veriyor. manuel giriyorum gene de kod çalışmıyor ne yapmam gerekiyor bir bilginiz var mı ?

Edit : Cmd yi yönetici olarak çalıştırınca düzeliyormuş. Vatan bilgisayarın sitesine giremiyordum bir alakası var mı diye düşünmüştüm. Genede otomatik ip almıyor.

Evde bir modem den kullandığınızı farz ederek
    Modeminizin DHCP si kapalıdır. Modem arayüzüne bağlanırsanız web tarayıcıdan oradan düzeltebilirsiniz.

• iRoNMaSTeR İ kullanıcısına yanıt
    zte h168n modem kullanıyorum. Hangi sekme altında bulurum o ayarı ? Cevap için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msnnsm

zte h168n modem kullanıyorum. Hangi sekme altında bulurum o ayarı ? Cevap için teşekkürler

http://www.zte-modem.com/dosyalar/ZXHN%20H168N%20V1%200%20User%20Manual.pdf
    Sayfa 19. Ağ/Lan.
    Sormadan önce bir Google derseniz ikimiz içinde daha az zaman kaybı olur. Kolay gelsin.
  • manuel olarak girdiginiz ip nedir ? bahsettiginiz modem 192.168.2.x segmentinde ip dagitir normalde, kendi ip si de 192.168.2.1 dir. eger ip adresini elle 192.168.2.100 girip, gateway ve dns adreslesi kismina da 192.168.2.1 girerseniz, modem/kablolamada bir sorun yoksa baglanabilmeniz gerekli. eger modemi daha yeni kurmaya calisiyor iseniz, daha once konfigure edildi ise; DHCP devre disi birakilmis olabilir, IP adresi degistirilmis olabilir, ADSL ayarlarini yeniden yapmak sorun olmaz derseniz modemi bir resetleyip ayarlara sifirdan baslayin, tabii bundan once ADSL kullanici adiniz ve sifrenisi hatirladiginizdan yada yazili olan kagidi nereye koydugunuzu hatirladiginizdan emin olur.:)

ipconfig komutunun calismamasi karakter setinden kaynaklaniyor bu arada; daha once farkli makinelerde defalarca karsilastim, turkce isletim sisteminde turkce klavye ile komutu yazdigimda komut yok hatasi aliyordum. veya turkce makinede klavyeyi ingilizceye cevirip komutu oyle yazdigimda. komutla ilgili sorun olunca hemen klavyeyi degistirip oyle deneyim, bir de komutu yazdiginiz i harfini I ile degistirerek deneyebilirsiniz. baglanti olmadiginda, ip alamadiginda komut yok hatasi alinmaz cunki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.