< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 12 Ağustos 2018; 19:33:15 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 12 Ağustos 2018; 19:33:15 > |
Ben 2010 girişliyim bu bölüme. Bu sene hazırlığı okudum. Yolum genellik Maslak'a düşmediğinden bölümle pek bir ilişiğim olmadı. Bende bölümü tanıtımlarda tanıdım. Hazırlıkta iken herkes bölümde iyi para var dedi. Bu bölüm hakkında az bilgisi olanlar için birkaç soru soruyum.
1- Burdan mezun olanlar nerde çalışıyor?(İnternette bayağı b araştırdım. Pek bulamadım.) 2- Bu sene YTÜ'de açılan kontrol ve otomasyon mühendisliği ile aynı mıdır? 3- Erasmus'u yapmak iyi olur mu bu bölüm için? 4- Benim gibi kazanan veya buraya kesin girebilirim diyenler için neleri önerirsiniz? Bilgisayar programlara dilleri içinden. Edit: 23 Temmuz 2017 Bölümden 2015 Haziran yılında mezun oldum. Lisans hayatımda, Arçelik, ASELSAN ve Cranfield Unviersity(Defence Academy in Shrivenham, United Kingdom) staj yapma imkanlarım oldu. Makina Mühendisliği çift anadılına başladım. Kendime gerekli gördüğüm dersleri alarak mekanik bilgimi arttırdım. Şu an yurt dışında yüksek lisans hayatıma devam etmekteyim. Sorularınız var ise özelden veya beni etiketleyerek sorabilirsiniz. Edit: 26 Temmuz 2019 Yurt dışında "System, Control and Mechatronis" yüksek lisans programını tamamladım. Başladığım İTÜ Makina Müh. ÇAP programından dersleri tamamlamadığımdan ilişiğim kesildi. Dönüp baktığımda, çap yaparak boşa vakit geçirdiğimi anladım. Onun yerine kendimi yazılım konusunda daha çok geliştirseydim diyorum. Ama tamamladığım makina derslerinden pişmandeğilim, bana bir sistemi daha iyi anlamamı sağladı. Şu an yurt dışında bir kamyon fabrikasında gömülü yazılım mühendisi olarak çalışmaktayım. Okulda gördüğüm kontrol derslerini işlerimi yaparken kullanmaktayım. Benden bu bölüme gireceklere tavsiyeler, 1. Yazılım konusunda kendinizi geliştirin, Veri yapılarını öğrenin, algoritma tasarlamayı öğrenin. 2. Geleceğin teknolojisi otonom araçlar teknolojisini yakından takip edin, hangi firmalar var, neler yapıyorlar, örnegin > ZENUITY 3. Proje takım çalışmasına özen gösterin, projeyi yaparken, planlı yapmayı öğrenin. Agile prensiplerinin öğrenin. 4. Yazılım geliştirecekler için, GIT kullanmayı alışkanlık edin, versiyon kontrol işini kavrayın. Sorusu olanlar sorabilir! |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boQ7niz -- 26 Temmuz 2019; 22:44:14 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 6 Temmuz 2011; 21:12:20 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 7 Temmuz 2011; 17:52:24 > |
|
|
|
|