Şimdi Ara

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
26
Favori
79.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rotflmao

quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

Mekatronik,test,kontrol mühendisliği filan bunlar hikaye, vakıf üniversitelerde bu bölümler adı havalı diye öğrenci çekmek için açılıyor.

ODTÜ de böyle saçma sapan bölümler göremezsiniz mesela.

Makina mühendisliğinden şaşmayın, sonra zaten master ile istediğiniz alanda uzmanlaşabilirsiniz.

Biraz interneti kullanmayı öğrenelim, ondan sonra cevap yazalım. Saçma sapan dediğin bölümü bir kere araştırdın mı? hayır. Ayrıca İTÜ bir vakıf üniversitesi değildir.

Asıl sen araştır kardeşim, makina mühendisliğinin makina olamamış versyonu o bölümlerin hepsi Mezun olanlara bak anlarsın ne dediğimi.

Utanmadan kontrolcü adama asıl sen araştır diyosun Bence girme bi daha foruma

• güncel
  • güncel
  • güncel
  • Bugün kararımı verdim ve artık kontrol mühendisliği istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinetics

Bugün kararımı verdim ve artık kontrol mühendisliği istiyorum

• güncel
  • hocam iş ilanlarında kalite kontrol mühendisi diye ilan veren firmalar var.o pozisyonda işe girilebiliyor sanırsam.doğru mu tahminim?
    http://web4.kariyer.net/jobsearch/detayliarama.kariyer?Ara=1&pozisyonunvanId=962&PTitle=Kalite+Kontrol+M%FChendisi+i%FE+ilanlar%FD#AramaSonuclari

Bir de araştırdım da.kontrol mühendisliği birazcık mekatronik birazcık da endüstri mühendisliği'ne benziyor anladığım kadarıyla.Bu 2 mühendislik karşısında kontrol mühendisliğinin şansı nedir, bir de iş bulma ihtimali nasıldır?
    Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

hocam iş ilanlarında kalite kontrol mühendisi diye ilan veren firmalar var.o pozisyonda işe girilebiliyor sanırsam.doğru mu tahminim?
    http://web4.kariyer.net/jobsearch/detayliarama.kariyer?Ara=1&pozisyonunvanId=962&PTitle=Kalite+Kontrol+M%FChendisi+i%FE+ilanlar%FD#AramaSonuclari

Bir de araştırdım da.kontrol mühendisliği birazcık mekatronik birazcık da endüstri mühendisliği'ne benziyor anladığım kadarıyla.Bu 2 mühendislik karşısında kontrol mühendisliğinin şansı nedir, bir de iş bulma ihtimali nasıldır?

• quote:

hocam iş ilanlarında kalite kontrol mühendisi diye ilan veren firmalar var.o pozisyonda işe girilebiliyor sanırsam.doğru mu tahminim?

Kontrol Mühendisliğinin kalite kontrolü ile bir alakası yoktur.

Mekatronik mühendisliğine benzer ancak mekanik açısından daha az ders alır. İTÜ kontrolde okuyan bir öğrenci mekatronik yandalı ile makina derslerinden bir kısmını alarak mekatronik mühendisinin mezun olduğunda sahip olacağı bilgilere sahip olabilir. Endüstri mühendisliği ile kontrol mühendisliği mesleki açıdan farklı işler yapar. Emin olmamakla birlikte kalite kontrol işini endüstri mühendisleri yapabilir.

İş bulma açısından mekatronik mühendisi ile kontrol mühendisinin şansları başvuracağı işe göre değişir. Gömülü sistem tasarımı, gömülü yazılım gibi konularda kontrol mühendisi öne çıkar. Ancak elektromekanik tasarım, mekanik üretim gibi işlerde mekatronik mühendisi daha avantajlıdır. Sistem elektronik, mekanik, elektromekanik yada güç sistemi olsa bile bunun kontrolü sözkonusu olduğunda kontrol teorisi ile ilgili dersi almış olan kişi sisteme kontrolör tasarlayabilir. Evet kontrol mühendisinin işi kontrol etmekten çok kontrolör tasarlamaktır.

• quote:

Evet kontrol mühendisinin işi kontrol etmekten çok kontrolör tasarlamaktır.

Bu cümle neyi kontrol edeceksin sorularına verilecek , güzel bir cevap.
  • merabalar benim fortran a yani bil106 e ile ilgili bir sorum olucak. sisteme bir sayı girdiğimde sistemin bu sayıyı tek yada çift olarak algılamasını nasıl sağlayabilirm mesela sisteme 25 sayısını girdim sistem bunu tek sayı olarak algılıycak ve ona göre işlem yapıcak bileniniz var litfen bi yardım edin kafayı yedim
  • Sayıyı karakter olarak tanımla (abcdefg... gibi), daha sonra case statement'a göre son basamak (g) için tanımlamalar yap.

quote:

Select case (g)
    Case (1:3:5:7:9)
    print*, "ab = tek sayıdır"
    Case (0:2:4:6:8)
    print*, "ab = çift sayıdır"
    End select case

Algoritma benden geri kalan da senden bir zahmet.

Son basamak sorun değil. en son girdiğin rakamı output'ta sağa dayadığı için yine selection'ı g'ye göre alacaktır.
  • biraz yüzsüzleük olcak ama ben bu işlemi yaptırdıktan sonra do ile bi işlem daha yaptırıcam acaba farklı bi fikrin dha war mı
  • eyvallah çok saol yaptımm
  • Önemli değil.

Konu up.
  • Forumda yazılım bölümü var millet lütfen böyle şeyleri oraya yazalım. Uplandığı için teşekkürler ayrıca
  • quote:

Orijinalden alıntı: dauntless2

quote:

Bu ne şimdi, yorum yapıyorsan düzgünce birşeyler yaz.Tek bir smiley'den milyon tane anlam çıkarılabilir, 2 kelime yazmak çok zoruna gidiyorsa hiç alıntı yapmasaydın.

• quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

Kontrol Mühendisliğinin kalite kontrolü ile bir alakası yoktur.

Mekatronik mühendisliğine benzer ancak mekanik açısından daha az ders alır. İTÜ kontrolde okuyan bir öğrenci mekatronik yandalı ile makina derslerinden bir kısmını alarak mekatronik mühendisinin mezun olduğunda sahip olacağı bilgilere sahip olabilir. Endüstri mühendisliği ile kontrol mühendisliği mesleki açıdan farklı işler yapar. Emin olmamakla birlikte kalite kontrol işini endüstri mühendisleri yapabilir.

İş bulma açısından mekatronik mühendisi ile kontrol mühendisinin şansları başvuracağı işe göre değişir. Gömülü sistem tasarımı, gömülü yazılım gibi konularda kontrol mühendisi öne çıkar. Ancak elektromekanik tasarım, mekanik üretim gibi işlerde mekatronik mühendisi daha avantajlıdır. Sistem elektronik, mekanik, elektromekanik yada güç sistemi olsa bile bunun kontrolü sözkonusu olduğunda kontrol teorisi ile ilgili dersi almış olan kişi sisteme kontrolör tasarlayabilir. Evet kontrol mühendisinin işi kontrol etmekten çok kontrolör tasarlamaktır.

Hocam hala kararsızlığım devam ediyor.İTÜ için aklımda elektrik mühendisliği ve kontrol mühendisliği kaldı.Kontrol mühendisliğine puanım yetmeyebilir, o zaman tek seçenek elektrik mühendisliği kalıcak.İTÜ'lü olmak iş başvurusunda hala avantaj sağlıyor mu? Atıyorum, mesela bilmem ne üniversitesinde popüler bir bölüm okuyacağıma İTÜ'de herhangi bir bölüm okusam daha mı rahat iş bulurum?

• Elektrik mühendisliğini kazanan ve kontrol mühendisliği ile çap yakan bir üst sınıf arkadaşımdan cevap yazmasını istedim. Şimdilik bunu yazdı ama yarın elektrik mühendisliğiyle ilgili yazı da yazacak

İTÜ'lü olmak iş başvurusunda ve camiada tabi ki avantaj sağlar. Yıldız teknik, ege, kocaeli gibi üniversitelerin yanında tabiki İTÜ'nün bir ağırlığı var bunu kimse inkar edemez. ama eğer bir işe başvuruyorken yeterli miktarda ingilizce, autocad, office vb bilgisayar altyapısı gibi artılarını gösteremezsen başka bi üniversitenin mezunu bu özellikleriyle senin önüne geçebilir, bu sadece elektrik için değil tüm bölümler için geçerli.

lisede okuyan arkadaşlar arasında popüler bölüm malesef ki puanı yüksek bölüm anlamına geliyor. ancak eger severek okumayacaksan popüler bir bölümden mezun olmuş olmanın hiç bir avantajı olmaz. halbuki iş hayatında ve sanayide mesela bence malzeme mühendislerine elektronik mühendislerinden daha çok ihtiyaç var. ama malzeme mühendisliğinin puanı nedense elektroniğin çok çok altında. o yüzden bölümleri popülerliğine göre değil, bölümü sevip sevmediğine karar vererek seçmelisin. bölümler hakkında ben senin yerinde olsam ders programlarında ders içeriklerini incelerdim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.