Şimdi Ara

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
26
Favori
79.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeliDumrul93

Benim İTÜ Kontrol e puanım yetmiyor;fakat Doğus Üni.-Kontrol Müh.(Tam Burslu) tutuyor.İTÜ le arasında elbetteki bi eğitim farkı vardır fakat bu eğitim farkı uçurum mudur?Bir de Doğuş Üni.den mezun olursam iş bulamama sıkıntısı çekermiyim?Teşekkürler.

Açıkçası doğuş üniversitesi mezunlarından bilgi almanız gerekiyor bu sorunun cevabı için, doğuş üni. hakkında bir bilgim yok maalesef
  • güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

güncel

tekrar merhabalar hocam ilk olarak teşekkür etmek istiyorum çünkü gerçekten emek harcıyorsunuz. son birkaç sorum olacak izninizle.

1-kontrol mühendisleri yüksek lisans yapmak isterlerse hangi bölümlerde uzmanlaşabilirler?
    2- elektrik mühendisi olduktan sonra yüksek lisans yaparak kontrol mühendisi olunabilir mi?
    3- 5 ağustos- 6 ağustos gibi İtüyü ziyarete gelmeyi düşünüyorum. Sayenizde kontrol mühendisliğiyle de tanıştım .özellikle kontrol mühendisliği , makine ve elektronik haberleşme bölümlerini ziyaret edeceğim orada bilgi alabileceğim birimler var mıdır?

eğer yüksek lisansla oluyorsa öyle yapmak daha iyi gibi geliyor bana. elektrik mühendisinin imza yetkilerine ve çalışma imkanlarına da sahip oluyoruz sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mono87 -- 28 Temmuz 2011; 12:30:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mono87

quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

güncel

tekrar merhabalar hocam ilk olarak teşekkür etmek istiyorum çünkü gerçekten emek harcıyorsunuz. son birkaç sorum olacak izninizle.

1-kontrol mühendisleri yüksek lisans yapmak isterlerse hangi bölümlerde uzmanlaşabilirler?
    2- elektrik mühendisi olduktan sonra yüksek lisans yaparak kontrol mühendisi olunabilir mi?
    3- 5 ağustos- 6 ağustos gibi İtüyü ziyarete gelmeyi düşünüyorum. Sayenizde kontrol mühendisliğiyle de tanıştım .özellikle kontrol mühendisliği , makine ve elektronik haberleşme bölümlerini ziyaret edeceğim orada bilgi alabileceğim birimler var mıdır?

eğer yüksek lisansla oluyorsa öyle yapmak daha iyi gibi geliyor bana. elektrik mühendisinin imza yetkilerine ve çalışma imkanlarına da sahip oluyoruz sonuçta.

Ben teşekkür ederim, ilgi ve alakanız için

1-Kontrol ve Otomasyon müh., Mekatronik müh., Bilgisayar Müh., Elektronik müh., Endüstri müh., İşletme müh., Makine müh., Uçak müh. vb
    2-Evet yapılabilir
    3-Biz öğrenciler olarak arasıra orada yardıma gidiyoruz, öğrenciyi öğrenci anlar mantığıyla , bunun dışında her bölümün masası bulunmakta ve burada bölümün profesörleri+asistanları bilgi vermektedir.

• güncel
  • Bu siteden power adlı kullanıcıdan alıntı:
    http://www.bilgisayar.gen.al/f/universite-bolum-tanitimi-ve-degerlendirmeleri/itu-kontrol-muhendisligi-t2377.html

konuyu biraz saptırmışım galiba :roll: nese bugün yeni şeyler ögrendim.

Kontrol Mühendisliğini Türkiyede ilk İTÜ açmış.daha sonra boğaziçi ve ODTU bilg. ve otomasyon dersleri koymuştur fakültelerine..

İTÜ bu bölümün açılışı bölüm olarak açılışı on yıl öncesi dayanır.Daha önceden kontrol ve otomasyon dersleri hafifletilmiş olarak Bilgisayar ve Kontrol mühendisliği adında veriliyormuş.on yıl önce bilgisayar mühendisliğiden ayrılmış.bu konu hakkında forum sitelerinde bölüm başkanlarının anlaşamadığı için bilg. mühendisliğinden ayrıldı yazılıyor ama bugün benimle ilgilenen öğretim üyesine onu da sordum.bu bölümün gerekliliği ve ilerde sadece kontrol mühendisi olarak eleman aranacağı için ayrılmıştır dedi.(benim kanaatim de bu yönde.iki kişi anlaşamadı diye türkiyenin en eski üniversitesin bölümlerin ayrılması çok saçma)

Kontrol mühendisinin bu adda iş olanağı çok geniş değil.kontrol mühendisleri makine,elektrik elektronik ve bilgisayar mühendisliği derslerinden yeterli seviye eğitim görüyor.örneğin; fabrikada bi makinenin çalışması parçaların bi yerden alınıp bi yere görültürülmesi makinelerle olur.(makine bilgisine ihtiyaç var)bu makineler elektronik devlerele çalışır (elektik elektroınik bilgisine ihtiyaç var) götürülen parçaların doğru zamanda doğru yerde birbirine takılması için bi beyne bi yazılıma ihtiyaç vardır(bilgisayar müh. bilgisine ihtiyaç vadır.).bu örnekle somutlaştırılabilir.

ve bu üç anadal üzerine yoğunlaşıp bir bilgisayar mühendisinin yaptığı işi veya bi elektronik mühendisinin yaptıgı işi yapabilirmiş.Dünya da amerika ingiltere ve japonya da Kontrol Mühendisliği adında bölüm uzun süredir açıkmış ve Kontrol mühendisi olarak elaman aranıyormuş.Gelecekte Türkiye nin bu adda elemanlara ihtiyacı olacağı söyleniyor.

(yukarlarda sölemeyi unuttum galiba kontrol mühendisi tüm endüstriyel sistemlerin üretimi onarımı çalışmasında görev alır.fabrikalarda çalışan makinelerin hızlı çalışmasını az güçle çok iş yapmasını düzenler kontrol eder.tükiyede fabrika edüstiri gelişmediği için direk kontrol mühendisine ihtiyaç olmuyo tabi...yurt dışına çıkıldığında direk Kontrol mühendisi adı altında elemana ihtiyaç varmış.yurtdışı düşünen varsa İTÜ eğitimi sağlam veriyomuş.bi sıkıntı yaşanmıyomuş.)

genel izlenimlerim bu şekilde biraz daha araştırma yapıcam.ögrendiklerimi burda paylaşıcam.
    he bi de itü bugünlerde İTÜRO diye bi yarışma düzenledi.o yarışmayı KOntrol mühendisliği kulübü düzenlemiş.bi kontol mühendisi (tabiki diğer dalların da desteğiyle) bi robotu tasarlayıp işletebilir.

• bugünlerde demeyelim, 2005ten beri Kontrol ve Otomasyon Kulübü olarak, İTÜ Robot Olimpiyatlarını biz düzenliyoruz. 2012sinin çalışmalarıda 2 ay önce başlamış, hızla devam etmektedir.
  • okuması kolay mıdır zor mudur hocam
  • İTÜ zordur , bizim bölüm ayrıca zor. 3. ve 4. sınıfta projeleri yetiştirmek için sabahlamalı günler geçiyor. Ama severek okursan, hepsi çok eğlenceli, bu yüzden puana göre değil, isteğe göre tercih yapın .
  • güncel
  • güncel
  • http://www.powerscada.net/ltf.html

arkadaşlar,
    çalışmalarınız için lityum-ion batarya kullanmak isterseniz bize ulaşın.
    İyi Çalışmalar,
    Tanju Çakır

tanju.cakir@gmail.com
  • Merhaba. Bişey merak ediyorum. Elektrik mühendisliğinde okuyup kontrolle çap yapıyorsnuz yanlış anlamadıysam. İtü de çap yapmak zormudur. Ben elektronik isteyen biri olarak itü den vazgeçemediğim için elektriğe gelmeyi düşünüyorum. Aslında elektrik müh. de güzel meslek ama elektronik daha çok hoşuma gidiyor. Bana ne tavsiye edersiniz diğer hacettepe veya yıldızın elektroniği mi yoksa itü de elektriğe gelip yan dal, çift dal veya yatay geçiş gibi imkanlardan yararlanmamı mı ? Acil yardımınız gerek
  • Yanlış anlamışım galiba kontrol müh. girişli ama çapı elektrik üzerine yapıyosnz galiba ama genel anlamda aynısı :D
  • en üstteki yazıyı elektrik müh.ten girip kontrol ile çap yapan 4. sınıf bir arkadaşım yazdı. Ben daha yeni 2. sınıf oldum, bu dönem için çap başvurusunda bulunacağım. İTÜ elektrik hakkında en üstteki arkadaşımın yazısı herşeyi anlatıyor bence. Son olarak İTÜ'de çap yapmak zordur, bunun nedeni İTÜ'ye gelenlerin başarılı olması ve ödevlere,vizelere,finallere hep eksiksiz çalışmaları . Yani durum böyle olunca sadece çalışmak ortalama nota, çok çalışmak iyi nota denk geliyor.

• Bu arada şuan bir yarışmada olduğumdan dolayı, internete girememekteyim. Sorularınızı artık ancak 11 ağustostan itibaren yanıtlayabilirim.
  • meraba
    arkadaşlar fortran la ilgili bir dosya oluşturup oluşturduğum dosyada ki verilerle işlem yapmam gerekiyo ama verileri atamıyo bunu nasıl yapabilirm çok acil yardım
    ederesniz teseekürler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamaskin

meraba
    arkadaşlar fortran la ilgili bir dosya oluşturup oluşturduğum dosyada ki verilerle işlem yapmam gerekiyo ama verileri atamıyo bunu nasıl yapabilirm çok acil yardım

saçma sapan davranmayı bıraksan diyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamaskin

meraba

Güle güle Baran.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

C'ye başlangıç için Teach Yourself C In 21 Days'i kullanabilirsiniz. Google'da aratıp PDF olarak bulabilirsiniz. Yalnız kitap İngilizce.

İTÜ'de BIL101E'den sonraki bilgisayar derslerinde çeşitli programlama dilleri var. Mesela Bilgisayar Mühendisliği bölümüne verilen BIL105E bir C dersi. Kontrol Mühendisliğine verilen BIL104E de bir C dersi. BIL106E bir Fortran dersi. Java dersleri de mevcut.

Java derken? Nerde veriliyo Java dersi İTÜ'de?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.