Şimdi Ara

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
26
Favori
79.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de kontrolu kazandım . aslında ucak ilk istegimdi ama tutmadı kısmet :)

kontrol %30 ing bölümünü kazandım . malum diplomada ing yazmayacak. çok iyi ingilizceye sahip olsam

bu durumu telafi edebilir miyim iş basvurularında işe alımlarda?

kısacası işe alımlarda türkçe okumus olmamın eksikliğini hissedecek miyim ( ingilizcemin ve not ortlamamın gayet iyi oldugunu kabul edersek tabi ) ? :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eLysi0n -- 20 Ağustos 2011; 1:45:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eLysi0n

ben de kontrolu kazandım . aslında ucak ilk istegimdi ama tutmadı kısmet :)

kontrol %30 ing bölümünü kazandım . malum diplomada ing yazmayacak. çok iyi ingilizceye sahip olsam

kısacası işe alımlarda türkçe okumus olmamın eksikliğini hissedecek miyim ( ingilizcemin ve not ortlamamın gayet iyi oldugunu kabul edersek tabi ) ? :S

Öncelikle türkçe okumayacaksın . Bugüne kadar %100 ingilizce yoktu, ama mezunlar rahatlıkla işe girdiler. Demekki ingilizcelerini kendileri geliştirmişler. Ayrıca bu kadar çok kafana takıyorsan bütün dersleri ingilizce alabilirsin ki, bölüm derslerini almaya başlayınca bu kaygının gideceğine eminim.

Hayırlı olsun, hoşgeldin mesleğe . Kayıt günün de Kontrol ve Otomasyon Kulübü olarak kayıt yerinin önünde stand açacağız, bi uğrarsın umarım. Tekrar hayırlı olsun

• kontrol mühendisliğini 0.1 puanla kaçırdım. elektrik mühendisliği ingilizceyi de 0.3 puanla kazandım . elektrik mühendisliğinden kontrol mühendisliğini yandal ya da anadal yapmak çok farkeder mi ? ve kontrol mühendisliğine yatay geçiş hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janissary

kontrol mühendisliğini 0.1 puanla kaçırdım. elektrik mühendisliği ingilizceyi de 0.3 puanla kazandım . elektrik mühendisliğinden kontrol mühendisliğini yandal ya da anadal yapmak çok farkeder mi ? ve kontrol mühendisliğine yatay geçiş hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Öncelikle hayırlı olsun. Soruna gelince, kontrole yandal programı yok. Elektrik müh. okuyup kontrol müh ile çap yapan son sınıf bi ark.ımın yazısı bu konun 2.sayfasında en başta var, bunu okumanı şiddetle tavsiye ederim. Yatay geçişe gelince, kontrol'ün konu alanlarıyla uğraşmayı çok istiyorsan, ben matematiği çok seviyorum diyorsan yatay düşünülebilir. Ama tabiki çap yapmak daha iyidir kanımca

• quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

quote:

kontrol mühendisliğini 0.1 puanla kaçırdım. elektrik mühendisliği ingilizceyi de 0.3 puanla kazandım . elektrik mühendisliğinden kontrol mühendisliğini yandal ya da anadal yapmak çok farkeder mi ? ve kontrol mühendisliğine yatay geçiş hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Öncelikle hayırlı olsun. Soruna gelince, kontrole yandal programı yok. Elektrik müh. okuyup kontrol müh ile çap yapan son sınıf bi ark.ımın yazısı bu konun 2.sayfasında en başta var, bunu okumanı şiddetle tavsiye ederim. Yatay geçişe gelince, kontrol'ün konu alanlarıyla uğraşmayı çok istiyorsan, ben matematiği çok seviyorum diyorsan yatay düşünülebilir. Ama tabiki çap yapmak daha iyidir kanımca

evet yazısını büyük bir keyifle okudum fakat orda kontrol mühendisliğini neden çap yaptığından, avantajlarından, zorluklarından vs. bahsetmiyor.

• quote:

quote:

ben de kontrolu kazandım . aslında ucak ilk istegimdi ama tutmadı kısmet :)

Öncelikle türkçe okumayacaksın . Bugüne kadar %100 ingilizce yoktu, ama mezunlar rahatlıkla işe girdiler. Demekki ingilizcelerini kendileri geliştirmişler. Ayrıca bu kadar çok kafana takıyorsan bütün dersleri ingilizce alabilirsin ki, bölüm derslerini almaya başlayınca bu kaygının gideceğine eminim.

Hayırlı olsun, hoşgeldin mesleğe . Kayıt günün de Kontrol ve Otomasyon Kulübü olarak kayıt yerinin önünde stand açacağız, bi uğrarsın umarım. Tekrar hayırlı olsun

tabi ki de uğrarırım , tanısmak isterm sizlerle :)

derslere girene kadar bu bölümle ilgili heyecan olacak bende eminim :)
    en azından bu birazcık azalmıs olur . muhakkak uğrayacagım .

• quote:

quote:

quote:

evet yazısını büyük bir keyifle okudum fakat orda kontrol mühendisliğini neden çap yaptığından, avantajlarından, zorluklarından vs. bahsetmiyor.

Yazıyı yazan arkadaşıma mail attım ve gelen cevabı aynen aktarıyorum.
    -------
    Sebep: İTÜ Elektrik mühendisliğinde verilen lisans eğitiminde kontrol teorisi ve otomasyon ile ilgili çok az (sadece 1) ders bulunmakta. öte yandan benim kişisel görüşüm 21. yüzyılın gerektirdiği enerji sistemlerinde, elektrik makinalarında, güç elektroniği devrelerinde kontrol teorisi ve otomasyon olmadan geliştirme yapmak çok mümkün olmuyor. bu sebeple kontrol mühendisliği ile çap yaparak gereken teorik bilgiyi okulda öğrenmeyi düşündüm. zorunlu mu bence değil cünkü bu tip bilgiler mezun olduktan sonra piyasaya çıkıldığında pratik yapılarak da veya yüksek lisans seviyesinde de ögreniliyor ancak ben okulda temelinden ögrenmeyi tercih ettiğim için kontrol mühendisliği çapına başvurdum.

Avantaj: Sadece kontrol teorisini ögrendiğinizde aslında neyi kontrol edeceğiniz ile ilgili (elektrik veya meknik sistemler) detaylı bir bilgiye, (çalışma prensibine, yapısına, teorik temellerine) sahip olamıyorsunuz, yani sadece (elektrik müh açısından konuşacak olursak) enerji sistemleri, elektrik makinaları vb için çok sınırlı ve çok temel biilgiye sahip olabiliyorsunuz, üzerine kendi çalışmalarınızla birşeyler eklemek gerekiyor. ) yani toparlayacak olursak, elektrik kontrol çapının bana sagladığı en büyük avantaj teorik olarak neyi kontrol ettiğim hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmam, bu durum çoğu şeyi anlamamı ve düşünmemi kolaylaştırıyor.

Zorluk: Çok fazla ders, ödev, proje, haftalık ders yükü, final/vize çalışmaları herkesin ilk başta aklına gelebilecek zorluklar olduğu için onlar üzerinde fazla duramyacağım. onlar yerine dikkatimi çeken başka bir zorluğa değineyim, eğitiminiz esnasında çok aslında çok farklı konulara odaklanmanız gerekiyor, örneğin: elektrik mühendisliğinde mesela faraday yasası oldukça sık kullanılırken kontrol mühendisliğinde nerdeyse adı 1-2 defa geçer veya kontrol mühendisliğinde bode diagramı oldukça sık kullanılırken elektirk mühendisliğinde 1-2 defa geçer. bu durum aslında dönem dönem hangi dalda ders aldığınıza göre değişiyor, bir bölümün derslerine yogunlaşıp bir sonraki dönem o derslerin devamını alarak pekiştirmek varken, bir sonraki dönemde diğer bölümün derslerini cogunlukta alarak onlara yogunlaşıyorsunuz, sonra pekiştirme kısmı diğer döneme kalıyor.

vs'nin ne olduğunu açıklarsanız onunla ilgili de düşüncelerimi yazabilirim :D

-------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 21 Ağustos 2011; 3:33:06 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yazıyı yazan arkadaşıma mail attım ve gelen cevabı aynen aktarıyorum.
    -------
    Sebep: İTÜ Elektrik mühendisliğinde verilen lisans eğitiminde kontrol teorisi ve otomasyon ile ilgili çok az (sadece 1) ders bulunmakta. öte yandan benim kişisel görüşüm 21. yüzyılın gerektirdiği enerji sistemlerinde, elektrik makinalarında, güç elektroniği devrelerinde kontrol teorisi ve otomasyon olmadan geliştirme yapmak çok mümkün olmuyor. bu sebeple kontrol mühendisliği ile çap yaparak gereken teorik bilgiyi okulda öğrenmeyi düşündüm. zorunlu mu bence değil cünkü bu tip bilgiler mezun olduktan sonra piyasaya çıkıldığında pratik yapılarak da veya yüksek lisans seviyesinde de ögreniliyor ancak ben okulda temelinden ögrenmeyi tercih ettiğim için kontrol mühendisliği çapına başvurdum.

Avantaj: Sadece kontrol teorisini ögrendiğinizde aslında neyi kontrol edeceğiniz ile ilgili (elektrik veya meknik sistemler) detaylı bir bilgiye, (çalışma prensibine, yapısına, teorik temellerine) sahip olamıyorsunuz, yani sadece (elektrik müh açısından konuşacak olursak) enerji sistemleri, elektrik makinaları vb için çok sınırlı ve çok temel biilgiye sahip olabiliyorsunuz, üzerine kendi çalışmalarınızla birşeyler eklemek gerekiyor. ) yani toparlayacak olursak, elektrik kontrol çapının bana sagladığı en büyük avantaj teorik olarak neyi kontrol ettiğim hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmam, bu durum çoğu şeyi anlamamı ve düşünmemi kolaylaştırıyor.

Zorluk: Çok fazla ders, ödev, proje, haftalık ders yükü, final/vize çalışmaları herkesin ilk başta aklına gelebilecek zorluklar olduğu için onlar üzerinde fazla duramyacağım. onlar yerine dikkatimi çeken başka bir zorluğa değineyim, eğitiminiz esnasında çok aslında çok farklı konulara odaklanmanız gerekiyor, örneğin: elektrik mühendisliğinde mesela faraday yasası oldukça sık kullanılırken kontrol mühendisliğinde nerdeyse adı 1-2 defa geçer veya kontrol mühendisliğinde bode diagramı oldukça sık kullanılırken elektirk mühendisliğinde 1-2 defa geçer. bu durum aslında dönem dönem hangi dalda ders aldığınıza göre değişiyor, bir bölümün derslerine yogunlaşıp bir sonraki dönem o derslerin devamını alarak pekiştirmek varken, bir sonraki dönemde diğer bölümün derslerini cogunlukta alarak onlara yogunlaşıyorsunuz, sonra pekiştirme kısmı diğer döneme kalıyor.

vs'nin ne olduğunu açıklarsanız onunla ilgili de düşüncelerimi yazabilirim :D

-------

çok teşekkür ediyorum cevap için. peki -elektrik mühendisliği için konuşuyorum- erasmusla ispanya'ya gitmek için ispanyolca bilmek şartı var mı ?

• quote:

çok teşekkür ediyorum cevap için. peki -elektrik mühendisliği için konuşuyorum- erasmusla ispanya'ya gitmek için ispanyolca bilmek şartı var mı ?

Tüm bölümlerde ispanyaya gidecekler için ingilizcenin yanında ispanyolca bilme şartı var. Ama ispanyolca toplam punanın yüzde kaçını etkiliyor bilmiyorumhttp://www.eucentre.itu.edu.tr/ sitesinden detaylı bilgileri bulabilirsin.
  • kontrol mühendisligi ingilizce de tekmi hazırlık var yoksa ikisinde mi. ve ben okuduktan sonra tamamen bana özgü bir robot kol yapmak istesem yapabilirmiyim yani o bilgiye sahip olurmuyum.bu arada seneye oorda olmayı istiyorum tek hedefim bu tek tercih inşallah.

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KONTROL MÜHENDİSLİĞİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idealistadam -- 22 Ağustos 2011; 5:38:49 >
  • kontrol mühendisliği okumak yerine elektrik mühendisliğini bitirip yüksek lisans olarak kontrol seçilebilir bence daha iyi olur gibi geliyor bana. Çok mu cahilce konuşuyorum bilmiyorum ama elektrik mühendisinin de iş imkanlarına ve imza yetkisine sahip olabiliriz . Bu arada itü kontrol'ün itü elektrikten yüksek puanlı olması beni şaşırttı sonuçta çok bilinen bir bölüm değil şuanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mono87 -- 22 Ağustos 2011; 11:44:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mono87

kontrol mühendisliği okumak yerine elektrik mühendisliğini bitirip yüksek lisans olarak kontrol seçilebilir bence daha iyi olur gibi geliyor bana. Çok mu cahilce konuşuyorum bilmiyorum ama elektrik mühendisinin de iş imkanlarına ve imza yetkisine sahip olabiliriz . Bu arada itü kontrol'ün itü elektrikten yüksek puanlı olması beni şaşırttı sonuçta çok bilinen bir bölüm değil şuanda

Gayet bilinen bir bölüm, ayrıca elektrik dersleri de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

quote:

kontrol mühendisliği okumak yerine elektrik mühendisliğini bitirip yüksek lisans olarak kontrol seçilebilir bence daha iyi olur gibi geliyor bana. Çok mu cahilce konuşuyorum bilmiyorum ama elektrik mühendisinin de iş imkanlarına ve imza yetkisine sahip olabiliriz . Bu arada itü kontrol'ün itü elektrikten yüksek puanlı olması beni şaşırttı sonuçta çok bilinen bir bölüm değil şuanda

elektrik dersleri vardır tabi ki elektrik/elektronik fakültesinde bir bölüm. açıkçası ben bu bölümü ilk defa bu konuda gördüm .güzel bence gezdim ve beğendim fakülteyi.Ama Türkiyede çok bilinen bir program olduğunu düşünmüyorum. Makine , elektrik/elektronik , bilgisayar gibi bölümler kadar bilinmiyor en azından kişisel fikrim bu yönde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

quote:

elektrik dersleri vardır tabi ki elektrik/elektronik fakültesinde bir bölüm. açıkçası ben bu bölümü ilk defa bu konuda gördüm .güzel bence gezdim ve beğendim fakülteyi.Ama Türkiyede çok bilinen bir program olduğunu düşünmüyorum. Makine , elektrik/elektronik , bilgisayar gibi bölümler kadar bilinmiyor en azından kişisel fikrim bu yönde

Alıntı

bu soruya son sınıf kontrol mühendisliği adayı olarak cevap vermeye çalışayım

Öncelikle bölümlerin elektrik-elektronik fakültesinde olması demek, "önce bu bölümü bitireyim daha sonra diğer bölümle yüksek yaparım ikisinden de ekmek yerim" demek değil. Eğer öyle olsaydı (İTÜdeki bölümler için konuşuyorum) o bölüm açılmazdı, nitekim birçok örnek verebilirim buna(alanlara yüksek lisans da yada lisansın son senesinde dağılıyor). örneğin elektronik ve telekomun birleşmesi, kontrolü bitirince mekatronik veya kontrol ve otomasyon yüksek lisans programlarının bulunması yada makina mühendisli için son sene dal seçimi, gibi gibi.
    Tabiki bu elektrik-kontrol bölümleri birbiriyle alakasız bölümler demek değil, ortak derslerimiz oldukça fazla ancak elektrikği bitirip kontrol yükseği yapacak arkadaşların zorlanacağını düşünmekteyim. Aldığımız temel kontrol derslerinin(Sistem modelleme ve simulasyonu, geribeslemeli kontrol sistemleri, kontrol sistem tasarımı) sıkıştırılmış biçimini "otomatik kontrol sistemleri" adlı derste görmekte elektrikçi arkadaşlar, ancak ne kadar yeterli kontrol için tartışılır. Yani bir bölümün birkaç dersten ibaret olabileceği inancı bana komik gelmekte. Ayrıca elektrik lisans kontrol yüksek lisans durumunda kişinin ilgisine de bağlı olmakla beraber yazılım konusunda da bir eksiklik hissetmesi olası geliyor.
    Bir de arkadaşımızın şaşırması gayet normal, kontrol elektrik kadar eski bir bölüm değil. Ama keşke bu yorumunu yapmadan önce biraz daha araştırsaydı elektrik ve kontrolü, ben üniversite tercihlerimi yaparken kontrol nedir tam anlayamasamda kontrol bölümünü biliyordum. Neyse kontrol çok fazla bilinmiyor çünkü ikinci dünya savaşından sonra gelişen teknolojiye beraber doğan ihtiyaçlarla gelişen bir bölüm olmuş, Türkiyede de yeni yeni duyulmaya başlıyor haliyle. Farkında olmasak bile kontrol hayatımızın içine işlemiş durumda; bilgisayarın adaptöründeki güç devresinde, asansördeki ağırlık-kuvvet mekanizmasında, arabalardaki abs fren sisteminde, uçaklardaki otopilot sisteminde, süt pastörize fabrikasında sıcaklık ölçüm-kontrolünde yada herhangi bir fabrikadaki herhangi bir robot kolunda.

• mertcanavar sende bu bölüme kazandıgın zaman ee şimdi ne olcak mezun olunca ne iş yapıcam gibi sorular olustumu ?

ve sen kaçıncı sınıftasın . çap yapıyor musun , yapıyorsan neye yöneldin ? bana çap olarak neyi önerirsin .

birde kayıt sırasında yani 5 eylülde kesin kayıt bölümünde olacagım demiştin. değişiklik yoktur umarım .
  • quote:

mertcanavar sende bu bölüme kazandıgın zaman ee şimdi ne olcak mezun olunca ne iş yapıcam gibi sorular olustumu ?

ve sen kaçıncı sınıftasın . çap yapıyor musun , yapıyorsan neye yöneldin ? bana çap olarak neyi önerirsin .

birde kayıt sırasında yani 5 eylülde kesin kayıt bölümünde olacagım demiştin. değişiklik yoktur umarım .

Bölüme girmeden önce, meslekle ilgili araştırma yapmış okuyan öğrencilere sorular sormuştum. Yani ne iş yapacağımı ufak tefek biliyordum. Gerçi hala öğrenme aşamasındayım.
    Şuan 2. sınıfım ama gelecekle ilgili iş sıkıntısı yaşayacağımı hiç sanmıyorum.
    1.sınıfı yeni bitirdiğim için bu yaz çap başvurusunda bulundum, 7 eylülde sonuçların açıklanmasını bekliyorum.
    Başvuru listem şu şekilde oldu;
    1-) Uçak Müh. (ÇAP)
    2-) Mekatronik (YANDAL)
    3-) Elektrik Müh. (ÇAP)
    4-) Uçak Müh. (YANDAL)
    Uçak istememin sebebi, hoşuma giden bir dal olması ve kontrol müh ile uyumunun mükemmel olması. Ayrıca savunma sanayiine olan ilgimden dolayı, bu bölümü okursam ufkumu daha çok genişleteceğimi düşünmekteyim. 2. tercihe olan mekatroniğe gelince; açıkçası 2 numarayı koyarken çok düşündüm. Çünkü 1. olmassa, 2.nin tutma ihtimali
    geçen senelerdeki verilere göre %90 gibi bi ihtimalde. En sonunda mekatroniğe karar verdim ki uçak çap olmassa %99 bu olacak.Sebep: Bölüm elektronik-yazılımsal kısma yönelmekte, dolayısıyla mekanik kısmından bayağı eksiğiz. Bu eksiği kendimi çok kasmadan (Makina müh çap.a gerek yok), en güzel şekilde mekatronik yandal ile tamamlarım diye düşündüm. Diğer tercihlere gelince, ilk 2si gelmezse, o kadar ortalama yaptım bi çap ya da yandal yapmamak olmaz die yazdım :D. Tabi ki de tamamen bu nedenle değil, elektrik müh. ile güç elektroniği üzerine yoğunlaşıp, elektrik müh. bilgilerini edinmek .... gibi şeylerde var. Ancak bunların hiçbiri olmasada kontrol müh. olarak kendine yeten bir bölümümüz var. Açıkçası benim gibi okumaktan zevk alıyorsan, çapı ilgin olan alana göre yapmanı tavsiye ederim. Ancak iş bulma sıkıntısı çekerim diye korkuyorsan, ortalamanı 3.0ın altına indirmediğin sürece kontrol müh. olarak iş bulabilirsin. Çap,yandala gerek yok iş bulmada.

5 eylül günü benim için sıkıntılı birgün. Stajımın birinci günü, ancak staj bölümün labarotuvarında olacağından dolayı fakültedeyim.Ve sizin kayıt saatleriniz sırasında hocalardan izinli olarak kulüp standında olacağım gibi duruyor. OTOKON olarak her türlü orada olacağız ama

• Bolume kayit yaptirdiktan sonra OTOKON'a kayit yapilabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalcan319

Bolume kayit yaptirdiktan sonra OTOKON'a kayit yapilabilir mi?

tabi ki, zaten kayıt olacağınız Süleyman Demirel Kültür Merkezinin bahçesinde standımız olacak, oraya gelip kayıt olabilir, merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eLysi0n -- 11 Eylül 2011; 0:14:42 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.