Şimdi Ara

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
26
Favori
79.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Meniz

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

C'ye başlangıç için Teach Yourself C In 21 Days'i kullanabilirsiniz. Google'da aratıp PDF olarak bulabilirsiniz. Yalnız kitap İngilizce.

İTÜ'de BIL101E'den sonraki bilgisayar derslerinde çeşitli programlama dilleri var. Mesela Bilgisayar Mühendisliği bölümüne verilen BIL105E bir C dersi. Kontrol Mühendisliğine verilen BIL104E de bir C dersi. BIL106E bir Fortran dersi. Java dersleri de mevcut.

Java derken? Nerde veriliyo Java dersi İTÜ'de?

Yok mu? Var diye biliyorum.

Düzenleme: Ders içeriklerine tek tek baktım da, gerçekten yokmuş. Bana da üst dönemden biri söylemişti; ama ya o da yanlış biliyor, ya ben yanlış anladım ya da keklediler. Neyse, yanlış bilgilendirme için kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 8 Ağustos 2011; 23:16:56 >

• quote:

quote:

quote:

C'ye başlangıç için Teach Yourself C In 21 Days'i kullanabilirsiniz. Google'da aratıp PDF olarak bulabilirsiniz. Yalnız kitap İngilizce.

İTÜ'de BIL101E'den sonraki bilgisayar derslerinde çeşitli programlama dilleri var. Mesela Bilgisayar Mühendisliği bölümüne verilen BIL105E bir C dersi. Kontrol Mühendisliğine verilen BIL104E de bir C dersi. BIL106E bir Fortran dersi. Java dersleri de mevcut.

Düzenleme: Ders içeriklerine tek tek baktım da, gerçekten yokmuş. Bana da üst dönemden biri söylemişti; ama ya o da yanlış biliyor, ya ben yanlış anladım ya da keklediler. Neyse, yanlış bilgilendirme için kusura bakmayın.

Java object oriented bir dil yani nesne tabanlı.
    Doğal olarak nesne tabanlı programlama dersinde (seçmeli hatırladığım kadarıyla) hem C++ hem java iki dili de gösteriyorlar, yani senin istihbarat doğru alaca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

quote:

quote:

quote:

Java object oriented bir dil yani nesne tabanlı.
    Doğal olarak nesne tabanlı programlama dersinde (seçmeli hatırladığım kadarıyla) hem C++ hem java iki dili de gösteriyorlar, yani senin istihbarat doğru alaca.

Bilgisayar Mühendisliği için zorunlu.

www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLG/201110.html

BLG252E: Object Oriented Programming

Ben de bunu sadece C++ dersi olarak biliyordum.

• Bizim için zorunlu evet ve C++ gösteriliyo.
    Kontrolcülere seçmeli ders onlara da aynı bizim hocalarımız bizim asistanlarımız yine C++ gösteriyo
  • Aklımda kontrolün ders programı kalmış işte.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Tercih sürecinde büyük kararsızlıklar yaşadım, hatta tercihlerin son 2 gününe kadar sınava seneye girmeyi kafama koymuştum. sıralamam kontrol mühendisliğinin türkçe kısmının sonlarında, tam sınırda. Puanımı heba mı ediyorum diye düşündüm ve istanbula gittim. itü yü ziyaret ettim, orada tanıtım departmanındaki öğrencilerle konuştum; bana kontrol mühendisliğini tavsiye ettiler. itü ziyaretimden sonra da bursaya dönüp o akşam tercihlerime kontrol mühendisliğini ekledim.
    Hala kafamda bazı çekincelerim var çünkü tüm bir yılı başka bölümlerin hayalleriyle geçirmiştim. Şimdi bilmediğim (yani tanıtım günlerinde öğrendiğim) bir bölümü yazmak beni biraz endişelendiriyor.
    Bir çekincem de tercih ettiğim kısmın türkçe olması, ingilizce kontrolcülerle türkçe kontrolcülerin ne gibi farkları oluyor. Mesela yurtdışında y. lisans eğitimime devam etmek istesem türkçe bölüm mezunu olmam sorun yaratır mı? bir de bir tür dil sınavı vs. ile ingilizce ye gecmem mumkun olur mu? tanıtım günlerinde bana istersem dersleri ingilizce de alabilecegim soylendi, ama diplomamda türkce yazıyormus. bu bir kafamı karıştırdı.
    Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayek123

Merhaba arkadaşlar,
    Tercih sürecinde büyük kararsızlıklar yaşadım, hatta tercihlerin son 2 gününe kadar sınava seneye girmeyi kafama koymuştum. sıralamam kontrol mühendisliğinin türkçe kısmının sonlarında, tam sınırda. Puanımı heba mı ediyorum diye düşündüm ve istanbula gittim. itü yü ziyaret ettim, orada tanıtım departmanındaki öğrencilerle konuştum; bana kontrol mühendisliğini tavsiye ettiler. itü ziyaretimden sonra da bursaya dönüp o akşam tercihlerime kontrol mühendisliğini ekledim.
    Hala kafamda bazı çekincelerim var çünkü tüm bir yılı başka bölümlerin hayalleriyle geçirmiştim. Şimdi bilmediğim (yani tanıtım günlerinde öğrendiğim) bir bölümü yazmak beni biraz endişelendiriyor.
    Bir çekincem de tercih ettiğim kısmın türkçe olması, ingilizce kontrolcülerle türkçe kontrolcülerin ne gibi farkları oluyor. Mesela yurtdışında y. lisans eğitimime devam etmek istesem türkçe bölüm mezunu olmam sorun yaratır mı? bir de bir tür dil sınavı vs. ile ingilizce ye gecmem mumkun olur mu? tanıtım günlerinde bana istersem dersleri ingilizce de alabilecegim soylendi, ama diplomamda türkce yazıyormus. bu bir kafamı karıştırdı.
    Saygılarımla...

Öncelikle türkçe diye birşey yok. En az %30 ingilizce diye birşey var. Bugüne kadar böyleydi de yurt dışında sorun mu vardı ? Tabiki hayır. Eğer çok fazla kafana takıyorsan söyliyeyim. %30lar da %100lerle aynı ingilizce dersini alıyor. İstersen her dersin ingilizcesini alırsın ki bence bazılarını ingilizce kasmak gereksiz. Diplomanı %30luktan mezun olsan bile %100 ingilizce olarak transkriptini alabiliyorsun. Ama diplomanın türkçe olması hiç birşey etkilemez. Çok fazla takıyorsan, çeviri yaptırabilirsin.

• Anladım, zaten yukarda da belirttiğim gibi tanıtım günlerinde söylemişlerdi dersleri ingilizce alabilecegimi. Ama dersanedeki ve okuldaki hocalar ısrarla ingilizce bölümleri tercih etmemizi soyleyince ister istemez icime kurt dusuyor.
  • Dersane ve okul rehber hocaları kadar saçma birşey yok. Onlar hep sıralamaya göre tercih yaptırır. Halbuki anlamazlar, sevmediğin bölümü okuyamayacağını. Sana en büyük tavsiyem ilgin yoksa bu bölümü yazma, ilgiliysen hiç düşünmeden yaz. Çünkü severek okursan mezun olduğununda kendini o kadar iyi seviyeye getirmiş olursun ki, o zaman da işsiz kalacağını sanmıyorum
  • Zaten lisede bilgisayar olimpiyatlarına çalışmıştım, programlamayla aram iyi C, VB falan çalışmıştım. Bu bölümün diğer bölümle kıyaslamalarına baktım. Mekatronike göre yazılım ağır basıyor demişsiniz, bu gibi özellikler cezbetti beni. Zaten yazdım bölümü şu an.
  • Bütün tercih yapmış arkadaşlara hayırlı olsun, en çok istediğiniz bölüm neyse o olur umarım
  • İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesinde panolarda asılı olan ASELSAN'dan bir ilan; direk kontrol müh. olarak istemiş.

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar)
  • Güzel haber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesinde panolarda asılı olan ASELSAN'dan bir ilan; direk kontrol müh. olarak istemiş.

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar)

itüde bunu ben de gördüm 1 hafta önce . kontrol mühendisliğini de yazmaları iyi olmuş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben bu bölüm hakkında bilgi almak istiyorum. Şimdi bu bölüm tam olarak ne yapıyor ? Ve mezun olduktan sonra nerelerde çalışıyor ? Ne kadar maaş alıyor ortalama ? Bölüm zor mu ? Kısaca bunlar hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkay

Arkadaşlar merhaba. Ben bu bölüm hakkında bilgi almak istiyorum. Şimdi bu bölüm tam olarak ne yapıyor ? Ve mezun olduktan sonra nerelerde çalışıyor ? Ne kadar maaş alıyor ortalama ? Bölüm zor mu ? Kısaca bunlar hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Cidden konuyu okudun mu? Son 1 ayda aniden hiç bir şey değişmedi yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinetics

quote:

Arkadaşlar merhaba. Ben bu bölüm hakkında bilgi almak istiyorum. Şimdi bu bölüm tam olarak ne yapıyor ? Ve mezun olduktan sonra nerelerde çalışıyor ? Ne kadar maaş alıyor ortalama ? Bölüm zor mu ? Kısaca bunlar hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Cidden konuyu okudun mu? Son 1 ayda aniden hiç bir şey değişmedi yani

Vurmayın beyler tamam

• quote:

ilk sayfada herşey mevcut. ekstra bir sorun olduğunda cevaplarım, bu arada herkese hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

quote:

ilk sayfada herşey mevcut. ekstra bir sorun olduğunda cevaplarım, bu arada herkese hayırlı olsun

Okuyorum ilk sayfayı yavaş yavaş hocam şimdi birden okumayayim dedim bünye kaldırmaz bu arada ben bu sene gireceğim sınava kontol müh. merak ediyorum işte bir sorayim dedim buraya. İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.

• Ben teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.