Şimdi Ara

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
26
Favori
79.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

quote:

Orijinalden alıntı: unalcan319

Bolume kayit yaptirdiktan sonra OTOKON'a kayit yapilabilir mi?

tabi ki, zaten kayıt olacağınız Süleyman Demirel Kültür Merkezinin bahçesinde standımız olacak, oraya gelip kayıt olabilir, merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

kontrol mühendisi dediğin şirketlerde işe başlasa ilk olarak ne kadar maaş alır , ortalama maaş durumları nedir , ne kadara kadar yükselir . bunlar hakkında DOGRU bilgilere sahipsen paylaşabilir misin.

birde kayıt günü sadece işletmenin standı vardı , sizleri göremedik :(

• Ben de resmi olarak kontrol mühendisim artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinetics

Ben de resmi olarak kontrol mühendisim artık

2 üst mesajdaki kaygılarım hakkında doğru bilgilere sahipsen paylaşabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eLysi0n

quote:

quote:

tabi ki, zaten kayıt olacağınız Süleyman Demirel Kültür Merkezinin bahçesinde standımız olacak, oraya gelip kayıt olabilir, merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

kontrol mühendisi dediğin şirketlerde işe başlasa ilk olarak ne kadar maaş alır , ortalama maaş durumları nedir , ne kadara kadar yükselir . bunlar hakkında DOGRU bilgilere sahipsen paylaşabilir misin.

2 milyar diye biliyorum. Mühendisin alacağı maaşın üst sınırı yoktur. Kayıt günü bizim standımız direk yoldaydı yav, nasıl göremedin. Arkamzda anadolu gençlik vardı. Karşımızda işletme kulübü, ve onn yannda kolektif, tkp vardı. Biz saat 15:20de toplandık ama

• quote:

quote:

quote:

quote:

2 milyar diye biliyorum. Mühendisin alacağı maaşın üst sınırı yoktur. Kayıt günü bizim standımız direk yoldaydı yav, nasıl göremedin. Arkamzda anadolu gençlik vardı. Karşımızda işletme kulübü, ve onn yannda kolektif, tkp vardı. Biz saat 15:20de toplandık ama

mertcanavar hayırlı olsun uçak çapını kazanmısın sevindim .
    bende uçak çapı yapmayı düşünüyorum heyecanlandım bu yuzden :D

ama çapı kazananlara baktıgım zaman kontrol bölümünden çap kazananların baya az oldugunu gördüm.bunun nedeni ne sizce :S

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mertcanavar hayırlı olsun uçak çapını kazanmısın sevindim .
    bende uçak çapı yapmayı düşünüyorum heyecanlandım bu yuzden :D

ama çapı kazananlara baktıgım zaman kontrol bölümünden çap kazananların baya az oldugunu gördüm.bunun nedeni ne sizce :S

iyi ortalama yapmamaları ya da istememeleri. ne yani ortalama yapmadan çap yapma hayallerin mi var?

• Yok hayir ondan degil :D
    ama çapi bu kadar cok isteme nedenlerimden biride is imkanlarimi genisletmek daha iyi yerlerde calismak.
    Mertcanavar biraz kendinden bahsetsen. nasil calisirsin, not ortalaman kacti, sinif ortalamasi kacti, sinif siralaman kacti. Ws ws
  • quote:

Yok hayir ondan degil :D
    ama çapi bu kadar cok isteme nedenlerimden biride is imkanlarimi genisletmek daha iyi yerlerde calismak.
    Mertcanavar biraz kendinden bahsetsen. nasil calisirsin, not ortalaman kacti, sinif ortalamasi kacti, sinif siralaman kacti. Ws ws

Teşekkür ederim. Çap olayı çok güzel görünmesine rağmen sorunlu bi olay. Okulun 1 yıl uzamasını göze almak lazım. Bizim bölümde tanıdığım yüksek ortalamalı insanlardan yarısı çapı-yandalı yaptı, kalanı da gerek görmedi. Zaten gerekte yok aslında, benm çap yapma amacım, meslek sıkıntısı deil, bölüme duyduğum ilgi. Çap için bölümünde ilk %20e girmek, 3.0 üstü ort.( ki itüdeki ort.lar yüzünden 3.5in üstü şart diyebiliriz :D). Bütün olay derslere gitmekte, kim101e gidilmese de olabilir ancak
    mat dersleri felan kaçırılmaması gereken dersler.

• Mertcanavar ortalaman nasıldı
  • 3.51 :)
  • quote:

3.51 :)

imrendim :D
    darısı başıma diyorum artık :))
  • quote:

quote:

engin yeşil adlı kontrol hocamız bugün maçkada oryantasyon düzenledi.
    bölümü baya övdü iş imkanı var dedi içim biraz daha rahatladı :D
    bir de bölüm kontrol ve otomasyon olacakmıs , aklıma gelmedi sormak ama senin bilgin vardır diye düşündüm , ne zaman kontrol ve otomasyon olur ?
    biri de hocanın maaşını sordu :S aldıgım cevap şaşırttı beni 2150 dedi yahu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eLysi0n -- 20 Eylül 2011; 22:31:20 >
  • quote:

quote:

quote:

bir de bölüm kontrol ve otomasyon olacakmıs , aklıma gelmedi sormak ama senin bilgin vardır diye düşündüm , ne zaman kontrol ve otomasyon olur ?

Geçen sene o kadar bekledik , yapmadılar oryantosyanu .İş imkanındankasıt nerelerden bahsetti.Bölüm ün adımı değişiyor , yoksa derslerde değişiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: boQ7niz

quote:

quote:

quote:

Geçen sene o kadar bekledik , yapmadılar oryantosyanu .İş imkanındankasıt nerelerden bahsetti.Bölüm ün adımı değişiyor , yoksa derslerde değişiyor mu?

bir iki sene içinde bölümün ismi değişecekmiş derslerde değişme olmaz heralde ama bunun hakkında bilgi vermedi.
    iş imkanlarında ise siemens gibi bildiğimiz şirketlerden bahsetti , kendi şirketlerini kuran kontrol mühendisi mezunları da iş yerlerinde kendi bölümündeki mezunlara daha fazla öncelik tanıyormus , bunun gibi şeylerden bahsetti.
    kontrol ve otomasyonun adı daha da yayılcak . çok iyi bölüme geldiniz gibi cümlelerle tatlandırarak anlatttı.
    bunları bir öğretim görevlisiden duymakta biraz olsun beni karamsarlıktan kurtardı.

• peki ben birşey sorayım siz kontrolde okurken bölümün adı değişse bu size de yansır mı?Yani siz diyelim değiştiğinde 3 yada 4. sınıftasınız.Sizi de etkiler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

peki ben birşey sorayım siz kontrolde okurken bölümün adı değişse bu size de yansır mı?Yani siz diyelim değiştiğinde 3 yada 4. sınıftasınız.Sizi de etkiler mi?

hayır etkilemez
  • Kendi şirketlerini kurarken ne üzerine kurmuşlar?
  • quote:

Kendi şirketlerini kurarken ne üzerine kurmuşlar?

onu sormadım , malesef soran da olmadı :(
  • Orayantasyonu birinci sınıflara yapacaklar mı acaba?
  • quote:

quote:

Kendi şirketlerini kurarken ne üzerine kurmuşlar?

onu sormadım , malesef soran da olmadı :(

otomasyon üzerine, ısıtma-soğutma sistemleri üzerine bildiğim kadarıyla.

arkadaşlar kontrol mühendisliğinin önemini 4. sınfılar ve iş hayatındaki mühendisler bilir. Hiç ummadığınız yerlerde kontrol mühendisi yüksek rakamlarda çalışabilir. Örneğin: elektrk santrallerinde elektriğin eşit ve sabit dağıtımını bir kontrolör olan PLC ile yapıyorlar. Bunu programlamakta kontrol mühendisinin işidir. Ki böyle ok öneml, bir görevi yapan mühendisinde alacağı maaş 4bin tl++ olmaktadır. Ama buraya iş ilanı verilirken direk kontrol müh. diye değilde elektrik,elektronik, elektrik-elektronik müh. die bir ilan görebilirsiniz. Altında aranan özelliklere baktığınızda PLC programlama bilgisine sahip, deneyimi olan gibi bir yazı gördüünüzde, artık bunun sizin iş ilanı olduğunun farkına varmalısınız. Sizi rahatlatacaksa kontrol ile ilgili iş ilanlarında güç elektroniği, otomasyon, sinyalizasyon, gömülü sistemler.. gibi anahtar kelimeleri gördüünüzde o işi almanızın mümkün olduğunu düşünebilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.