Şimdi Ara

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
26
Favori
79.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeBroglie

mekatronik mühendisliğinin İTÜ versiyonu.. Yazılır güzeldir okunur ve iyi bir iş bulunur

Mekatronik mühendisliği versiyonu değil. Kontrol mühendisliği direkt. Bunu ytü mekatronik olduğu halde açılan ytü kontro müh. farkı olarak görebilirsiniz. İTÜ de mekatronik sadece yandal ve yüksek olarak vardır.

Yurt dışında Control Engineering, System Engineering, Control Systems Engineering oalrak görebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

quote:

mekatronik mühendisliğinin İTÜ versiyonu.. Yazılır güzeldir okunur ve iyi bir iş bulunur

Mekatronik mühendisliği versiyonu değil. Kontrol mühendisliği direkt. Bunu ytü mekatronik olduğu halde açılan ytü kontro müh. farkı olarak görebilirsiniz. İTÜ de mekatronik sadece yandal ve yüksek olarak vardır.

Yurt dışında Control Engineering, System Engineering, Control Systems Engineering oalrak görebilirsiniz

ders içeriklerini bi karşılaştırın bakalım. Verilen dersler mekatronik mühendisliğiyle neredeyse aynı
    tıpatıp aynı demiyorum bakın ama birbirine çok yakın meslekler birinin yaptığı işi diğeri de yapabilir.

• merak ettiğim bölümlerden biri. müsait olunca bakacağım
  • up
  • up
  • Bi öğrenci olarak okulun ve bölümün şartları nasıl bölümü seçmeden önce öğrencide bulunması gereken özellikler veya oraya gelmeden önce bilmesi gerekenler nelerdir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CacA762

Bi öğrenci olarak okulun ve bölümün şartları nasıl bölümü seçmeden önce öğrencide bulunması gereken özellikler veya oraya gelmeden önce bilmesi gerekenler nelerdir ?

Bölümü seçecek öğrencilerin bilgisayara,elektroniğe ve matematiğe karşı ilgili olması gerekiyor kanımca.Çünkü bir kontrol mühendisi ilk önce sistemin yaptığı her hareketi matematiğe dökmek zorunda.Bundan sonra da sisteme uygun kontrolör tasarımı kalıyor.
  • quote:

quote:

quote:

ders içeriklerini bi karşılaştırın bakalım. Verilen dersler mekatronik mühendisliğiyle neredeyse aynı
    tıpatıp aynı demiyorum bakın ama birbirine çok yakın meslekler birinin yaptığı işi diğeri de yapabilir.

Ayrıca arkadaşım, google görsellere mekatronik diyip aratırsan da göreceğin gibi mekatronik mühendisliği ve kontrol mühendisliğinin farkı budur.

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: Fmacin

quote:

Bi öğrenci olarak okulun ve bölümün şartları nasıl bölümü seçmeden önce öğrencide bulunması gereken özellikler veya oraya gelmeden önce bilmesi gerekenler nelerdir ?

Bölümü seçecek öğrencilerin bilgisayara,elektroniğe ve matematiğe karşı ilgili olması gerekiyor kanımca.Çünkü bir kontrol mühendisi ilk önce sistemin yaptığı her hareketi matematiğe dökmek zorunda.Bundan sonra da sisteme uygun kontrolör tasarımı kalıyor.

burda matematikten kastımız matematiksel işlemler mi yoksa türevi matrisi integrali mi yani ? ve bölüme girmeden önce bilmemiz gereken şeyler var mı acaba

• Herhangi birşey bilmene gerek yok, 4 sene içerisinde verilen derslerle çok rahat öğrenirsin herşeyi. Ama tabi dersleri geçmek için değil anlamak için girmek gerekiyor.Matematikten kastım kontrol mühendisliği için özellikle lineer cebir, diferansiyel denklemler türev ve integral gibi şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fmacin

Herhangi birşey bilmene gerek yok, 4 sene içerisinde verilen derslerle çok rahat öğrenirsin herşeyi. Ama tabi dersleri geçmek için değil anlamak için girmek gerekiyor.Matematikten kastım kontrol mühendisliği için özellikle lineer cebir, diferansiyel denklemler türev ve integral gibi şeyler.

anladım teşekkür ederim
  • Benim sormak istedigim birkaç bisi daha var . Basarılı olmak icin kesinlikle bu konular hakkında bilgi sahibi olmamız ve asırı sevmemiz gerekir mi yoksa okulda da sevmeye baslayabilir miyiz ? Yazılım konusunda daha agır basan bi meslek olarak algıladım yani ben . Bu robotik sistemlerin yapımında da görev alıyorlar mı ? Ve mezun oldugunda nası calısma ortamlarında bulunucaklar sirkette masabasında sakin bi ortamda mı yoksa sürekli bi aksiyon halinde makinelerin gürültünün arasında mı ? Son olarak da garanti demiyorum ama is bulmakta zorlanırlar mı cok yuksek bir ortalamaya mı sahip olmalıyız illa da ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim sormak istedigim birkaç bisi daha var . Basarılı olmak icin kesinlikle bu konular hakkında bilgi sahibi olmamız ve asırı sevmemiz gerekir mi yoksa okulda da sevmeye baslayabilir miyiz ? Yazılım konusunda daha agır basan bi meslek olarak algıladım yani ben . Bu robotik sistemlerin yapımında da görev alıyorlar mı ? Ve mezun oldugunda nası calısma ortamlarında bulunucaklar sirkette masabasında sakin bi ortamda mı yoksa sürekli bi aksiyon halinde makinelerin gürültünün arasında mı ? Son olarak da garanti demiyorum ama is bulmakta zorlanırlar mı cok yuksek bir ortalamaya mı sahip olmalıyız illa da ?

http://www.bilesim.com.tr/yazdir.php?t=3&id=4815&sn=0

Burada bir makale var. Bunu okursan bence kafandaki soru işaretlerini gidermiş olursun.Bak şunu söyleyim bu bütün mühendisliklerde böyledir.Piyasada çalışırken başarılı olman için not ortalamanın yüksek olması gerekmez; ama derse girdiğin zaman not için değil öğrenme için girersen işi öğrenirsin.Yazılım ağırlıklı bir bölüm olduğu doğrudur.4 senenin sonunda MATLAB ,PLC ile C gibi temel programlama dillerini öğrenmen gerekir.Tabi bunun yanında çalışacağın alana göre bunlara ek şeyler öğrenmek gerekir.Kontrol mühendisliği çalıştığın alana göre hareketli de olabilir durağan da olabilir.Mesela otomasyon mühendisi olursan, bol bol gezersin.Fabrika yapımlarında, santral kurulmasında ne bilim yurtdışında yapılan işlerde etkin rol alırsın.Kontrol mühendisliğinin iş bulmakta zorlanacak en son meslek olduğunu düşünüyorum.Cumhurbaşkanlığı 2015 hedefleri doğrultusunda ENOSAD hazırlatılan raporda 2015 yılına kadar 10 bin otomasyon mühendisine ihtiyaç olduğu raporlanmıştır.Verdiğim linkte inceleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fmacin -- 10 Temmuz 2012; 13:43:49 >

• Aslında burda daha cok okulla ilgili tanıtım yapılmıs ama bazı seyleri anladım . Yani sonuc olarak bi robotu dusunursek bunun tum detaylarını biz mi yapıcaz veya bi makinenin . Yoksa sadece yazılımsal kısmıyla mı ilgilenicez . Veya hangi kısımla ilgilenicegimizi biz mi secicez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aslında burda daha cok okulla ilgili tanıtım yapılmıs ama bazı seyleri anladım . Yani sonuc olarak bi robotu dusunursek bunun tum detaylarını biz mi yapıcaz veya bi makinenin . Yoksa sadece yazılımsal kısmıyla mı ilgilenicez . Veya hangi kısımla ilgilenicegimizi biz mi secicez

Robotun matematiksel yazılımı bizi ilgilendiren kısmı. 2 ayaklı yürüyen bir insansı robotta( asimo), en zor problemlerden biri dengeli bir şekilde düşmeden yürümesidir.
    Bu işlemi yapabilmesi için, gyro,ivme ölçer, magnetometre, kuvvet sensörü gibi birçok sensörden aldığı verilerle hareketini sağlarken çalıştırdığı her bir servo motorun açısını ona göre ayarlar. Bütün bu tepkileri hızlı ve doğru birşekilde vermelidir ki, dengeli bir yürüme olsun. Bunu da kontrolör sayesinde yapar. Bizim işimiz kontrolörü tasarlamaktır. Robot da, kontrolör yazılımın bir parçasıdır yani .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 10 Temmuz 2012; 19:16:30 >

• quote:

quote:

Aslında burda daha cok okulla ilgili tanıtım yapılmıs ama bazı seyleri anladım . Yani sonuc olarak bi robotu dusunursek bunun tum detaylarını biz mi yapıcaz veya bi makinenin . Yoksa sadece yazılımsal kısmıyla mı ilgilenicez . Veya hangi kısımla ilgilenicegimizi biz mi secicez

Robotun matematiksel yazılımı bizi ilgilendiren kısmı. 2 ayaklı yürüyen bir insansı robotta( asimo), en zor problemlerden biri dengeli bir şekilde düşmeden yürümesidir.
    Bu işlemi yapabilmesi için, gyro,ivme ölçer, magnetometre, kuvvet sensörü gibi birçok sensörden aldığı verilerle hareketini sağlarken çalıştırdığı her bir servo motorun açısını ona göre ayarlar. Bütün bu tepkileri hızlı ve doğru birşekilde vermelidir ki, dengeli bir yürüme olsun. Bunu da kontrolör sayesinde yapar. Bizim işimiz kontrolörü tasarlamaktır. Robotta kontrolör yazılımın bir parçasıdır yani .

Hah asıl merak konuma geldik işte . Bu anlattığın şeylerle ilgili okula girmeden önce ne düzeyde bilgin vardı ? Bu veya benzeri bazı temel bilgiler olmadan zorluk çeker miyim okulda ?

• quote:

quote:

quote:

Bu işlemi yapabilmesi için, gyro,ivme ölçer, magnetometre, kuvvet sensörü gibi birçok sensörden aldığı verilerle hareketini sağlarken çalıştırdığı her bir servo motorun açısını ona göre ayarlar. Bütün bu tepkileri hızlı ve doğru birşekilde vermelidir ki, dengeli bir yürüme olsun. Bunu da kontrolör sayesinde yapar. Bizim işimiz kontrolörü tasarlamaktır. Robotta kontrolör yazılımın bir parçasıdır yani .

Hah asıl merak konuma geldik işte . Bu anlattığın şeylerle ilgili okula girmeden önce ne düzeyde bilgin vardı ? Bu veya benzeri bazı temel bilgiler olmadan zorluk çeker miyim okulda ?

Ben pertevniyal anadolu lisesinden mezun oldum, biz lisedeyken hiçbir projede vb. de bulunmadık. Herşeyi üniversitede öğrendim. Halada öğrenmeye devam ediyorum. Altyapın olması senin yararına olur, olmasa da benim gibi oluşturursun. Üst sınıflarım sağolsun, onların yaptıkları çalışamaları izledim, muhabbet ettim. Kendim birkaç şey yaptım. Kısacası sorun yok, herşeyi üniversitede öğrenebilirsin

• teşekkürler bu konu gerçekten canımı sıkıyodu . Aslında bilgisayar mühendisliği düşünüyodum ama kontrol müh. yazılımsal olarak da daha aksiyonlu hoş bişi olarak gözüktü . Altyapı olmama korkusuna da gerek yokmuş sanırım
  • Tanıtım günlerine mutlaka gelin, hocalarımızı ve bölümlerimizi iyice tanıyın
  • quote:

Tanıtım günlerine mutlaka gelin, hocalarımızı ve bölümlerimizi iyice tanıyın

ne zaman tanıtım günleri
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.