Şimdi Ara

Üniversiteyi bırakıp sözleşmeli er olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben makine mühendisliği bölümünde okuyorum ama artık bu okulu bitiremeyeceğimi düşünmeye başladım, kendime ise eşik olarak bu vizelerin kötü geçmesi halinde okulu bırakıp sözleşmeli er olmayı koydum. Bu arada sınavlara tüm ciddiyetimle hazırlanıyorum fakat pek umudum yok gibi. Sözleşmeli er olmanın şartı kaidesi var mıdır? bilgili arkadaşlar bi el atabilirse çok memnun olurum teşekkürler iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: yasartasar

neden ki? ben zaten dışarıda da askeriye hayatı gibi yaşıyorum, sıkı denetimden kaçmam.
    Normal erden bir farkın olmayacak ve o strese baskıya kimse dayanamaz hem maddi hem manevi her türlü zorluklar çıkacak karşına öyle dışarıdan görüldüğü gibi değil eğer askerlik yapmış olsaydın hayal ettiğinden çok farklı bir ortam olduğunu bilirdin ve istemezdin kesinlikle.12 ay yaptım güneydoğuda sınırda ve ne kadar sözleşmeli gördüysem hepsi çok büyük bunalım içinde ve kurtulmak için çıkış yolu arıyordu.
  • ben de üni hazırlıktayım bırakıp subay olmak istiyorum
  • Subay olmak için lisans mezunu olmak gerek diye biliyorum
  • Yok mu arkadaşlar bir tane anlayan bu işlerden?
  • quote:

Subay olmak için lisans mezunu olmak gerek diye biliyorum
    evet hocam dış kaynaktan girerseniz öyle
  • x-c9 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah
  • hayatının hatasını yaparsın
  • neden ki? ben zaten dışarıda da askeriye hayatı gibi yaşıyorum, sıkı denetimden kaçmam.
  • Yaş kaç? Ne acelen var bu kadar? Önce bir oku bitir ondan sonra baktın kendi alanında umut yok ondan sonra yönel polislik askerlik bekçilik vs. Hem üni mezunu olarak girmek daha avantajlı olur.
  • quote:

neden ki? ben zaten dışarıda da askeriye hayatı gibi yaşıyorum, sıkı denetimden kaçmam.
    Normal erden bir farkın olmayacak ve o strese baskıya kimse dayanamaz hem maddi hem manevi her türlü zorluklar çıkacak karşına öyle dışarıdan görüldüğü gibi değil eğer askerlik yapmış olsaydın hayal ettiğinden çok farklı bir ortam olduğunu bilirdin ve istemezdin kesinlikle.12 ay yaptım güneydoğuda sınırda ve ne kadar sözleşmeli gördüysem hepsi çok büyük bunalım içinde ve kurtulmak için çıkış yolu arıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-c9

Bu mesaj silindi.

• Okumadım ama er olmak için üni bırakılmaz. Çavuş olsan belki.
  • yasartasar Y kullanıcısına yanıt
    Kaşı gözü olan herkes sözleşmeli er olabilir.
    Olduktan sonra 3 yili doldurmadan uzman cavusluga geçemezsin.
    Sözleşmeli er olarak soluğu alacağın yer doğu, güneydoğu.
    Mumla ararsın üni günlerini.
  • Okulunu bitir kardeş sonra istediğini yap. Ama okulunu kesinlikle bitir.
  • Sozlesmeli er dahi olsan, daha sonra 4 yillik fakulte bitirmeye ugrasacaksin. Tecrube ile sabit ilk once unv bitir. Soz er olmak cok kolay.
  • iki yıllık oku astsubay ol derim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.