Şimdi Ara

Üniversite okuyup uzun dönem askerlik yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
9.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asteğmen olarak maaşlı yapmayı düşünüyorum. Askerliğini bu şekilde yapan var mı tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kanka yüzüne yazık git bi ajansa falan
  • Bir tanıdığım yaptı, kazandığı parayla da malta da ingilizce eğitimi aldı

Kim bilir o facebook'a koyduğu subay fotolarıyla malta'da kaç yabancı kız ayıklamıştır :(

Yabancı kızlar fotoların altına wow falan yazıyolardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 12 Şubat 2018; 6:4:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Davy Jones.

Bir tanıdığım yaptı, kazandığı parayla da malta da ingilizce eğitimi aldı

Kim bilir o facebook'a koyduğu subay fotolarıyla malta'da kaç yabancı kız ayıklamıştır :(

Nerede yaptı askerliğini

• askerlik herkesin yapabilecgi bir meslek degil, ama bizim donemdeki uzun donem subaylarin cogu uzun donem olduguna cok pismandi,

bu hassas donemde askerlik konusunda yorum yapmak zor ama paran varsa yap bedelli derim yoksa gidince gorursun anyayi konyayi
  • quote:

Orijinalden alıntı: United States

quote:

Orijinalden alıntı: .Davy Jones.

Bir tanıdığım yaptı, kazandığı parayla da malta da ingilizce eğitimi aldı

Nerede yaptı askerliğini

hatırlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: RichardB

askerlik herkesin yapabilecgi bir meslek degil, ama bizim donemdeki uzun donem subaylarin cogu uzun donem olduguna cok pismandi,

bu hassas donemde askerlik konusunda yorum yapmak zor ama paran varsa yap bedelli derim yoksa gidince gorursun anyayi konyayi

Kardeşim bedelli mi var ülkede? Hiç mi haberin yok?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve Üniversite
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ytü elektrik mezunu arkadaşım uzun sönem subaylık yapıyor. Aylık 4 bin tl civarı para alıyor net bilmiyorum. Ne yapıyorsun diyorum, ampül falan patlıyor yanıma asker alıp gidiyorum değiştir diyorum değiştiriyor başında duruyorum falan dedi. Hiçbir zorluğu yok + güzel para kazanıyorsun. Biraz da ayrıcalığın oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uçamayan Pegasus

Ytü elektrik mezunu arkadaşım uzun sönem subaylık yapıyor. Aylık 4 bin tl civarı para alıyor net bilmiyorum. Ne yapıyorsun diyorum, ampül falan patlıyor yanıma asker alıp gidiyorum değiştir diyorum değiştiriyor başında duruyorum falan dedi. Hiçbir zorluğu yok + güzel para kazanıyorsun. Biraz da ayrıcalığın oluyor.

Hocam asteğmen diye biliyordum subaylık da mı oluyormuş? Hiç bir bilgim yok askerlik ile ilgili konularda.

Uzun dönem subay veya asteğmenler vs. olası Afrin gibi durumlarda göreve gönderiliyor mu?

• Dostum zaten asteğmen dediğin adam yedek subaydır.Yani sana şöyle diyeyim subay kategorisin de en düşük rütbe asteğmenliktir.Son 3 ayını sanırım teğmen olarak geçiriyorsun ve bu sürenin sonunda askerlik görevini tamamlayıp reel hayata katılıyorsun.Aynen arkadaşın dediği gibi belli bir maaş alıyorsun ne kadar bilgim yok ama.Tabi herkese çıkmıyor bu asteğmenlik.Düşeceğin kuvvete göre senin mesleğinde eğer ki o kuvvette bu mesleğe ihtiyaç varsa belli bir miktar kişi asteğmen olarak görevlendiriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaterialEngineer

Dostum zaten asteğmen dediğin adam yedek subaydır.Yani sana şöyle diyeyim subay kategorisin de en düşük rütbe asteğmenliktir.Son 3 ayını sanırım teğmen olarak geçiriyorsun ve bu sürenin sonunda askerlik görevini tamamlayıp reel hayata katılıyorsun.Aynen arkadaşın dediği gibi belli bir maaş alıyorsun ne kadar bilgim yok ama.Tabi herkese çıkmıyor bu asteğmenlik.Düşeceğin kuvvete göre senin mesleğinde eğer ki o kuvvette bu mesleğe ihtiyaç varsa belli bir miktar kişi asteğmen olarak görevlendiriliyor.

Anladım hocam. Olay mesleki yani sadece?

Haziranda mezun olacağım, okuduğum bölüm mesleki eğitim vermiyor ve hatırı sayılır bir deneyimim olmadı, yani icra edebileceğim bir meslek şu halim ile yok. Asteğmen olarak bana ihtiyaçları yok mu demek oluyor bu?

• Bölümün ne dostum ?
  • quote:

Bölümün ne dostum ?

Ekonomi

• Dostum hangi mesleklere çıkıyor tam bilmiyorum.Ama genelde mühendisliklere çıktığını duymuştum yedek subaylığın hoş başvuru yapıyosun şansa da baglı biraz.Ama sen mezun olunca yıne bi basvuruda bulunursun belli olmaz nolacağı.
  • quote:

Dostum hangi mesleklere çıkıyor tam bilmiyorum.Ama genelde mühendisliklere çıktığını duymuştum yedek subaylığın hoş başvuru yapıyosun şansa da baglı biraz.Ama sen mezun olunca yıne bi basvuruda bulunursun belli olmaz nolacağı.

Sağolasın hocam.

Yani benim yapabileceğim 2 tür askerlik var, ya kısa dönem ya da yedek subay olarak. Hangisine ihtiyaç varsa ona göre seçiyorlar, olay bundan ibaret?

• He canım. Yedek subay olmakta o kadar kolaydı sanki.

• Su an astegmen olarak yapiyorum bende askerligimi

• quote:

Orijinalden alıntı: ckm

Su an astegmen olarak yapiyorum bende askerligimi

Hangi bölümden mezunsunuz

• Halkla iliskiler ve Tanitim mezunuyum

• Asteğmenlik Çıkma ihtimali yok o bölüme neredeyse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.