Şimdi Ara

Üniversiteyi bırakıp sözleşmeli er olmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okulu bitirip subay olmanı tavsiye ederim
    Sözleşmeli asker olacaksan hangi birliği gideceğini iyi seçmen gerekir.
    Hepsinin alım şartı aynı ama görevleri ve zorluğu farklıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretim imalat bunları kim yapacak?
    Herkes hizmet sektöründe kimi insaat kimi polis kimi masa başı..
    Üretimi kim yapacak ? Adam yutubır olup ülkeme katkı sağlayacam diyor. Ne katkısı lan?
    Biraz üretim imalat sanayi sektörüne odaklanın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saçmalama git bitir üniversiteyi ille de asker olcam diyorsan sözleşmeli olacağına asteğmen olursun veya subay olarak da girersin yada asteğmenlikten yükselirsin. Ayrıca sözleşmeli personel intihar etti haberi görmek istemiyorum çok pişman olursun.
  • Parası mesleği kutsaldır ama en az uzman çavuş ol normal erden farkın yok uzmanlarla sorun yaşayabilirsin.
  • Askerde kaldınız mı yoksa yapıp döndünüz mü?

• ileri derecede okb sorunum var, ne doktorlara gitsem de çare bulamadık. sınav gününe kadar kendimi yiyip bitirmeye tahammülüm kalmadı artık. normal bir psikolojide olsam zaten verilecek karar değil haklısınız.
  • Sen kafası çalışmayan fln diyenlere bakma.En doğrusunu yaparsın.Onları mezun olduktan sonra iş ararken göreceğim ben.Senin yerinde olsam direk sözleşmeli er olurdum hayatıma bakardım.Mühendislik ayağa düştü hocam.Barajı geçen mühendisim diye geziyor.Vaktini boşa harcama.Senin dönemlerin okulda saç dökerken sen atı alıp üsküdarı geçmiş olacaksın.

Dışarıdan 2 yıllık ya da 4 yıllık bir bölüm bitir astsubay ol keyfine bak.
  • Sözleşmeli er olmak istiyon demekki zaten alışkınım diyorsun demi. Dışarı ile içeri arasında dağlar kadar fark var. Subay astsubay olsan ne ise er olacam diyon. Millet askerlikten kaçıyor muaf olmak için kırk takla atıyor sende gelip 3 kuruş maaş için er olmaktan bahsediyon. Dışarı ile içeri çok farklı bak sana şöyle anlatayım
    Subay astsubaya bağırır astsubay gelip sana bağırır
    Astsubay uzmana bağırır uzman gelir sana bağırır
    Uzman eşi ile çocukları ile kavga eder gelir sana bağırır.

Bak er'e bağırmaz. Sözleşmeli ere bağırır. Bu bağırmak kelimesi ses ile bağırmak değil it gibi koşturur canı sıkılır orayı temizlenir canı sıkılır spor yaptırır. En rahat olan yer ordu evleri ve Ulaştırma bölüğünde bile sözleşmeli er olarak askerlik yapılmaz.

• Sahil güvenlik tercih edilebilir8-9 maaşı var

• Cavşırı C kullanıcısına yanıt
    durumumu yaşamayan bilmez malesef. dışarısı zindan gibi geldiği için kaçmak istiyorum, fiziksel yorgunluğu bin kere mental yorgunluğa tercih ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasartasar

durumumu yaşamayan bilmez malesef. dışarısı zindan gibi geldiği için kaçmak istiyorum, fiziksel yorgunluğu bin kere mental yorgunluğa tercih ederim
    Kardeşim içerde ne yapacağını söyleyim mi?
    1-ailen yada arkadaşlarına yapacağın her kavgada içine kapancan
    2-gece 3 5 nöbetinde içebildiğin kadar sigara içeceksin
    3-sigarayı içince bir kalp atışın hızlanacak ve kafandan her şey üzerime geliyor ben bir hiç yaşamazsam benim için daha iyi olur gibi düşüncelere geçireceksin
    4-sonra kolundaki makineye bakacaksın g3 yada mp5 o sana bakacak
    5-akşam haberleri : pskolojik rahatsızlığı bulunan sözleşmeli er nöbet başında elindeki silahın ateş alması sonuçu şehit oldu ailesine ve sevdiklerine baş sağlığı dileriz.

Sivil de intihar etsen sorumluluk sende olur askerde inthar edersen oradakilerinde başını ağrıtırsın. Pskolojim bozuk diyom birde asker olacam diyon yapma. Yada şöyle yap git askerlik yap eğer beğenirsen askerde kal

• yasartasar Y kullanıcısına yanıt
    Obsesifim diyip sözleşmeli erlik yapmayı mı düşünüyorsun? Çelik gibi sinirlerin yoksa zor

• aynı psikolojiyi ben de yaşıyorum, elektrik elektronik okuyorum. ama okulu bırakıp başka bir bölüme hazırlanıcam. ölç, biç, tart hocam. Bölümü sağlıklı bir şekilde bitirebilme şansın var mı ? varsa devam, yoksa bırak başka bölüme gir. Ama sözleşmeli erliği deneme bence. Okumak istemiyorum diyorsan da en azından uzman çavuşluk, veya tyt ye girip pmyoyu dene.
  • Arkadaşın dediği gibi önce uni. yi bitirin sonra başvurursunuz polislikte olur bekçilikte yaşınız uygunsa seçenek yok ama önce uni.bitirin.
    Ben sizin yerinizde olsam kariyerime odaklanır mezun olur iyi derece ingilizce ya da almanca öğrenir bu memleketten tüyerdim...

• Kendini yakarsın.

• Askerlik yapmayı kolay mı sanıyonuz? Vizelere çalışacak iradesi olmayan adam askerde intihar eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    O psikoloji çok farklı diyorlar hocam doğrumu

• quote:

Orijinalden alıntı: KaanKd

O psikoloji çok farklı diyorlar hocam doğrumu
    Öyle. Sağlıklı bir insanın yapabileceği iş değil. Biraz kırık olmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.