Şimdi Ara

Laptop fan temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopum fazla ısınmaya başladı artık temizlik vaktinin geldiğini düşünüyorum alalı 4.5 ay gibi bir zaman oldu yaşadığım şehirde asus teknik servisi bulunmamakta temizlik hususunda ne yapabilirim yapamaz isem her temizlikte istanbul veya ankara ya laptopu götürmek zorunda mı kalırım ?teşekkürler

• Ek olarak 2 adet yerde neden olduğuna dair bir fikrimin olmadığı çok küçücük siyah boyanın beyazlaması var sanki duvara sürülmüş gibi bu garanti dışı bırakır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up arkadaslar laptopun içini açmadan toz alma tecrübesi olan arkadaslar bildirirse cok memnun olurum.
  • hocam garanti varsa zorlama bence. açılmadan düzgün temizlenmez hava komspresörü ile denesen sadece içerde kuru hava döner tozları yerinden bile kaldıramaz. içini açıp fırçayla alkolle filan temizlenmesi lazım. yolla garantiye uğraşma sen.
  • Scalh kullanıcısına yanıt
    garanti var olmasına var ama bahsettiğim 2 küçük boya atması yüzünden garanti dışı kalırsa ozaman sorun başlar hem ne kadar süre bilgisayarsız kalacağım belli değil hem bu iş.Koskoca asus un da sadece 2 ile şube açması cidden hayal kırıklığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasartasar

garanti var olmasına var ama bahsettiğim 2 küçük boya atması yüzünden garanti dışı kalırsa ozaman sorun başlar hem ne kadar süre bilgisayarsız kalacağım belli değil hem bu iş.Koskoca asus un da sadece 2 ile şube açması cidden hayal kırıklığı

vallahi hocam durum böyle böyle. boya garantiyi bozar mı bilmem ama şurada garanti kapsamına değinmiş bir bak derim:https://www.asus.com/support/images/upload/b97e68b3-69b3-411e-95f2-5fe1324c29e5.pdf

süre sıkıntısına gelince en geç 21 iş günü diye biliyorum. ancak yakınsanız şubeye 1 veya 2 hafta içinde çözebilirler sanıyorum. belki birkaç gün bile olabilir ancak o biraz şans işi ve ben daha rastlamadım :)

• Usta temizlik için laptopu açtığın da zaten kesin garanti dışı kalacak ileri dönemlerde donanımsal bir arızadan dolayı garantiye gönderemeyeceksin bence buna değmez. Ayriyetten laptopu alalı daha 4.5 ay olduğunu söylüyorsun çok aşırı derece tozlanmış olduğunu zannetmem ama tozlu bir ortamda çalışmadıysan tabi. Şimdilik sadece komspresör veya elektrik süpürgesinin borusuyla bile fan çıkışından hava temizliği yapabilirsin. Ve laptopun hava çıkış kanallarını kullanırken kapama kucağında yatağında vs. gibi yerlerde kullanmamanı tavsiye ederim soğutucuyla kullanman daha iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop fan değeri ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zenci teknisyen kullanıcısına yanıt
    çok aşırı derece rahatsız edici bir sıcaklık söz konusu değil ama zaman ilerledikçe katlanarak artacağı için önlem almaya çalışıyorum.malesef bu zaman zarfında yatakta vs. kullandım bilgisiz olduğum için önceden bir laptop tecrübem olmadığı için zaten garantiye gönderirsemde donanımsal hata olmadığı için temizleme ücreti alacaklar şu elektrik süpürgesi ile çekerken dikkat etmem gereken püf noktalar nelerdir kimisi eğer çok şiddetli bir makina ile çekersem fan hızlı bir şekilde dönmeye başlayıp elektrik üretebilir bu durumda da cihazda hasar oluşabilir diyorlar.tecrübeli gibi duruyorsunuz eğer varsa püf noktalarından bahsederseniz çok memnun kalacağım teşekkürler.
  • Scalh kullanıcısına yanıt
    ilginiz için teşekkür ederim eğer arkadaşın bahsettiği vakumlamayı kotaramazsam servise yollarım heralde.umarım fazla bekletilmem
  • Hocam öncelikle garantiniz varmış ve daha bilgisayarınız yeni sayılır. bilgisayarınızı temizlemeye göndereceğiniz için bilgisayarınız garanti dışı kalmaz. olurda kendiniz temizlemeye kalkarsanız o zaman garanti etiketinin bozulmasından ,yırtılmasından dolayı bilgisayarınız kesin olarak garanti dışı kalacaktır. mesela o boya atmasından dolayı garantiye yollarsanız kullanıcı hatası diyipte ücretli bir şekilde onarım yapılabilirdi. dediğim gibi temizliğe yolluyorsunuz bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.
  • garantiye yollamak gerek doğru söylüyorsunuz temizleme işlemi olacağı için her türlü ücret ödeyeceğim zaten garantideyse bile belkide soğutucu almam sorunu çözecektir cs go oynarken sıcaklık 77-82 derecelerde geziyor nba2k17 keza öyle normal web kullanımında 45-52 dereceler arası değişiyor belki farklı bir programa bakarsam sıcaklık değerleri farklı olabilir diyerek aida64 indirdim fakat bu programda gpu sıcaklığı gözükmüyor.
  • aida64 stres testinde böyle bir şeyle karşılaştım sanırım bu çok olağandışı bilgisi olan var mı?
    Laptop fan temizliğiLaptop fan temizliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasartasar -- 1 Temmuz 2017; 11:19:30 >

• Arkadaşlar asus destek ile iletişime geçtim elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz dedi. mesaj şu şekilde ''Bilgisayarınızdaki ısınma problemi için aşağıdaki adımları denemenizi tavsiye ederiz. a.Bilgisayarınızın hava çıkış noktalarında fan temizliği deneyiniz. Cihaz kapalı bir halde iken elektrik süpürgesi vb. bir cihazla fan kısmında biriken tozları temizleyebilirsiniz. b.BIOS güncelleştirmesi yaparak cihazınızın termal ayarlarında iyileştirme sağlayabilirsiniz. c.Bilgisayarınızın ısınmaması için sert ve düz bir zeminde kullanınız. Cihazınızın hava alışverişi yaptığı noktaları kapatmamaya özen gösteriniz. '' şimdi ben bunu uygularsam dikkatli bir şekilde sorunumun düzelmesine yardımcı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasartasar -- 1 Temmuz 2017; 17:1:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.