Şimdi Ara

Askerlik sebebiyle işten ayrılma ? Neye dikkat etmeliyim? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
3
Favori
65.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    MÜDÜRLÜĞÜ'ne

20.Ağustos.2014 tarihinden itibaren kurumunuzda görev yapmaktayım.

12.Kasım.2015 tarihinden itibaren vatani görevimi yerine getirmek için askere gideceğimden dolayı kurumunuzda çalışmakta olduğum görevime geçici olarak ara vermem gerekmektedir.

Bu nedenle 31.Ekim.2015 tarihinde kurumunuzda çalışmam gereken son gündür.

Kurumunuzda çalışarak geçirdiğim sürede hak etmiş olduğum haklarımın ise tarafıma ödenmesi konusunda gereğinin yapılmasını ve yukarda belirtmiş olduğum durumumu tarafınıza saygılarımla arz ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diye dilekçe yazdım istifa geçmedi umarım olur

• Arkadaşlar bir yılı geçti özel bir şirkette çalışıyorum. 4 şubatta askere gideceğim ocak 20 sindede silüs çıkıyormuş ama benim amacım aralıkta çıkmak askerlik durum belgesini götürüp sülüs yerine versem olurmu bide iki ay önceden işten çıkmadan önce ne yapmam lazım bu ihbar süresi nasıl oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONG_bagTR -- 26 Kasım 2015; 18:41:03 >
  • Merhaba Arkadaşlar
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Özel sektörde çok sorunlu bir firmada çalışıyorum. İşe Giriş Tarihim : 01.08.2013 - İşten 10.04.2016 günü ayrılmak istiyorum.
    Mayıs 2016 da askere gideceğim.

Şirkete askere gideceğime dahi hiçbirşey söylemedim.Sebebi ise art niyetliler tazminat ödememek için ellerinden geleni yaparlar.
    Askerlik şubesine gittim ama Mayıs celbinde gideceğimi söylediler,Nisan ayı gibi gidip askerlik şubesinden Mayısda askere gideceğime dahi evrak alacağım.
    Aldığım evrakla birlikte askerlik sebebiyle işten ayrılacağıma dahil aynı gün noterden ihtar çekeceğim.Noterdeki ihtarda sülüsümün çıktığında tarafına ileteceğimi ve kıdem tazminatı,fazla mesai,resmi tatillerde çalışmamdan ötürü tüm haklarımın tarafıma 15 gün içinde ödenmesi için.
    Aynı gün şirkette ik deparmanına dilekçe yazıp arkasına askere gideceğime dahil belgeyi de koyup 14.madde gereği askerlik görevimden dolayı ayrılacağımı beyan edeceğim.Yani askere gitmeden 1-1,5 ay önce iş yerinden ayrılmak istiyorum.
    Bu evrakları taraflarına verdikten sonra imzalamazlar ya da teslim almadıklarına dahil yan çizmemeleri açısından noterden ihtar çekeceğim.
    45-50 gün kala ayrılacağım.Bu süre makul mu.Dilekçeyi verip iş yerine herhangi bir imza atmadan ayrılsam yeterli olur mu.Bunlar zorla bile istifa imzalatabilecek kadar karaktersizler.Sırf haklarımı almak adına 5-6 aydır dayanıyorum.Bu düşünceyle noterden ihtar çekeceğim.
    Tecrübeli arkadaşların destek ve görüşlerini bekliyorum

• Arkadaşlar benim kafam çok karışık lütfen net bilgisi olan birileri yardımcı olsun. Ben hiç memnun olmadığım bi işte çalışıyordum ve Haziran'da yurtdışına gidecektim ama iştekilere ayrılmadan önce askere gidicem ondan çıkıyorum demiştim, bu arada çalışalı 3-4 ay filan oluyordu, tabi bu askerlik sebebiyle işten ayrılınca kidem tazminatı olayını bilmiyordum dilekçeyi yazdığım gün öğrendim yani adamlara askere gidicem diye yalan söyleyip işten ayrıldım ama gitmedim o saatten sonrada ben askere gitmeyecektim diyemedim. Adamlar da bana tazminati ödediler ve bugün işyerindeki direktörle alışveriş merkezinde karşılaştım çok kötü bi durumdu ama beni buna onlar itmişti. Şimdi benim sormak istediğim yalan beyanda bulunduğum için yasal olarak bi sorun yaratır mı bu bilen birisi yardımcı olsun lütfen kafam çok karışık :(
  • bozok07 B kullanıcısına yanıt
    dostum çok uğraşıyorsun. hiç gerek yok, yasal zorunlulukları var şirketlerin. sülüsün çıktığı zaman, sülüsün ile birlikte istifa dilekçeni verirsen içeride bulunan izinlerinin de parasını alırsın. tabii sözleşmende aksi bir şey yazmıyorsa ki muhtemelen yazmıyordur. bunu vermek zorunda vermediği taktirde noter ve avukat ile uğraşmak yerine işkur a giderek bunu bildirebilirsin hatta bu konu hakkında detaylı yardımı işkurdan da alabilirsin, aynı zamanda askerlik sonrası alacağın işsizlik maaşını ve GSS hakkında bilgi edinmeyi de unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozok07

Merhaba Arkadaşlar
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Özel sektörde çok sorunlu bir firmada çalışıyorum. İşe Giriş Tarihim : 01.08.2013 - İşten 10.04.2016 günü ayrılmak istiyorum.
    Mayıs 2016 da askere gideceğim.

Şirkete askere gideceğime dahi hiçbirşey söylemedim.Sebebi ise art niyetliler tazminat ödememek için ellerinden geleni yaparlar.
    Askerlik şubesine gittim ama Mayıs celbinde gideceğimi söylediler,Nisan ayı gibi gidip askerlik şubesinden Mayısda askere gideceğime dahi evrak alacağım.
    Aldığım evrakla birlikte askerlik sebebiyle işten ayrılacağıma dahil aynı gün noterden ihtar çekeceğim.Noterdeki ihtarda sülüsümün çıktığında tarafına ileteceğimi ve kıdem tazminatı,fazla mesai,resmi tatillerde çalışmamdan ötürü tüm haklarımın tarafıma 15 gün içinde ödenmesi için.
    Aynı gün şirkette ik deparmanına dilekçe yazıp arkasına askere gideceğime dahil belgeyi de koyup 14.madde gereği askerlik görevimden dolayı ayrılacağımı beyan edeceğim.Yani askere gitmeden 1-1,5 ay önce iş yerinden ayrılmak istiyorum.
    Bu evrakları taraflarına verdikten sonra imzalamazlar ya da teslim almadıklarına dahil yan çizmemeleri açısından noterden ihtar çekeceğim.
    45-50 gün kala ayrılacağım.Bu süre makul mu.Dilekçeyi verip iş yerine herhangi bir imza atmadan ayrılsam yeterli olur mu.Bunlar zorla bile istifa imzalatabilecek kadar karaktersizler.Sırf haklarımı almak adına 5-6 aydır dayanıyorum.Bu düşünceyle noterden ihtar çekeceğim.
    Tecrübeli arkadaşların destek ve görüşlerini bekliyorum

kardesim bende seninle asagı yukarı aynı durumdayım. Sülüs 25 Nisanda cıkacak ama ben mart sonu nisan bası gibi ayrılmak istiyorum iş yerinden. Dediğin gibi ayrılsak sülüsü sonradan göndersek oluyor mu emin misin sen bundan?

• Askerlik için iş yerine bildirim süresinde bir koşul var mi yani 1 ay kala bile ben gidiyorum diyebilir miyiz?

• Arkadaşlar merhaba??

konu eskimiş sanırım, yinede yazmak istiyorum..
    yardımcı olursanız teşekkürler.

https://forum.donanimhaber.com/askerlik-sebebiyle-isten-ayrilma--126051405#126051405

açmış olduğum konudan ister buraya isterseniz konudan cvp yazar mısınız??
  • quote:

Orijinalden alıntı: bsantalu

Arkadaşlar merhaba??

konu eskimiş sanırım, yinede yazmak istiyorum..
    yardımcı olursanız teşekkürler.

https://forum.donanimhaber.com/askerlik-sebebiyle-isten-ayrilma--126051405#126051405

açmış olduğum konudan ister buraya isterseniz konudan cvp yazar mısınız??

bildiğim kadarıya iş kanununda askerlik sebebiyle işten ayrılma için ihbar süresi net olarak belirlenmemiş, makul bir süre olarak verilmiştir.

Makul sürede işyerine bilgi vererek işten ayrılacağını söylemen yeterli. Ayrıca askere gideceğini kanıtlamak için sevk belgesi vermen gerekiyor. Bu belgeyi askerlik şubesinden alıp vermiştim ben.

Dilekçede istifa kelimesi yazmadan askerlik sebebiyle işten ayrılmak durumundayım yazmıştım. İşyeri eğer dürütse zaten hakkın olan kıdem tazminatımı verir ve vermek zorunda.

Konuyla ilgili muhasebecilerden daha detaylı bilgi alabilirsin.

• CARNIVALE kullanıcısına yanıt
    Çalışmış olduğum firma özel sektör
    İK ve muhasebecileri kendi adamları olunca bu tur sorular sorulunca hemen işverene bildiriyor.
    İK birimine dilekçe ve sevk belgesi verdiğimde İK sevk kağıdı geçerli değildir. askere gitmeden 1 yada 2 hafta kala sülüsün cıkınca o belgeyi getir sana öyle tazminat hakkını verebilirim. dedi.

Amacları kendi isteğimle işten ayrılıp kıdem tazminatını vermemektir.
  • kanunda değişen bir şey varsa eğer yazın beyler
  • Bu başlık altında hiç tazminat alan üye olmadı mı? Ben de 11.ayda askerim ve noterden sülüs ve işten çıkış dilekçesi göndereceğim. Tazminat için problem çıkmaz, çıkmamalı, bu yasal bir hak.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.