Yaşım 25 4 yıllık okulumun 6. Senesindeyim , kaldı 1 sene daha uzatma hakkım , ama okulun bitmesi ihtimali yok , ilk sene hazırlık okudum sonraki iki senede okuluma gittim , ama sonra ekonomik sebeplerle başlayan okula gidememe durumum bir cok farklı sebepten okula devam edemeyeşime neden oldu , kaldı bir sene uzatma hakkım , ve okula gidemeyeceğim gitsemde okul bitmez çok dersim var , alamam bile o kadar dersi
Askerlik tecilim 2021 in ilk günü bitiyor , yani yaklaşık 1.5 yıl tecilim kaldı
Son yapilan bedelliyi yaş sebebi ile 7 ayla kaçırdım
Liseden üniversiteden mezun olduğunuzda keyfi olarak askerliği 2 yıl tecil edebiliyorsunuz , yada lise bitince üni ye başlayarak üni bitince yükseğe başlayarak 29 yaşına kadar uzatabiliyorsunuz askere gitme olayını
Şimdi benim yaş 25 , lise mezunu üniversite öğrencisiyim , 1.5 yıl sonra üni.den okuldan kaydı silinmiş bir lise mezunu olacağım , yani ne okuyor nede yeni mezun olmuş biri olmadığım için tecil seçeneğim kalmayacak
Yeni çıkan yasa gereği isteyen istediği zaman bedelli yapacak ve 2 ay sürecek , ama ben hayatımın 2 ayini askerde geçirmek istemiyorum
Ve Türkiye'de 1-2 sene sonra ne olacağı belli değil bu konularda , yani 1.5 sene sonra tecilim dolduğunda askere gitmek istemiyorum , daha fazla tecil istiyorum ,
Nasıl tecil ettirebilirim daha fazla ,bu konuda yardim istiyorum , çünkü internette hiçbir yerde tecil ettirme hakkında doğru düzgün bilgi yok
Aciktan adelete başladım bu sene , seneye mezun olacağım üni bitmeden , oradan mezun olunca , bu mezuniyet ertesi 2 sene keyfi tecil olayını yapabilir miyim acaba
Özet
2021 in ilk günü üniversite okuma sebebi ile başlattığım tecilim bitiyor , ama mezun olamamış olacağım , ama tecil bitmeden 6 ay önce 2 yıllık AÖF ten mezun olacağım , tecilimi nasıl uzatabilirim
Milli savunma bakanlığı şöyle bir resim paylaşti simdi internet sitesinde