Şimdi Ara

Askerlik Tecili ve Celp Donemleri Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oncelikle herkesin Ramazan ve Zafer Bayramlarini en icten dileklerimle kutlar herkes icin hayirli olmasini dilerim.

Benim askerlikle ilgili bir sorum var. Ben biraz (?) uzatmali bir universite ogrencisiyim ayni zamanda memurum. 1983 dogumluyum. 1111 sayili askere alma kanununa gore Lisans egitimi dolayisiyla saglanan askerlik tecilinin son gunu 29 yasini doldurdugumuz yilin 31 Ekim tarihi, yani benim icin tecilin son gunu 31 Ekim 2012 (2012-1983=29).

2011-2012 Egitim Ogretim yilinda ben hala tecilli olucam bu kanuna gore ancak gecmem gereken ders sayisi biraz fazla ve muhtemelen okul yonetmeligine gore bana bu kadar dersi vermeyecekler bir yil icinde ve sonuc olarak 2012-2013 ogretim yilinin Guz donemi icin 1 ders (Eylul-2012 de basliyor bu donem) ve 2012-2013 yilinin bahar donemi icin 2 ders (Subat-2013 de basliyor bu donem) almam gerekecek. Ancak problem su ki ben en son 31 Ekim 2012 tarihine kadar tecilli olucam. Eger bu tarihe kadar Lisans mezunu olamaz isem askere lise mezunu olarak gidecegim.

Sorum su: Diyelim ki okul bana o kadar cok dersi vermedi, bahsettigim 3 ders bir sonraki tecilimin OLMADIGI yila sarkti. Bende bu durumda 31 Ekim 2012 den once gidip askerlik subesine basvurdum, muayene oldum ve benim icin Lise mezunu olarak askere gitme sureci basladi. Ve yine diyelim ki nufusa kayitli oldugum ilce'nin celp donemi de 1. celp yani Subat-2013 olarak belli. Yani ozetle diyelim ki bana Subat-2013 de askere yolu gorundu ama benim okulum Haziran-2013 de bitecek. Bu durumda ben askerlik subesine dilekce verip, Subat-2013 de degil de Agustos-2013 de askere gidebilirmiyim? Hani lisans mezunu olup tecil bozdurup dilekce verip askere ilk celp de gitmek isteyenler oluyor ya, bende tam tersi askere yine ayni yil ama son yada en kotu 3. celp doneminde gidebilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eros_1983 -- 31 Ağustos 2011; 1:30:41 >

• Celp tercihi yapabiliyorsun. İlk tercihin Kasım,ikinci Ağustos, üçünçü Mayıs ,dördüncü Şubat olacak. Büyük ihtimal Kasım çıkar. Ben de bi bakıma senin durumundaydım kasım celbini seçtim ve diğer celpler çıkmadı işimi hallettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik tecili Ve üniversite
    2 yıl önce açıldı
    Askerlik tecili hakkında
    3 ay önce açıldı
    Askerlik tecili hakkında
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.