Şimdi Ara

Askerlik ve kilo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
78.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şaka gibi ya olay. Helekı su muayenede askere gidilmesi için yapılanları gorunce imreniyorum.
  • asker alımında kilolu olmak problem anladığım kadarı ile peki zayıf olmakta problem doğuruyormu?
  • her türk asker doğar lafı yalan oldu artık kaçan bal gibi kaçıyor çürük raporunu da alıyor..askeriyede adam gibi muhamele gösterilse bunların hiçbiri olmaz..
  • şu an gidebiliyorum fakat 1-2 yıl sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J-Smoove -- 9 Ekim 2009; 15:24:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rising

asker alımında kilolu olmak problem anladığım kadarı ile peki zayıf olmakta problem doğuruyormu?

tabiki egitim sırasında tansiyon dusmesinden bayılma ıhtımalın yuksek. ayrıca techızatlı kosularda techızatı kaldıramayabılırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

quote:

Orijinalden alıntı: rising

asker alımında kilolu olmak problem anladığım kadarı ile peki zayıf olmakta problem doğuruyormu?

tabiki egitim sırasında tansiyon dusmesinden bayılma ıhtımalın yuksek. ayrıca techızatlı kosularda techızatı kaldıramayabılırsın.

Mesela bizim birliğin hemen yanında piyade er ve komando birliği vardı,adamlar 3 günlüğüne dağa giderdi,(Tatvan çevresine)sırtlarında silah ve techizatlarla ortalama 15 kg üstü materyal bulunurdu.

Bölüğün asker kalitesine ve silah türünün farklılığına 15 kg artabiliyordu.Şimdi 47 kiloluk ama kağıda 77 kg yazılan bir asker bunu nasıl taşıyacak?

İmkansız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 9 Ekim 2009; 16:47:37 >

• vay be bende mi kilo alsam ne..
  • benim boyum 171 ve kilom 45. diyabet hastasıyım ayrıca. her türk asker doğar diyeceksiniz de 26yaşındayım ve bir kez bile 50 kilo ve üzerine çıkamadım. hormonal rahatsızlığım var. tiroid tedavisi görüyorum. siyasi olarka yaklaşıp her türk asker doğar demeyin. ben asker olarak doğmadım. açıkca söylemek istiyorum. askere gitmek istemiyorum. zayıflıktan dolayı çürük ihtimalim nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky_sun

benim boyum 171 ve kilom 45. diyabet hastasıyım ayrıca. her türk asker doğar diyeceksiniz de 26yaşındayım ve bir kez bile 50 kilo ve üzerine çıkamadım. hormonal rahatsızlığım var. tiroid tedavisi görüyorum. siyasi olarka yaklaşıp her türk asker doğar demeyin. ben asker olarak doğmadım. açıkca söylemek istiyorum. askere gitmek istemiyorum. zayıflıktan dolayı çürük ihtimalim nedir?

Dj_Gençkan arkadaşın yazdıkları doğru ise en az 5kg verip 3 sene bu kiloyu korumanız gerekiyor askerlikten muaf tutulmanız için.
    Belki diyabet hastası olduğunuz içinde çürük raporu verirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky_sun

benim boyum 171 ve kilom 45. diyabet hastasıyım ayrıca. her türk asker doğar diyeceksiniz de 26yaşındayım ve bir kez bile 50 kilo ve üzerine çıkamadım. hormonal rahatsızlığım var. tiroid tedavisi görüyorum. siyasi olarka yaklaşıp her türk asker doğar demeyin. ben asker olarak doğmadım. açıkca söylemek istiyorum. askere gitmek istemiyorum. zayıflıktan dolayı çürük ihtimalim nedir?

Vücut kütle endeksin 15.38

Sağlıklı bir insanın endeksi 18'in altında olmamalı.Seni askere göndermek gerçekten canilik olur,hemde diyabet olarak.

Her türk asker doğar lafını kenara bırakalım,sağlıklısı var,rahatsızlığı olan var...
  • nedense herkes askere gitmeden aslan parçası kesilip geldikten sonra demediği kalmıyor..
  • 80 civarına
  • bende 1.96 boyum var 61 kiloum nolur beyler ? alırlarmı almasını ıstemıyroumda :DD
  • +++++++++++++++
  • Arkadaslar bende kilo azligindan dertliyim.
    Askerligim 3 senedir tecilliydi,muayene kagidimda askere elverislidir,kilo azligi var diyor(175 boy,45 kilo)

Her neyse ben tecili bozmak icin dilekce verdigimde 2-3 gün icerisinde alirlarmis,bu ay gidecegim tecili bozum.

Simdi asil soruna gelince,ya ben zayifim,o silahi kaldiramam,bana nasil elverisli derler,bileklerim cok ince,bu nasil bir muayenedir.
  • Teroristlerin kahraman gibi karşılandığı bir ülkede artık askerlik yapmanın pekde anlamı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^miHARBİ^^

Arkadaslar bende kilo azligindan dertliyim.
    Askerligim 3 senedir tecilliydi,muayene kagidimda askere elverislidir,kilo azligi var diyor(175 boy,45 kilo)

Her neyse ben tecili bozmak icin dilekce verdigimde 2-3 gün icerisinde alirlarmis,bu ay gidecegim tecili bozum.

Simdi asil soruna gelince,ya ben zayifim,o silahi kaldiramam,bana nasil elverisli derler,bileklerim cok ince,bu nasil bir muayenedir.

Çok zayıfsın, benim boyum 1,73 kilom 55 idi ben bile belli bir süreden sonra yoruluyordum,en kısa sürede kilo almaya bak
  • Bu kilo için muayeneye ne zaman giriliyor?

Ben geçen sene askeri şubeye gittim.Yoklama kaçağısın dediler.Beni muayeneye yolladılar.Doktor sordu bişeyin var mı? yok dedim.Halbuki gözlük kullanıyorum ve astiğmat ve benzeri problemler var.Neyse imzaladı verdi elime sonra doğru işlemleri yapan kadına gittim verdim evrakları boy kilo söledim senin fazlan var dedi ee nolcak dedim şimdilik bir şey yok dedive ben istediğim için bana 1 yıl tecil belgesi verdi ve de ben onla açık öğretime tekrardan kayıt oldum.

şimdi sorum şu ;

Ben muyanemi yaptırdım, 1 sene sonra askerlik şubesine gittiğimde ben askere gitmek istiyorum dediğim zaman beni tekrardan kilo mevzusu yüzünden doktora gönderecekler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MPS -- 12 Kasım 2009; 2:17:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J@nniss@ry

Bu kilo için muayeneye ne zaman giriliyor?

Ben geçen sene askeri şubeye gittim.Yoklama kaçağısın dediler.Beni muayeneye yolladılar.Doktor sordu bişeyin var mı? yok dedim.Halbuki gözlük kullanıyorum ve astiğmat ve benzeri problemler var.Neyse imzaladı verdi elime sonra doğru işlemleri yapan kadına gittim verdim evrakları boy kilo söledim senin fazlan var dedi ee nolcak dedim şimdilik bir şey yok dedive ben istediğim için bana 1 yıl tecil belgesi verdi ve de ben onla açık öğretime tekrardan kayıt oldum.

şimdi sorum şu ;

Ben muyanemi yaptırdım, 1 sene sonra askerlik şubesine gittiğimde ben askere gitmek istiyorum dediğim zaman beni tekrardan kilo mevzusu yüzünden doktora gönderecekler mi ?

???
  • quote:

quote:

Bu kilo için muayeneye ne zaman giriliyor?

şimdi sorum şu ;

???

Bende merak ettim bu sorunun cevabini.Daha önce muayene olup askerligini tecil ettirenler,tecili bittiginde veya tecilini bozup gitmeye karar verdiklerinde tekrarmi muayene oluyorlar acaba?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.