Bu askerden kaçma muhabbeti ile ilgili bir şey söylemek istiyorum. Terörism ile 20 yıldır uğraşıyoruz. Maalesef binlerce şehit verdik. 20 yıldır her hangi bir azalma oldumu? Olmadı, olan gencecik kardeşlerimiz oldu. Benim askere gidip olmemle, bu isin bitecegini bilsem gidip ölürüm. Ama sırf politik nedenlerle olup, 1 dakika ana haberde yer alıp, sonrada teroristlerin kahraman gibi karsilanmasını ne öbür dunyadan izlemek ne de aileme izletmek istiyorum. -- Kilo olayına gelince, isin sacmaligi ortaya cikiyor. Ortada bir kuralsa varsa vardır, yoksa yoktur. Şuna göre, doktora gore, ordaki adama gore degismez. En kuralcı dediğimiz askerde bile bir is boyle yürüyorsa, geri kalan kurumları siz dusunun. Sonra da niye hala bu haldeyiz diye sorarız kendimize. --
Neden hayatımı, ne yaptığını bilmiyen insanlar yüzünden bitireyim ki ? Binlerce asker şehit oldu peki sonuç ne ? Teroristler o askerlerin şehit olduğu topraklarda kahraman gibi karşılanıyorlar bumu yani...
eğer hiç muayene olmamışsan sağlık ocağı sana temiz raporu verir istersen. ama o kiloyla askere gitme, imkanın varsa çürük al, yoksa ok zorluk çekersin eziyete döner. sana biri takar canını yakar. benden söylemesi
quote:
Orijinalden alıntı: sky_sun
benim boyum 171 ve kilom 45. diyabet hastasıyım ayrıca. her türk asker doğar diyeceksiniz de 26yaşındayım ve bir kez bile 50 kilo ve üzerine çıkamadım. hormonal rahatsızlığım var. tiroid tedavisi görüyorum. siyasi olarka yaklaşıp her türk asker doğar demeyin. ben asker olarak doğmadım. açıkca söylemek istiyorum. askere gitmek istemiyorum. zayıflıktan dolayı çürük ihtimalim nedir?
şeker hastaları askerlik yapmaz. bir hafta kadar askeri hastanede yatıp muafiyet belgesi alırlar.
Oğuzhan aşar sen neden bahsediyorsun ne sağlığı isveçte askerlik yok adamlar bizden sağlıklı zayıf ve daha uzun yaşıyorlar sağlıpğa bak türk insanın ömrü 60 yıl bumu askeriyede verilen sağlık askeriyede ben allahım diyen subay gördüm bumu askerlik askere gitmedim daha sadece tanıdığımı ziyaete gittiğimde görmüştüm gidip pt toplşuıyorun subaylar sabahtan akşama kadar alkol alıyor her işi sen yapıyorusn bi it kadar değerin yok savaş çıksa silah tutacak halin kalmıyor doğulusan inanılmaz bi ayrım var ben türk oğlu türküm ama inan bi kürt dağa çıkmışsa tek sebebi toprak parçası değil hırs intikam artık öyle hale geliyorsunki ben askerlik yapan çok kişiden duyfum keşke dağa çıksaydım lafını öyle bieyki bitirdikten sonra bile insan kendine gelemiyor köpek gibi her boktan işi yapıyorsun üstüne 3 4 teröristi bile yok edemiyorsun madem savaş halindeyiz seferberlik çıksın arkadaş 2010 yılındayız zorla askee götürme var daha 40 yaşındaki biri kaçaksa bile askere götürülüyor hem devltin paraıs gidiyo hemde o adamın ne yararı olacak bana bunu açıklayın etraf dolu asker her işi erler yapıyor ğeki subaya neden ihtiyaç var ? pkk nın allah belasını versin ama şunu diyeyim boşuna onlar çıkıp dağda herşeyden mahrum yaşamıyor ve çoğu üniv mezunu YADA TERK EĞER TIP OKUYAN BİRİ OKULU yarı yoılda bırakıp dağa çıkıyorsa bunun sorumluu bizim askerlik sistemimiz umarım açıklayabilmişimdir.
Ben de 1.95 - 120 kiloyum. Almazlarsa onlar kaybeder. Kilom sabit hiç değişmiyor. Düzenli spor yapıp inceldim ama kilom değişmedi. Belim 112 cm'den, 107'e indi. Nasıl oluyorsa kilom gene sabit. Resmen benden bir tane gitti. Ama sanmıyorum beni görünce almayacak doktoru. Benim fizikte adam az vardır. Göreceğiz bakalım ne olacak, daha iki yıl tecilim var.
1,87 ye 124 kg olarak muayene oldum 1 sene tecıl yedım. sonra dozdurttum flan neyse. senı muayene eden doktora baglı hersey. nuh der peygamber demezse işin iş.
gny kardesım boy'un son ıkı rakamına 28 ekle max olacagın deger o dur. uzerıne almazlar gene.
quote:
Orijinalden alıntı: jonywayt
1,87 ye 124 kg olarak muayene oldum 1 sene tecıl yedım. sonra dozdurttum flan neyse. senı muayene eden doktora baglı hersey. nuh der peygamber demezse işin iş.
gny kardesım boy'un son ıkı rakamına 28 ekle max olacagın deger o dur. uzerıne almazlar gene.
Tam sınırdayım o zaman 123 çıkıyor. Kilom düşmüyor yapacak bir şeyim yok. Doktorun insifiyatine kalacağım heralde.
Bir bacağım en az 40 kg vardır. Roberto Carlos gibi doğuştan kaslı.
yag olcum cıhazına gir bi tartıl :D acıl kılo vermek ıstıyorsan paso yuksek tempolu yuru gunde 1 saat kadar. bogazınıda tuttun mu cabucak verırsın
quote:
Orijinalden alıntı: jonywayt
yag olcum cıhazına gir bi tartıl :D acıl kılo vermek ıstıyorsan paso yuksek tempolu yuru gunde 1 saat kadar. bogazınıda tuttun mu cabucak verırsın
Ben zaten spor yapıyorum. Biraz sıkı çalışsam mide kaslarım kat kat olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: i Am Not Dead
+++++++++++++++
benden zayıflarıda varmış :) şükürler olsun yarabbi . bende 1,83 59-62 kiloyum. (böyle yazdım çünkü günlük değişiyor bu kilo aralığı :) ) yıllardır kilo alamıyorum. hani hastalık derecesinde değil elh. ama insan normal kilosunda olmak istiyor. her türlü tetkiki yaptırdım :) 2 ayrı hastanede. iyide yememe rağmen (gören şaşırıyor) hiç birşey çıkmadı doktor tıp sana çağre bulamaz :) çünkü sağlıklısın dedi. illa kilo almak istiyorsan askere git evlen dedi . kendi göbeğini göstererek sonra benim gibi göbek bile yaparsın dedi:) ilk umudum askeriyeden yana bakalım düzenli beslenme ve spor sayesinde belki kilo alırız
quote:
Orijinalden alıntı: DMUKKS
benim bildiğim 105 kilo üstü çürük, eylülde yoklamaya gittiğimde çizelgede öyle yazıyodu
bilader boya göre değişir kısa boylu olupta 105 kilo olursan tabiki almazlar ama adamın boyu 190 200 ise 105 o adam için normal kilo :)
Arkadaşlar Lütfen Yardım Edin 89 Doğumluyum Boyum 190 Kilom 60 muayeneye gittiğimde bir sene sonra ya tecil yedim 1 sene geçti yine tecil yedim şimdi bu sene üçüncü gidişim olcak böyle nolcak merak ediyorum daha kaç kere gidip geleceğim lütfen yardım.
quote:
Orijinalden alıntı: West
asker alımında kilolu olmak problem anladığım kadarı ile peki zayıf olmakta problem doğuruyormu?
doğurmazmı bilader ben neler çektim. boyum 190 kilom 60 almıyorlar 2 senedir gidip geliyorum artık ya alsınlar yada çürüğü versinler gideyim yoluma
1,78 boy için min. ve max. kilo kaç, bilen var mı?
Orijinalden alıntı: api Arkadaşlar boy 1.90 kilo 120. Yaş 26 oldu kilo nedeniyle askere gidemedim. Bu durumda kaç kiloya inmem gerek? Birde kaç kilo fazlaya tolerans gösterirler?
ben benzer şartlarda askere gitmiştim bir problem olmamıştı
Kilo sınırını biraz aşmışsanız sıkıntı çıkarmazlar sanırım,gerçekten gitmek istediğinizi belirtin çok kişi böyle gitti.
ben şu an 185 boyunda ve yaklaşık 135 kiloyum bu hafta muayne olmayı düşünüyorum sice alınırmıyım askere ??
quote:
Orijinalden alıntı: okuryazargezer
Arkadaslar bende kilo azligindan dertliyim. Askerligim 3 senedir tecilliydi,muayene kagidimda askere elverislidir,kilo azligi var diyor(175 boy,45 kilo)
Her neyse ben tecili bozmak icin dilekce verdigimde 2-3 gün icerisinde alirlarmis,bu ay gidecegim tecili bozum.
Simdi asil soruna gelince,ya ben zayifim,o silahi kaldiramam,bana nasil elverisli derler,bileklerim cok ince,bu nasil bir muayenedir.
Vay beee. Eski mesajımı gördümde gözlerim yaşardı.Askere gitmeden önceki mesajıma bakın hele,şimdi oldum 56 kilo.Askerlik hakkatende adama yarıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: YAKISIKLI06X
ben şu an 185 boyunda ve yaklaşık 135 kiloyum bu hafta muayne olmayı düşünüyorum sice alınırmıyım askere ??