Şimdi Ara

Askerlikten muaf oldum | Skolyoz (omurga eğriliği) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
289
Cevap
12
Favori
128.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hiçbir şey gönderilmedi. Yaklaşık 14 ay oldu askerlik şubesine sağlık kurulu sonucunu götüreli.
  • Hocam bana 4-6 ay içinde asıl raporun çıkacağı ve bir kopyasının tarafıma verileceği söylendi, adresime gönderilmesi veya şubeden almam seçeneklerinden hangisini seçtiğim soruldu. Ben adresime istedim ancak beni bulamama ihtimalleri sonradan aklıma geldi, şimdi olsa şubeye isterdim herhalde. Sizin durumunuzda sorun olduğunu sanmıyorum ancak isterseniz şubenizle görüşün.
  • Shaq Diesel S kullanıcısına yanıt
    Bana da aynı şekilde sordular, adresimi verdim. Sonuçta sistemde gözüküyor muaf olduğum, kapıma dayanıp askere götürmeye çalışan olmadı şu ana kadar.
  • ÇOK ACİL Merhaba arkadaslar Ben 2016 yilinda epilepsi hastaligindan dolayi askerden muaf oldum bu bedelliden cikan yasayla birlikte bedelli yapabiliyorum bedelli yapmak istememin sebebi askerlik kagidinda muaf yazip ileri yonelik is icin sorun cikmasini istemedigimden bu askerlik ozel sirketlerinde yada devlet kurumlarinda muaflik sorun olurmu yada bu bedeli yatirsammi lutfen bana yardimci olunuz kimi cevrem gerek yok kimi cevrem mantikli diyor cikmazdayim yardimlarinizi fikirlerinizi bekliyorum
  • İso-06 İ kullanıcısına yanıt
    Skolyoz ameliyatı olup askerlikten muaf olan ve halihazırda bir devlet kurumunda çalışan tanıdığım var. Bakın, adamın omurgasında platin var. Demek ki sorun olmuyor. Epilepsi için ekstrem bir durum söz konusu oluyor mu bilemem. Bu konu hakkında size kesin bir şey söyleyemem. Bedelli de olsa, sağlık kurulundan "askerliğe elverişlidir" onayı vermezler diye düşünüyorum. Hatta siz bedelliye başvursanız bile, sistemde muaf olduğunuz gözükecektir. Mantıken böyle olması gerekir.
  • İso-06 İ kullanıcısına yanıt
    Muaf olanların askere gitmeden sadece parayı yatırarak bedelli yapmış gibi görünmesi durumu var, önceki bedellilerde de varmış hatta. Şirketler daha çok, sizin çalışmanızın askerlik nedeniyle kesintiye uğrayıp uğramayacağıyla ilgilenir, muaf olmanız geri kafalı patronlara denk gelmezseniz engel teşkil etmez, devlet memurluğuna da mani olmaz. Burada işe girişinizi etkileyebilecek şey, askerlik durumunuzdan ziyade hastalığınızın o işi yapmanıza engel olup olmayacağıdır. Skolyozluların ameliyat olsun veya olmasın, büyük çoğunluğunda engellilik durumu yok. Heyet raporu ile size belli bir engel yüzdesi vb veriliyorsa, yaptığınız işin niteliğine göre belki sorun çıkabilir. Sonuç olarak bedelli yapmanız hastalığın olmadığı anlamına da gelmeyecektir.
  • Evet haklisin ama 2 aydir para yatirsammi yatirmasammi dusunmekten beynim yoruldu napacagimi bilemiyorum
  • hocam selam nasılsınız. Uzun ama yardiminiza ihtiyacim var.

Ya bu doktorlar ya bilgisiz, ya ben alzheimer hastasiyim.

Kifozum var benim. 2014 yada 15 yilinda Haydarpaşa numunede Prof dr sevki erdem 75 derece olctu ameliyata gun verdi . ozele gecmesinden dolayi ameliyatimi istemedim. 18bin tl istedikleri icin.

ertesi sene, malatya inonu tıp fakültesi Hastanesi'nde doç.dr. Mehmet Fatih Korkmaz 78 derece ölçtü. İstersen seni ameliyat yapalim dedi, istemedim okuldan dolayi.

Canım sıkıldı Erciyes Tipa gittim, merak ettim 4-5 ay önce, 72 dediler. Kayseri devlet hastanesine gitmistim şevki hocaya gitmeden once, orda Sevki hocanin ogrencisiymis zamaninda bir doktor 75 derece olctu 1 yil boyunca araliklarla gitmiştim.

Ve ne oldu ? Lanet olsun ya lanet ! 10 gun once Universiteden mezuniyetim düştü. Direk askerlik subesine gittim. Muaf olucam ya, yonetmelikte 66-75 arasi muaf yaziyor.

DUZCE DEVLET HASTANESİ

BU NE LAN

Askerlikten muaf oldum | Skolyoz (omurga eğriliği)

Doktora ilk gittim, skolyoz grafisi vermis. onden cektiler, 18 derece hocam dedim kifozum, diyor ki olcmusler ya senin kifozunu 18 derece diyor .

neyse kifoz rontgeni istedim, tarif ettim, yatirip yan cektiler, radyoloji doktoru 50 raporu verdi ortopedi yanimda olctu, 52-53 dedi. askerlige elverisli raporu verdi.Neymis ? Kifozum varmis belli oluyomuş ama rontgen boyle cikmis...

direk askerlik subesine gittim. itiraz edicem dedim haftaya sali gel sadece bedelliye bakiyoruz su an dediler . Bu dediklerimin hepsi bugun yaşandı.

simdi ne olacak ? 2 km yurudum sirtim deli gibi agriyor. Nasil nobette saatlerce beklicem ? Yasim 22. İsin kotu yani aralik ortasi gibi yuksek lisans basvurulari var, onlara yetistirmem lazim askerlik muafiyetinu

• dava acicam bu doktorlara git gel 25 lira her seferinde yol parasi veriyorum cebimde 75 kurus para var para dilenip duruyoruz su iş icin aileden. Vay arkadas ya hayatimda ilk defa duydum cocuklugumdan beri ilk deri ilk defa 50 derece ölçen çıktı halbuki sapasaglam adammisim 12 yasinda kifoz teshisi kondu bir de
  • Bir doktorun 75, diğer doktorun 78 ölçmesi bile kabul edilebilir bir şey değil. Bu değerleri ortopedi doktorları ölçtü sanırım. 50 derece ölçen ise radyoloji uzmanı anladığım kadarıyla. Sağlık kurulunda radyoloji uzmanının verdiği derece esas alınıyor. Bu yüzden askerliğe elverişli olduğunuz belirtilmiştir. Bana 3 farklı ortopedi doktoru baktı, 27-28 derece arasında gidip geldiler. En sonunda işin içinden çıkamayıp radyoloji uzmanına sevk ettiler. Radyoloji uzmanı 28 derece dedi ve radyoloji uzmanının raporuyla sağlık kurulunda askerlikten muaf edildim.

Maalesef itiraz etmekten başka çare yok. Durumu en başından sonuna kadar revir doktoruna anlatın, farklı bir hastaneye sevk etmelerini isteyin. Yeni hastanedeki radyoloji uzmanı da aynı dereceleri ölçerse (50-53), yapacak bir şey kalmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikki Sixx

Bir doktorun 75, diğer doktorun 78 ölçmesi bile kabul edilebilir bir şey değil. Bu değerleri ortopedi doktorları ölçtü sanırım. 50 derece ölçen ise radyoloji uzmanı anladığım kadarıyla. Sağlık kurulunda radyoloji uzmanının verdiği derece esas alınıyor. Bu yüzden askerliğe elverişli olduğunuz belirtilmiştir. Bana 3 farklı ortopedi doktoru baktı, 27-28 derece arasında gidip geldiler. En sonunda işin içinden çıkamayıp radyoloji uzmanına sevk ettiler. Radyoloji uzmanı 28 derece dedi ve radyoloji uzmanının raporuyla sağlık kurulunda askerlikten muaf edildim.

Maalesef itiraz etmekten başka çare yok. Durumu en başından sonuna kadar revir doktoruna anlatın, farklı bir hastaneye sevk etmelerini isteyin. Yeni hastanedeki radyoloji uzmanı da aynı dereceleri ölçerse (50-53), yapacak bir şey kalmaz diye düşünüyorum.
    adamin cektirdigi rontgen eksikmiş. torokal kifozda t1-t12 arası ölçülüyor. adam t1-t7 arasini ölçtü. cunku rontgen sirtin tamamini almamis. bastan da cektirmemiş.

• Bu yüzden düşük ölçmüş olabilir.
  • SAYIN YETKİLİLER SESİMİZİ DUYUN

sizin çocuğunuzda bu durumda olabilirdi.Askerlik durum belgesinde askerlik durumumuz "MUAFİYET(ÇÜRÜKLÜK) NEDENİ" değilde "ASKERLİK GÖREVİNİ TAMAMLAMIŞTIR" ibaresi tek kullanılırsa.TOPLUMA VE AİLEMİZE YÜK OLMAYIZ.Bizlerinde bir ONURU VE ŞEREFİ var.Biz istemedik elimiz yada kolumuzun olmamasını.Lütfen cimere yazalım.Namuslu insanlar illaki sesimizi duyacaktır...Birlikten kuvvet doğar.İŞ BAŞVURUSUNDA AMAÇ ASKERLİK GÖREVİNİ YAPTIMI YAPMADIMIDIR.LÜTFEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN...
  • Bu skolyoz tedavi edilen bir durum. Şimdi çürük raporu alıp daha sonra tedavi olduğunda geri çağırmayacaklar mı?
  • onur1301 kullanıcısına yanıt
    Küçük yaşlarda tedavi mümkün. 18 yaş ve üstü için yalnızca ilerlemesini önleme amaçlı egzersizler veya 30 üstü derecede skolyozu olanlara için platin ameliyatı yapılıyor.
  • quote:

Küçük yaşlarda tedavi mümkün. 18 yaş ve üstü için yalnızca ilerlemesini önleme amaçlı egzersizler veya 30 üstü derecede skolyozu olanlara için platin ameliyatı yapılıyor.
    Hocam ben internette araştırdığım kadarıyla 18 yaş ve üstü kişiler için de fizik tedavi ile mümkün olduğu yazıyor

bizdeki hastanelerde proflar para almak için direk ameliyat demesi normal.

Örnek

26 derece skloyozu olan biri egzersiz ile

https://scoliosis3dc.com/scoliosis-resolved/

Hatta 50 derece üstü bile fizik tedavi ile düzelebiliyor.

Doğru diyorsunuz. Bizdeki bazı doktor bozuntuları "bıçak parası" adı altında ekstra para alabilmek için önüne geleni ameliyat ediyor.

Ben birkaç tane profesör gezmiştim 18 yaşındayken. Hepsi devlet hastanelerinde çalışıyorlardı. En son gittiğim doktor, "Senin ameliyatlık bir durumun yok, biraz sırt kası yapsan bile düzelme olur" demişti.

Karakterli insan için Hipokrat Yemini'ne, namus-şeref yeminine, kutsal kitap yeminine gerek yok. Adam olan her türlü adamdır zaten. Adam olmayanın, üzerine yemin edeceği bir şeyi de yoktur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 31 Ekim 2018; 19:23:7 >
  • quote:

Doğru diyorsunuz. Bizdeki bazı doktor bozuntuları "bıçak parası" adı altında ekstra para alabilmek için önüne geleni ameliyat ediyor.

Ben birkaç tane profesör gezmiştim 18 yaşındayken. Hepsi devlet hastanelerinde çalışıyorlardı. En son gittiğim doktor, "Senin ameliyatlık bir durumun yok, biraz sırt kası yapsan bile düzelme olur" demişti.

Karakterli insan için Hipokrat Yemini'ne, namus-şeref yeminine, kutsal kitap yeminine gerek yok. Adam olan her türlü adamdır zaten. Adam olmayanın, üzerine yemin edeceği bir şeyi de yoktur zaten.
    Peki askerlikten muaf oldunuz. Şu an tedavi oluyor musunuz? Yada oldunuz mu?
    Hayır. Bazı skolyoz egzersizleri var, onları yapıyorum sadece. Ağır kaldırmamaya gayret ediyorum bir de. 18 yaşıma göre şişmanladım haliyle, 10 sene öncesine göre dışarıdan hiç belli bile olmuyor. 4 sene üniversite okudum, hiç kimseye söylemedim bu durumu. Kimse de anlamadı.
  • Merhaba. . Kaç derece olduğunu hatırlamıyorum fakat Bende 3 sene önce 9 saat süren bir skolyoz ameliyatı oldum. Bu ameliyatı olduğuma göre en az 40 derecelik bir oran vardı Şu anda dışarıdan sağlıklı görünüyorum fakat ağrılarım var ve futbol , basket ya da ağırlık kaldırma gibi sporlar yasak. Askerden muaf olur muyum ? Görüşlerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege19031 -- 2 Kasım 2018; 1:14:52 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.