Şimdi Ara

Askerlikten muaf olmanın Avantajları/Dezantajları ve nasıl olunur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
4.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2015 bedellisinden yararlandım, bedelli çıkmasa da bir şekilde gitmemeye çalışırdım zaten, kilo fazlası vs şartları zorlardım..askerliğin benim gözümde övülecek veya illa ki gidilmesi gerek diye bir olgu yok malesef..ben bugüne kadar babamdan bir fiske yememişim,bir kötü söz işitmemişim..elin kazması gelecek karşımda ana avrat sövecek,ne kadar sikindirik iş varsa yaptıracak,yeri gelecek hastalanıcaz..revire çıkmak için bile rica minnet izin isteyeceğiz, ve 12 ay gibi uzun bir sürede bu böyle devam edecek..bunun adı da vatani görev olacak..ben almayayım..almadım da zaten..birgün oğlum olursa onu da göndermeyeceğim..askerlik angaryadır..Allah korusun olur da ülkemiz ciddi bir tehdit altında olursa o zaman hepimiz askeriz..gereğini yaparız..ama onun dışında ''temel eğitim''den sonrası bana göre boştur..
  • Zaten alınmayacaksan alınmazsın. Alınmayacak durumun olunca gelmek ister misin demiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik bakmasını bilen için hayat tecrübesidir çıkarılıcak çok ders vardır yeni dostuluklar farklı hayat hikayeleridir

• Bendede aort yetmezliği var. Okul yeni bitti gittim şubeye sordum tecil ettirmek istiyorum ama sağlık problemimde var dedim tecilin sonunda veya tecilden önce muayene etme seçenekleri varmış.Tecil öncesi muayenede Önce aile hekimine ordanda bir hastaneye sevk edip muayene ediyorlarmış sağlık sorunun varsa muaf oluyormuşsun yoksa tecil devam ediyormuş.

• Gittiğimden değil ama gidenler hep adamı disipline soktuğunu, olgunlaştırdığını söylüyorlar. Bir de bu forumda patates soymakla tuvalet temizlemeyi küçümseyen adamlar var sanki nöbette gizli gizli sigara pöfürdetirken daha yararlı olacaksınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • icarusdream kullanıcısına yanıt
    Ondan değil hocam kıdem tazminatı ödememek için askerlik zorunlu koşuluyor. Yoksa işe giripte birkaç ay sonra askere giden bir tip görmedim bugüne kadar.
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Ben başka bir şey diyorum ama. İş ilanlarındaki belirtilen kısımda belirtilen şart; askerliği "yapmış olmak" değil, askerlikle "ilişkisi olmamak" işin doğrusu. Nihayetinde ikisi de ayrı kavram.
    İşe girip te kısa süre sonra hadi eyvallah ben gidiyorum askere diyen ben bayağı gördüm :) İşverenin amatörlüğünden veya verdiği bir açıktan kaynaklanan sıkıntılar bunlar işin aslı tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirvaren

yine askerliğe bok atan asalaklar doluşmuş askerliği gerekli görenlerede ak troll yaftası yapıştırılmış mişyın kompileyt dimi ?

sizi allahın kekoları sizi biride bedelli yapmış savaş çıkarsa savunurmuş yerden g3ü mpt76 alırsın sıka sıka gidersin kanka crosshair ayarla ama bak bak şunların mantıklara bakar mısın?

babam 4 5 yıl oldu emekli olalı astsubaydı 24 yıldan fazladır orduda kaldı ozaman bizde gitmeyelim lan babamız bizim yerimize yapmış olması lazım dimi?

sen aptal olursan kafasız beyinsiz olursan gidersin patates soyarsın doğdumdan beri bu işin içindeyim ben

askerliğin ilk amacı ülken işgale uğrarsa halkın kendi kendini savunması için oluşturulmuş bir sistem sürekli sıcak çatışmalara yakın olan ülkelerde zorunludur genelde örnek İsrail

3 bin lira alan boktan üniversiteden boktan 4 yıllık bölümden mezun olup işim var benim ölkömö yörörlö şöylör yöpöyöröm diyen asalaklar gelmiş burada benim hayatım var kardeşim gidemem askere diyor

ulan ne eğitimli adamlar gördüm şu ordunun içinde bu kekolar kendilerini bir halt sanıyorlar :D

konu sahibine gelince arkadaşım sen hastasın bu yazdıklarım seni kapsamaz askerlik şubesine başvur öğrenirsin bu durumu ona göre hareket edersin geçmiş olsun.

bana aktroll diyenin ağzına ampul sokarım.

Askerlik yapmanın bana ne faydası var? Disiplin deme askere gitmeden de kazanılabilecek bir şey.

Zararları saymakla bitmez ama bence en büyüğü vakit kaybı.

• Bunu dh ye mi soruyosun

Mümkün olsa bu ülkede 1 sn durmıyacaklar...

Askere gitmeyen erkek değildirciler...

Askerliği amelelik görenler...

Kardeş yanlış yerdesin ama illa diyosan

Gözün tedavi olana kadar gitme tabi.O gözle askerlik yapılmaz.Geçmiş olsun bu arada

• Askerlik her erkeğin yapması gerektiği kutsal bir müessesedir. Sorun sıkıntı çekmeyen insan başarılı olamaz. Sırf anne baba kıymeti bilmek için bile askere gidilmesi gerekiyor.

• Kardeşim, 1-1,5 ay sonra askerim. Askere gitme nedenim daha iyi iş bulabilmek amacıyla önümdeki bir engeli kaldırmak. Bir de hazır bekarken, aile bireylerim hayattayken ve evlilik planım yakın vadede yokken aradan çıkarmak.

Askerliğin bir takım avantajları ve dezavantajları var. Benim gözlemlediğim kadarıyla artıları sayayım;

+Askerlik bir adam etme müessesesi değil. Ancak orada aileden ayrı kalıp bir şekilde hayatını idame ettirebilme yeteneğini görüyorsun. Daha önce farklı sebeplerden ayrı kalmışsan bilemem ama hep aile yanında büyümüşsen hayat tecrübesi adına artı bir puan.
    +Birbirinden farklı yerlerden, birbirinden farklı kapasitede, birbirinden farklı çeşit insanlarla bir arada aynı aktiviteleri yapıyorsun. Bu hayata bakışına artı bir puan katacaktır. Bir hapçı ile aynı koğuşu paylaşmak bile ondan bir şey öğrenmene sebep olabilir. Bilemezsin.
    +Eşitsin. Tüm erat sabah aynı saatte kalkıyor, aynı yemeği yiyor, benzer aktiviteleri yapıyor. Devrecilik muhabbetini es geçiyorum. Sıra sana da gelecek.
    +Sivildeki arkadaşlarını tanıyorsun. Kim arıyor soruyor kim es geçiyor kimin umrundasın kimin değilsin. Önemli bir detay. Askerler içerisinde çok iyi arkadaşlıklar edinebilirsin.
    +Ailenin kıymetini anlıyorsun. Sivilde çok ufak detayların bile askerde kıymetini anlıyorsun. Bir gofretin bile değerini anladığın zamanlar olacaktır.

-Her şeye ve herkese uzaksın. İstediğinde gidip dertleşeceğin arkadaşların olmayacak. Elini tutabileceğin kız olmayacak. Arkanı toplayan ailen olmayacak. Bir kalabalık erkek grubu içerisinde tek başınasın.
    -Belli bölgeler için ölüm veya yaralanma tehlikesi var.
    -Kötü insanlara denk gelirsen komutanı olsun askeri olsun farketmez, zor zamanlar yaşarsın.
    -Hijyen konusu
    -Yemekleri beğenmezsen ve kantin de yoksa aç kalabilirsin.
    -Az uyku. Uykuyu çok arayabilirsin.
    -Nöbet. Elinde çoğu zaman boş bir tüfekle 2 saat bekliyorsun ve bu günde 2-3 kez tekrarlayabiliyor yerine göre.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.