Şimdi Ara

Askerlikten muaf olmanın Avantajları/Dezantajları ve nasıl olunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
4.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, keratakonus (Göz hastalıgı) hastasıyım,

Askerlikten muaf olmak istiyorum, Sizce olmalımıyım ?

Olursam hayatta karşıma nasıl engeller çıkartır ?

• 2015 bedellisinden yararlandım, bedelli çıkmasa da bir şekilde gitmemeye çalışırdım zaten, kilo fazlası vs şartları zorlardım..askerliğin benim gözümde övülecek veya illa ki gidilmesi gerek diye bir olgu yok malesef..ben bugüne kadar babamdan bir fiske yememişim,bir kötü söz işitmemişim..elin kazması gelecek karşımda ana avrat sövecek,ne kadar sikindirik iş varsa yaptıracak,yeri gelecek hastalanıcaz..revire çıkmak için bile rica minnet izin isteyeceğiz, ve 12 ay gibi uzun bir sürede bu böyle devam edecek..bunun adı da vatani görev olacak..ben almayayım..almadım da zaten..birgün oğlum olursa onu da göndermeyeceğim..askerlik angaryadır..Allah korusun olur da ülkemiz ciddi bir tehdit altında olursa o zaman hepimiz askeriz..gereğini yaparız..ama onun dışında ''temel eğitim''den sonrası bana göre boştur..
  • Hiç engel çıkmaz hocam git muaf ol patates, tuvalet temizleyerek mi ülkeyi kurtarıcaksın
  • Askerlikten kaçmaya çalışan kendine erkek demesin.

Mümkünse bu elemanlar beni alıntılasın onları seri bloklayayım.
  • Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Sen erkek misin lan forum donanım da olmasak sana yazacaklarımı biliyorum da neyse.

Sağlık sorunlarım var ve askere gitmek istemiyorum diye erkek degilim he keske gercek hayatta bu cümleyi bana bi kursan keşke
  • askerliği gerekli gören , erkeklikle kıyaslayan çomardır. erkeklik 6-12ay hapis yatıp patates soyup gereksiz vakit kaybetmek değil. ama çomar bunun farkına varsa zaten makarna yaşamak yerine ufkunu açardı
  • Hocam özel değilse ne gibi bir sağlık sorununuz var? Kendi şahsi görüşüm bence askere gidilmeli.
  • muaf olabiliyorsan ol tabi, saçma sapan yorumlarada kulak asma
  • benimde hastalığım var muaf oluyor diyorlar. sevindim açıkcası. akplilerin yakınların bedelli yapıyor listesi de var açın bakın.onlar yapmıyorken ben hiç yapmam. ben almıyorum alana da mani olmuyorum. bakmam gereken bir ailem var.
  • konu takip
    benimde göz bozuk
    mezun oldum gitmek istemiyorum şuan tecilli
    kısa dönem bile çok uzun geliyor
    edit:vasıfsız ilkokul lise mezunları gelir şimdi askerlik yapmayana adammı denir vb. vb. derler onları takmayın onlarda zorunluluktan yaptı, bir daha çağırsalar giderim diyenlerin %100 bir daha gitmez.
    Askerlik Meslek haline gelmeli, sadece isteyenler meslek olarak yapmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profzo -- 3 Ağustos 2017; 18:36:0 >
  • Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Yav he he adamda gerçekse çok ciddi bir göz problemi var bi görsellerden araştır bu adam askerlik mi yapsın
  • Peki muaf olabilmek için nasıl adımlar izlenmeli ?

heyet muaf olamassın derse, tecilim bozulup kolumdan tutup askere götürürlermi ?

tecrübeli biri aydınlatırsa sevinirim
  • TSK'nın sitesindeydi sanırım hangi hastalıklardan muaf oluyorsun bilgi var incele, sonrası kimine göre şanslı geçiyor kimine göre zahmetli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danke34 -- 3 Ağustos 2017; 20:7:48 >
  • Muaf olacak bir durumun yoksa açıköğretime kaydol tecilli olarak gözükürsün.
  • Aynı hastalıkdan bendede var hocam.Sizinkinin derecesi nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hernos2

Aynı hastalıkdan bendede var hocam.Sizinkinin derecesi nedir ?

Derecesini bilmiyorum ama sag gözüm bayagı bozuk, airsoft silahla dahi atış yapamıyorum. 2 gözdende akif hocadan lazer tedavisi oldum.
  • Dezavantajı falan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Dezavantajları:

-İşe girerken hemen her firma askerlik istemekte, yani iş bulma şansın bayağı düşüyor.

Bayağı yanlış anlamışsın sen :) Her firma askerlik yapmış veya askerlikle ilişkisi olmayan birini ister, gayet normal. Firmaya girip düzeni oturttuktan x sene sonra askerlik zamanım geldi ben gidiyorum demek hoş durum değil sonuçta. Yani sonuç olarak işe alımda bahsi geçen olay "askerlik yapmış olmak" değil "askerlikle ilişkisi bulunmamak".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icarusdream -- 4 Ağustos 2017; 4:9:45 >
  • Bu forumda resmen nesil değişikliğini gözlemliyorum. Yaklaşık 10 senedir takılırım buralarda, özellikle 2013-2014 yıllarında büyük kırılmalar oldu.

Askerliği hala patates soymaktan, erkeklik meselesi olup olmadığını tartışan bir nesille karşı karşıyayız. Askerlik iyidir, her Türk gencinin kazanması gereken bir deneyimdir. Tavsiye ederim, bakın zorunlu gidin demiyorum tavsiye ederim erkek adamı olgunlaştırır. Askerlikten korkan, hatta tir tir titreyenleri görünce garipsiyorum. Bu güruh kalabalık bir güruh üstelik. Acayip tırt bir nesil gümbür gümbür geliyor arkadan, bu adamlar evlenecek, evlat sahibi falan olacak... Aksi gibi hayat şartları da zora girdi, bazı şeyleri öğrenecekleri yaşlar da geçiyor. Yol almak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Bu forumda resmen nesil değişikliğini gözlemliyorum. Yaklaşık 10 senedir takılırım buralarda, özellikle 2013-2014 yıllarında büyük kırılmalar oldu.

Askerliği hala patates soymaktan, erkeklik meselesi olup olmadığını tartışan bir nesille karşı karşıyayız. Askerlik iyidir, her Türk gencinin kazanması gereken bir deneyimdir. Tavsiye ederim, bakın zorunlu gidin demiyorum tavsiye ederim erkek adamı olgunlaştırır. Askerlikten korkan, hatta tir tir titreyenleri görünce garipsiyorum. Bu güruh kalabalık bir güruh üstelik. Acayip tırt bir nesil gümbür gümbür geliyor arkadan, bu adamlar evlenecek, evlat sahibi falan olacak... Aksi gibi hayat şartları da zora girdi, bazı şeyleri öğrenecekleri yaşlar da geçiyor. Yol almak lazım

Askerliğe gitmekle erkek adam olunuyor yani öylemi ? Acıdım... Aileniz felan varsa allah ailenize sabır versin.

• Derin Mavi kullanıcısına yanıt
    Birçok gerçekler vardır,herkese söylenemeyeceği gibi her zaman da ağza alınmazlar. VOLTAİRE
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.