Şimdi Ara

Askerlikten Muaf Olup Yoklama Cezası Yemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 senelik lisans mezunuyum. Normal şartlarda 2018 yılının sonuna kadar tecilliydim. Hipotiroidi rahatsızlığım sebebi ile askerlikten bu süreçte muaf oldum ( ömür boyu ilaç kullanmam ve 3-6 ayda bir kontrolde tutulmam lazım. ) 2018 Şubat ayının başında sağlık kurulu kararı ile muaf oldum. Ancak dün eve tebligat gelmiş. 2018 4. ayda alınan karara göre yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm ve 819TL ceza yazılmış. Bu ayın 5 itibari ile de bu karar onaylanmış ve tebligat gönderilmiş. Tebligat dün elime ulaştı. Sulh Ceza Hakimliğini itiraz filan deniyor ama süreci pek bilmediğimden bilgi edinmek istedim bu durumla karşı karşıya kalan varsa diye. Özellikle para cezası silinir mi? Çünkü ödenmemesi ve itiraz edilmemesi durumunda sanırım haciz işlemine kadar gidiyor süreç.

• Okuldan hangi sene mezun oldunuz?

Muaf olduğunuza dair belgeyi askerlik şubenize ilettiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greatwall

Okuldan hangi sene mezun oldunuz?

Muaf olduğunuza dair belgeyi askerlik şubenize ilettiniz mi?
    2016 yılında mezun oldum. 2018 yılının sonuna kadar tecilliydim. Yani daha 2 ayım vardı.

Muaf olduğuma dair sağlık kurulu raporunu askeriyeye teslim ettim. Askeriye belgeyi kütüğüme bağlı askeri şubeye göndereceğini, bir iki ay içerisinde de belge geleceğini belirtti. Tam hatırlamıyorum ama 2 ay sonra filan kütüğe bağlı askerlik şubesinden onaylandığına dair bir belge teslim aldım. Sonrasında e-devlet üzerinde tecilli olan askerlik durum belgesi askeri yükümlülüğü bulunmamakta - askerliğe elverişli değildir diye güncelleme aldı. Dün ise bir tebligat elime ulaştı yoklama kaçağı cezasına bağlandınız diye.

Sanırım cezayı sildirmek için Sulh Cezaya gitmem gerekli.

• Söylediğiniz şekliyle sistemsel bir hata var. Sulh Cezada ilk duruşmada zaten lehinize sonuçlanacak. 10 dk bile sürmez duruşma süresi.
  • Sistemleride bi türlü doğru çalışmıyor arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 15 Ekim 2018; 12:23:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yoklama kaçağı para cezası
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.