Şimdi Ara

Aşkın Gözü Körmüş...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zaman önce, dünya yaratılmadan insanlar dünyaya ayak basmadan
    önce, iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez vaziyette
    dolanıyorlarmış.

Bir gün, toplanmışlar ve her zamankinden daha sıkkın oturuyorlarken Saflık ortaya bir fikir atmış:
    "Neden saklambaç oynamıyoruz?"

Ve hepsi bu fikri beğenmiş, ve hemen çılgın Çılgınlık,bağırmış: "Ben ebe olmak ve saymak istiyorum, Ben ebe olmak istiyorum!"

ve başka hiç kimse Çılgınlığı arayacak kadar çıldırmadığı için, Çılgınlık bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış, 1, 2, 3 .... Ve Çılgınlık saydıkça, iyi
    huylarla kötü huylar saklanacak yer aramışlar.

Şefkat Ay'in boynuzuna asilmis;
    İhanet çöp yigininin icine girmis;
    Sevgi bulutlarin arasina kivrilmis;
    Yalan bir taşın altina saklanacagini soylemis ama yalan soylemis çünkü gölün dibine saklanmis;
    Tutku dunyanin merkezine gitmis;
    Para hirsi bir cuvalin icine girerken cuvali yirtmis.

Ve Çılgınlık saymaya devam etmis, 79, 80, 81, 82..... Aşkın dışında, bütün iyi huylar ve kötü huylar o ana kadar zaten saklanmış, Aşk, kararsız oldugu gibi, nereye saklanacagini da bilmiyormus.. Bu bizi şaşırtmamalı çünkü hepimiz Aşkı saklamanin ne kadar zor oldugunu biliriz. Ve Çılgınlık 95, 96, 97... ya gelmis ve 100'e vardigi anda, Aşk sıçrayıp güllerin arasina girmis ve saklanmis.

Ve Cilginlik bagirmis "Sagim solum sobedir, geliyorum!", ve arkasini dondugunde, ilk once tembelliği gormus, o ayaktaymis cunku saklanacak
    enerjisi yokmus.

Sonra Şefkat'i ayın boynuzunda gormus, ve İhaneti coplerin arasinda, Sevgiyi bulutlarin arasinda, Yalani golun dibinde ve Tutkuyu dunyanin merkezinde, hepsini birer birer bulmus, sadece biri haric.

Ve Çılgınlık umutsuzluga kapılmış, en son saklı kisiyi bulamamış, derken Haset, bulunamadigi icin haset duyarak, Çılgınlığın kulagına fısıldamış: "Aşkı bulamiyorsun, O güllerin arasinda saklanıyor." Ve Çılgınlık çatal şeklinde tahta bir sopa almis, ve güllerin arasina çılgınca saplamış, saplamış, saplamış ta ki yurek burkan bir haykirma onu durdurana kadar.

Ve haykırıştan sonra, Aşk elleriyle yüzünü kapayarak ortaya çıkmış, ve parmaklarinin arasindan iki sicim gibi kan akiyormus, gözlerinden. Çılgınlık Aşkı bulmak icin heyecandan Aşkın gözlerini çatal sopa ile kör etmis. "Ne yaptim ben? Ne yaptim ben? Diye bagirmis. "Seni kör ettim. Nasil onarabilirim?"

Ve Aşk cevap vermis, "Gözlerimi geri veremezsin. Ama benim icin bir sey
    yapmak istersen, benim kılavuzum olabilirsin."

Ve o günden beri, Aşkın gözü kördür ve her zaman Çılgınlık yanındadır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerfii -- 16 Kasım 2007; 16:04:48 >

• çok güzelmiş
  • İkinizede teşekkür ederimm...
  • Gerçekten çok güzel, sanırım en iyisi buydu Jerfii
  • Eyvallahhh Umut....

Beni takip etmeye devam et..

quote:

Orjinalden alıntı: UmuT

Gerçekten çok güzel, sanırım en iyisi buydu Jerfii

• çok güzel bir yazı eline sağlık jerfii ....aşkın gözü kördür tabi...yani o insanların birbirlerine duydukları aşkın ...ama ilahi aşkın gözü kör değildir...çünkü kusursuza duyulan aşk kusursuzdur ama o aşk bizde mevcutmu tartışılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mevcut değil.
  • Haklısın Tarum..

O AŞK bizde mevcut değil..

''O''na duyulan aşktan başka bu dünyada ki herşey fani....

quote:

Orjinalden alıntı: Tarum

çok güzel bir yazı eline sağlık jerfii ....aşkın gözü kördür tabi...yani o insanların birbirlerine duydukları aşkın ...ama ilahi aşkın gözü kör değildir...çünkü kusursuza duyulan aşk kusursuzdur ama o aşk bizde mevcutmu tartışılır

• Dikkat ettim senin werdiğim 2-3 tane daha war böle yazılar hepside GüzeL süper
  • Çok teşekkürederim..Begendiğine sevindim..

quote:

Orjinalden alıntı: K1rKLee

Dikkat ettim senin werdiğim 2-3 tane daha war böle yazılar hepside GüzeL süper

• Güzelmiş
  • Eklediğimiz yazı/şiir/denemelerin sonuna eser sahibini yazmamız etik olarak ve yazara saygı bakımından önemli bir olgudur.
    Yazarı bilmiyorsak, "alıntıdır" veya "yazarı bilinmiyor" gibi ibareler kullanmalıyız.
  • çok iyi
  • Yazıyı okumadım ama aşkın gözü aksine açıktır. Öyle ki aşık olunca insan 2 gözünün yanına bir de kalp gözü açılır .

Aşkın gözü kör değildir kör olan görmek istemeyip gözünü kapatandır.
  • çok güzel yaa saol
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

Osman Yigitoglu

http://www.tiyatro.net/makale/79/askin_gozu_neden_kor_.html

• quote:

Orjinalden alıntı: vural_kral

Eklediğimiz yazı/şiir/denemelerin sonuna eser sahibini yazmamız etik olarak ve yazara saygı bakımından önemli bir olgudur.
    Yazarı bilmiyorsak, "alıntıdır" veya "yazarı bilinmiyor" gibi ibareler kullanmalıyız.

çok doğru
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

Osman Yigitoglu

http://www.tiyatro.net/makale/79/askin_gozu_neden_kor_.html

Bu yazının kaynağını verdiğiniz için teşekkür ederiz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.