Şimdi Ara

Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
13
Favori
22.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın

Lg 42 C2 aldım ve "Oh be!" dedim gerçekten. Piyasada şu an 70 bin liralara gördüğüm o Asus'un "mini led" oyuncu monitörü dahil bu cihazın tırnağı olamaz bana göre. Hele ki bakıyorum Viewsonic'in 32 inç IPS 4K modelleri resmen 25 bin lira falan. Neyin kafasını yaşıyorlar anlayamıyorum. 20K'lara çıkabilecek biri için monitör olarak kesinlikle bunu öneriyorum, masam 130x75 ölçülerinde ve büyüklük olarak hiçbir sorun yok.

• Curimo kullanıcısına yanıt

Öncelikle hayırlı olsun. :) Sonunda dayanamadım TV tarafına geçtin. 😀

Evet, şuan için monitörler tam olarak tv görüntü kalitesini yakalayamadılar. İşte bu gelen yenil oled monitörler var, gelecek olanlar var. Onlar biraz yaklaştı denilebilir. Baştan beri bu böyleydi zaten, tv tarafı monitör tarafına tut bindirdi ve bindiriyor zaten. Tvlerin daha önce konuştuğumuz gibi hız ve büyüklüklük sorunu var sadece. Hız, input lag vs ciddi oranda aştılar ama işte büyüklük baki kaldı. :) Büyüklüğe takılmıyorsan ki öyle gözüküyor güzel bir tercih.Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın 

Bana valla 32 inç bile büyük geldi masaya, işte bu yeni çıkan dell oled ve varyasyonlarını takip ediyorum. O bile 34 inç, onu alsam sıkıntı olur mu masada diye düşüyorum. Bendeki masa 60cmlik ene sahip ve tekerli bir masa sağa sola çekiyorum, biraz keyif düşkünü birisiyim.

Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın 

Onda 32 inci denedim, gözüme dev gibi geldi, mağlüm 60cm kurtarmıyor. Hele bunu alsam boyun fıtığı olurum. :))

Sitede incelemesi var mı bilmiyorum ama kendine göre bir inceleme konusu açsan, en azından bir örnek olur, düşünen arkadaşlar için fikir olur.Oyunlardaki görüntü ve performansı, input, lag durumları,yine fps savaş oyunlarında hakimiyet kurmada zorlanma oluyor mu olmuyor mu, yazı, metin ierik okumalarda durum nedir vs gibisinden Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın 

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Ancak cevap yazabiliyorum kusura bakmayın. Forum'da Dell'in Türkiye'ye gelmeyeceği söylendi geçenlerde. LG 2022 Seri TV konusunda hepsi konuşuluyor aslında alanlar düşüncelerimizi deneyimlerimizi yazıyoruz oradan da takip edebilirsiniz. 60cm derinlik ile bu olmaz zaten. En az 75cm olmalı.

Valla boyuta gözler gayet iyi alışıyor, rekabetçi oyunlar için e-spor için falan elbette küçük ekran makuldür ama eline gamepad alıp sandalyeye yaslanıp ayakları uzatıp HDR oyun keyfi bunda paha biçilemez düzeyde. Malzeme kalitesi hiçbir monitörde göremeyeceğin şekilde üst düzey, ben hiçbir monitörde tam metal çerçeve, arkada kadifemsi yüzey bu kadar kaliteli uzaktan kumanda ve menü sistemi görmedim mesela?

Yine söylüyorum bu TV'ler varken monitör A-LIN-MAZ. Firmalar silkelenip kendilerine gelmeli bu konuda. LG bile 38 IPS monitörü 30K'ya satmaya çalışıyor; sen G1, G2 Oledlerini o fiyata satmıyorsun LG o IPS panelin o kadar para edecek neyi var Allah aşkına???

• Curimo kullanıcısına yanıt

Önemli değil, siz yazdınız diye yazdıydım. Mesajları görüpte dönmeye tenezzül etmeyenlerin olduğu bir dönemde yaşıyoruz ne yazık ki...

Dell'in Tr gelmeyeceğini kim söyledi? Böyle bir ürün, bu fiyatlardan çıkarıpta satış yapmamaları baştan hata olur zaten. Gelmesi gerektiğini düşünüyorum, gelir büyük ihtimal ama görünen stok sorununun olduğu. Buda diğer ülkelere oranla birazcık daha geç gelebileceğini gösteriyor.Kaldı ki yeni yeni modellerde az olsada duyuruluyor, en azından onlarıda beklemiş oluyoruz. :)

Valla hocam dediğim gibi masam 60cm ene sahip, geniş olsada o kadar büyük bir ekrana adapte olmakta sıkıntı çekerim diye düşünüyorum. Gamepad vsdende hiç haz almıyorum, bana klavye mouse gerek.Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın  Yoksa zaten ürün belli, sizin aldığınız ürün..

Bu tvleri neden dahada küçülmüyorlar ki, 32 inçlik bir yap en azından.4kda ayrı bir konu zaten, renaulta benzin koymaya para bulamıyoruz, porshe alıp gezmenin hayalini kuruyoruz gibi bir şey olur o.Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın 

• dell oled için gelip gelmeyeceğini pazartesi söyleyebilirim ama gelse bile oldukça pahalı olacağını şimdiden söyleyebilirim.

• Xedos. kullanıcısına yanıt

Ucuz olan bir şey yok ki zaten, en azından pahallı olup kayda değer bir teknoloji olur. 1300 dolar satış fiyatı var, bu kurla nasıl olacak orasında haklısın ama.

Nereden öğreneceksin?

Yillarca orada calistim. Ankara’yi kurdum diyebilirim. Soracagim arkadaslara emea’da stok var mi ve varsa Turkiye’ye acik mi diye. Ithalat belgelerini filan cikartmak da zor ve zaman alan isler. Yani hersey yolunda gitse ve yarin islemleri baslatsak 3 aydan once gelmez tahminim, ilk ithalat olacagi icin. Daha once giris yaptiysa ve bolgede varsa bize gelisi 3-4 hafta.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Anladım, güzel bir monitör. Oledin kullanılabilir monitör kıvamına getirilen ilk serilerinden. Yurtdışında şubat mart gibi çıkmıştı anında stoklar bitmişti.Bilmiyorum şuan var mı yok mu. 1300 dolar yurt dışı satış fiyatla gelirse herkes olmasada ilgileri değerlendirir diye düşünüyorum. Msı ve Samsung kanadında hemen hemen ayn özellikte olanları gelecekte tarih belli değil. Bakalım oda bir çıksında bütçem hangisine yeterse artık. :))

• Ben de bir monitör aldım, geçen sene 1k olan cihazlar şimdi 2.5k olmuş. Bir tane Samsung bir tane MSI vardı. MSI modeli aldım ancak biraz fazla ışık sızması var. Aralarında 500 TL fark az da değil. Ucuzuyla ne farkı var kağıt üstünde çözemedim

• Oled dell’ler hem bu bolgeye acik degilmis hem de 75 gunluk bekleme suresi varmis. Alet nasil birseyse stok yetiremiyorlar.

Normalde şubat, mart gibi çıktı; çıktığı gibi bitti. o zamandan beri üretiyorlar halende yurtdışında stok yok. elinde solunda gelir herhalde en kötü amazon.com.tr getirir diye tahmin ediyorum bakalım. işte fiyatı ne yapacaklar orası önemli. :)

hocam monitör oled ve 34 inç normalde bilirsiniz oledlerde küçük ekran çıkmıyor. gerçi 34de ne kadar küçük :D nokunu çıkarmazsalar en kral monitörlerden birisi olacak, eksiği yok mu var ama artısı daha baskın.

Bir de o konu var. benim icin 27-28” ideal ama oled oldugu icin 34” beni rahatsiz edebilir. Televizyon olarak 8 senedir oled kullaniyorum. Oncesinde de plazma vardi. Hatta sene basinda yenilemek durumunda kaldim, bozuldu ilki. Oled’den sonra ne ips ne va lcd’nin yuzune bakilmaz oluyor. Su anda da en ust seri dell lcd kullaniyorum monitor olarak. 60hz ama cok basarili bir ips, o sayede rahatsiz olmuyorum. Oled alana kadar oyun monitorlerine gecmekten vazgectim.

Bende monitörde büyük ekran sevmiyorum, bence de ideali 27 inçler. Lakin gelin görün ki az donanımlı bir şey çıksa hemen büyük boyut çıkarıyorlar. Hele oled de bu boyutlar hayaldi zaten. Ha 27 inçde çıkarılacak deniyor ama çıkar mı çıkmaz mı; çıkarsa ne zaman çıkar Allah bilir.

Yeri gelmişken sormak istediğim bir konu var, bu distribütör olaylarıyla ilgili. Şimdi bu kişiler bu malları yurtdışı fiyatlarından mı çekiyor yoksa biraz fazla aldıkları için kendilerine daha ucuza mı geliyor? Misal dell 34 inçlik model. satış fiyatı 1300 dolar. distribütör bunu kendi ne kaça mal eder sence? Mantıken bu fiyatın altına alarak sürümden kar etmesi gerek. amazon.com.tr misal, bunlara mal sağlayan yerli distribütörler mi var yoksa firma global çapta olduğu için yurtdışı merkezlerinden mi mal geliyor dersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 30 Haziran 2022; 9:36:25 >
    Fiyatlandirma konusu her parti mal icin ayrica degerlendirilir. Kaca alir kismi tartismali cunku normalde bir liste fiyati vardir urununun ve duruma gore ki bu adet ve aldigi diger urunlere gore degisen bir indirim miktari seklinde ornegin yuzde 27-33 gibi oranlarda alirlar. Gercek fiyati ogrendim yaklasik olarak ancak paylasamam o ayri konu.

Fiyat illa ki değişir de işte temel olarak fiyatlama nasıl oluşuyor, sistemini merak etmiştim. Sonuçta satış fiyatının üzerine çıkmaması lazım değil mi?1300 dolar satış fiyatı var.

Önceki mesajınızda bu bölgeye açılmamış demişsiniz, bu satılmayacak anlamına gelmiyor sanırım, sadece şimdi değil sanırım?

Bakalım aynı modelin Samsung ve Msı tarafı da var, ne zaman çıkacak kaçtan çıkacak şuan için belli değil sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 1 Temmuz 2022; 22:27:21 >
    Satis fiyati teorik olarak liste fiyatinin bile ustunde olabilir. Yani 1300£ ya da $ aslinda bizim icin cok bir sey ifade etmiyor cunku ozellikle bulunmayan bir malin fiyati kesinlikle belirsizdir. Ulkemizdeki arac fiyatlari bir ornek. Yurtdisindani fiyat etigi bizde olmadigi icin bunu yaziyorum. Yoksa beklentim 1100$ ortalamadir bizim ve icin cunku ulkemiz en ucuza alan ulkelerden biridir. Indirim oranimiz rakipsiz seviyede dusuktur aslinda bu urunlerde.

Msi ya da samsung’tan uzun zaman oled cikacagini dusunmuyorum. Bir de ulkemizde tam ters bir marka algisi var ama bu iki marka da ust kalite degiller. Msi dogru taniniyor ama samsung yillardir oled olmasina ragmen inatla lcd’den ekmek yiyen bir marka malum.

Evet dogru adlandirdiniz bolgemize su anda acik degil. Zaman icinde acilabilir. Ancak bakis acisi su aslinda; bu bolge gelismis ulke degil. Ekonomisi de cok kotu. Yani buraya ust seri acmak anlamsiz cunku hem anlamazlar hem de parasini veremezler. Onun yerine alt serileri en ucuza alabilirler. Bu sekilde orneklenebilir. Bankalarda, kamu kurumlarinda vs gordugunuz monitorler hep E serisidir bu yuzden.

Söz meclisten dışarı, yurtdışı fiyatıyla yerli satış fiyatı arasında orta halli en az bir monitör aldıracak fiyatlandırmalarıda görmüştür bu gözler. :) Ama bazı ürünlerde dediğin gibi dışarıya oranla bile güzel indirimler olabiliyor. Bireysel satıcılar 3 birimlik karı 1.5 düşürüp 2 ürün satmaktansa direk 3 birimden 1 ürün satmayı tercih ettiği sürece büyük firmalara çok müşteri kaptırırlar.

Msı ve Samsung aynı panelli, kasalı yapının modülsüz versiyonu üzerinde çalışmaları var hocam, sadece nedense çok yavaş ilerliyorlar. Dell bile ocak ayında duyuruldu, şubat-mart gibi satışa sunuldu ilk partiyi bitirdiler. Halen yeni seri için bol arz sunamadılar. Bir şeylerde sıkıntı var ama bilemiyorum nedir, ya rağbet çok çok fazla anında gidiyor(bu seriler için 2-2.5k dolardan aşağı beklenmiyordu. bomba bir fiyat 1.3k. Bizim ülke için aşırı pahallı orası ayrı) ya da malzemeydi zart zurt eksikliği buna sebep veriyor.

Dediğim gibi beklemekten başka çare yok gibi gözüküyor. En azından modülsüzünü şöyle 1k dolar civarından sunsalar çok daha güzel olur , oda olsa olsa msıdan gelir belki.

• Evet hep duyuyorum msi optimum fiyatli diye. Keske gelse oyle bir urun ama ben sektorumde de zerre guvenmem samsunga. Bizim kavisli monitorler de onlardan geliyordu mesela, o modeller degismediyse. Ayrica ram ve ssd/nvme urunleri var ozellikle sunucu sistemlerde ama hep bir sorun, fiyat oynakligi vs gicik eder adami. Eve de hic sokmuyorum sirf bu imajindan oturu.

Dell’de de eski kaliteden eser yok aslinda ama hic degilse monitorde oled olursa cok iyi olur. Gelse de alsak. Olur ya ben ayarlarsam az adet de olsa bu basliga yazarim.

• Ben Dell'in kısa vadede(en az 1-2 yıl sonra belki) ülkemize geleceğini düşünmüyorum. Bu kadar kırılgan bir ekonomik zeminde üst düzey cihaz artık kolay kolay göremeyiz bu sektörlerde ülkemizde.

Laptoplarda bile oledler kullanılıyor, telefonlarda 6 inçe adamlar 4K oled ekran koyuyorlar, gerçekten monitör pazarını anlayamıyorum, bu konu hakkında firmalar ile konuşmak, sormak isterdim muhakkak bir sebebi olmalı.

Benim artık kafam rahat, 3080ti ve Lg C2 Oled ikilisi ile ben devam. Beklediğimiz her an alım gücümüz düşüyor bu ülkede, 15 günde bir iyi ki şunu almışım diyip durur olduk. Bu konuda da öyle diyeceğime eminim. Yine söylüyorum 20K limitlerine çıkacak kişilere bu tv'yi öneriyorum, bir an evvel alın, sonra pişman olmayın.

@-SKYNET- @Xedos.

• Ne cihazlarlar hocam, tabiri caizse hayvan gibi ücreti olan. Dolar 7-8 ken bile 25-30k monitörler vardı. Her ne kadar stok sorunu olsada parça parça geleceğini düşünüyorum. Dell'deki temel sıkıntı bizden değil, yurt dışında bulunmuyor. Amazon.com/de vs bakıyorum stok yok diyor. Çıkan stoklar anında bitiyor. Bunun sebebi, ilk defa OLED'i normal insani boyutlara düşürdüler. Aslında olması gereken 27-32 inçler olsada...

Türkiye ekonomik olarak çalkantalı bir ülke, evet. Lakin zengin kesimde az değil, yani illa satabilecek kişi bulurlar. : ) Dediğim gibi dolar 8 tl iken 25-30k mini ledli monitörü satıyorlarsa 16-17 iken 20-21klık ürünü hayli hayli satarlar bence. Ha bizimkiler çıkıpta 1300 dolarlık ürüne 1400-1500 dolarlık getirirse daha zor satalar orası ayrı. Zaten getirse de büyük firmalar anca getirebilir, Amazon.com.tr Amazon.com.de vs gibi

Hayatımız beklemekle geçti zaten, alıştık bu işe. 5-6binlik monirör olmuş 10-11 bin tl.Bunlara bu parayı verip kıçı başı fener tutulmuş gibi izleyeceğim geç alırım 20 veririm bozulana kadarlık monitörüm olur. sıkıntı sadece bu devirde bu paralar bir monitöre bir tv verilir mi ve bunları alacağım diye eski monitörü ittire kaktıra kullanmaya değer mide...

Lg C2 çok güzel bir TV, evet tv malesef. Şahsen 32 inçin üstünü monitör olarak tanımlamıyorum, monitörün amacına ters ama tabi her şey kişide bitiyor. :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.