Şimdi Ara

aslında tıp okumak istemediğimi fark ettim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bana da bakmaz hocam ama napalım hayal de mi kurmayalım

Hocam sene başında notlar böyle gelince biraz gerildim geçiş hayal oldu diye ama sonra amaaan dedim lanet olsun sınıf geçeyim yeter modundayım artık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konu insanlar olsun muhabbet olsun şampiyonlar ligi gibi uplayalım bakalım

• Yapı Ustası kullanıcısına yanıt

Bence de hocam yatay geçiş extrem bir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    Hocam hem extrem hem de gördüğüm kadarıyla tıpçılar genelde aile evine geçmeye çalışıyor. Benim ortamım falan iyi hocalarla da aram iyiydi seviliyodum yani eğitim normalken. Şimdi bunları bırakıp gitmek bu yaştan sonra yeni düzen kurmak falan çok zor geliyor.

• 343code kullanıcısına yanıt
    Forumu ayakta tutan 15 kişi var hocam zaten 10u burda

kütayhada mısınız hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    Evet hocam memleketim Kütahya. Uzak bi yerde okuyordum ailem de burada okumamı istiyordu ama uğraşılmaz ya

düğüne çağırırsın hocam  

• Hocam öyle bi durum olacak olsa sizi direkt şahit koltuğuna bile oturturum da  

• Fakülte bir şekilde biter, üç sene, 5 sene geç olmuş hiç önemli değil. Varsa uzatan sıkmasın canını, soğukkanlılığı elden bırakmasın, hiç bir şey sizin mutluluğunuzdan, huzurunuzdan önemli değil. Yeni seçecek biri için, dışlama tanısı olmalı bence tıp derdim. Yani bütün olası hastalık tanılarına kesin yok bu değil diyorsun, son çare elinde o dışlama tanısı olan hastalık kalıyor. Mühendislik yapabilecek biri, mimarlık, ne bileyim öğretmenlik, bence tıp seçmemeli. Dünyanın her yeri için geçerli bu. Çünkü diğer mesleklerin çoğuna göre muazzam emek harcıyorsunuz, herkes fakülte bitene kadar harcamıyor tabii son hafta kasıp geçen de var ama onlar bile bir şekilde en az 2 sene TUS'a hayvan gibi çalışmak zorunda kalıyor. Neyse o emeğe rağmen, mezun olunca da göreceksiniz ki, sizin denginiz akla, disipline sahip insanlar 3 aşağı 5 yukarı sizle aynı parayı alıyor. Üstüne işe dahi gitmeden evden, remote bilmem ne çalışıyorlar. Lüks yerlerde, lüks ofislerde, ve çok üst düzey eğitimli insanlarla muhattap olarak. Sizse o haberlerde gördüğünüz en leş ve vahşilerle. Ve işleri sizin kadar stresli ve yorucu değil. Ne olacak demeyin, yıllar geçtikçe eski enerjiniz kalmıyor ve ağır geliyor size iş yükü.

Ama tıp bilgisine sahip olmak, fizyoloji, patoloji, klinik, muhteşem ötesi bir şey bence. En başta insanın kendi sağlığı, sonrasında ortamlarda karizma yapmak için ;) kısa bir süre pratisyenlik de yapılabilir. O deneyim de insanı acayip büyütüyor. Ama sonrasında hani bizim klasik manada bildiğimiz hekimlikten, işte böyle dahiliye, pediatri falan, vay hasta gelsin ben ona kanser tanısı koyayım, iyileştireyim falan, bunlara hiç gerek olmadığını görüyorsunuz. Çünkü emeğinizin, onca yıl verdiğiniz, ve vermekte olduğunuz, hiç bir değeri yok, insanlar sadece işlerini gördürmeye bakıyor, size ne olduğu veya olacağı umurlarında bile değil, hatta direk kötülüğü kendileri yapıyor.

Sonuç olarak idare eder maddi durum varsa, tıp okumak o kadar da kötü değil. Ama klasik anlamda hekimlik yapmak kötü. Ben kendi yetiştireceğim çocuk, kendi sperminden/yumurtandan veya anası/babası olacağım bir kimsesiz, tıp okusun isterim. Hatta bazı temel konseptler bence lisede bile öğretilebilir, gereksiz ileri matematik, geometri falan öğretileceğine. Internlüğe kadar gelsin, orada bıraksın, gitsin istediği diğer bir bölümü okusun. Hekimlik yapmasın. Bana kalırsa sizler de şimdiden akıllı olun, ders çalışma disiplininizi şimdiden oturtun ve çok yorulmayacağınız, hatta boş zaman yaratıp yazılım falan öğreneceğiniz bir uzmanlık düşünün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.