Şimdi Ara

Asosyallik Güzeldir... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Aves Larus

Daha savunduğun şeyin ismini bilmiyorsun. Anlattığın şey anti-sosyallik.

Anti sosyallik hastalıktır biliyorum ben anti sosyal değilim ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: -DeathMark-

quote:

Orijinalden alıntı: Zava.Zin.Go

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zava.Zin.Go

quote:

hayatında hiç sosyal olmadığın için anlayamaman normal kardeş

Yahu asosyal bir insanın sosyal insandan tek farkı ses ve kalabalığı sevmemesiNeden abartıyorsunuz çok fark varmış gibi.

Bak adam gibi cevap veriyorum iki eksi yememe rağmen, insanları sadece ses ve kalabalık olarak gören biri at gözlüğünün babasını takmıştır kardeşim. Ya burada kendini avutmaya çalışıyorsun, ya da hiç sosyal olmadın asosyalliği bir mok zannediyorsun. Ben bunu bilir bunu derim asosyallik günümüzün hastalığıdır. Canlıların dünyasında asosyallik diye bir şey yok. Sosyallik üstün olmak değildir aksine normal bir insan olmaktır. Sen evde oyun oynayıp film izlersin tek başına takılırsın atomu parçalarsın istediğini yaparsın, hayatından da memnunmuş gibi dolaşırsın. Dışarıda nasıl bir hayat kaçırdığını bilsen varya, oturur bir yıl ağlarsın. Onu geçtim dünyada yedi milyar insan var, yedi milyar beyin ne demek sen biliyor musun? İşte bilmiyorsun dostum senin sorunun bu. İnsanları tanımak hayatta edilebilecek tecrübelerin başıdır.

Kardeşim iyi yazmışsın güzelde senin yaptığın başkasına güzel gelmiyor olabilir dışarıdaki hayat herkese güzel gelmeyebilir,onu geçtim tek başıma gidip gezip geliyorum yanımda arkadaşa ihtiyaç duymuyorum onu geçtim elbet arkadaşlarım var onlarlada geziyorum..Kısacası sosyal olmak kötü/güzel asosyal olmak kötü/güzel diye ayrım yapmamalıyız tercih meselesi..Diğer türlü olanı özgüven eksikliğidir.

tamam yalnız olmayı seversin ama yine de çevren olur, asosyallik daha farklı

Benim çevrem yeteri kadar var 8 senedir arkadaşız bir kaç kişi daha var .

• dostum ben sosyal olmak istiyorum ama hiç arkadaşım yok. okulda muhabbetim olan adamlar da eve gidip lol dota vs atıyorlar

ayrıca makine müh okuyorum kız da yok hayatıma 1 kız bile arkadaşı olmadı ama keşke sosyal olsaydım ve en azından 1 tane kız arkadaşım olsaydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: T_Ice

dostum ben sosyal olmak istiyorum ama hiç arkadaşım yok. okulda muhabbetim olan adamlar da eve gidip lol dota vs atıyorlar

ayrıca makine müh okuyorum kız da yok hayatıma 1 kız bile arkadaşı olmadı ama keşke sosyal olsaydım ve en azından 1 tane kız arkadaşım olsaydı

Kardeşim o zaman başka arkadaşlara yönel mekan mekan gez çok zor değil :) benim sevgilimde oldu asosyel olmak kötü değil özgüven çalışması yap ve mekanları gez zaten olur ..
  • insan sosyal bir varlık olarak yaratılmıştır. asosyallik de insan doğasına pek uygun değildir. asosyallere saygılıyım ama pek tasvip etmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asosyallik tercih degildir bence telafisi olan bi mecburiyettir. Birisi benim hiç arkadaşım yok, bu benim tercihim demesin.. komik oluyor. Telafisi var dedim: yani yavaş yavaş topluma katilarak iletisim problemini duzelten, varsa baska problemi onları cozen birisi rahat bi sekilde asosyallikten kurtulabilir.

aklı başında, ciddi sorunları olmayan her insan yanında ''az da olsa'' insan ister. (az ya da cok olması tercihtir mesela) benimde cevrem cok genis olmasina ragmen -hatta coguyla samimi muhabbetim olmasına ragmen- onlarla gezmeyi, bi yere oturmayı tercih etmem. Birkac kisi vardır ki gençler buna ''tayfa'' der, bu tayfayla takılırım.

herkesle takılan, yapmacık muhabbeti olan, her gun kafede farklı farklı kisilerle degişmeli olarak takılmak bana saçma geliyor mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: Edwin van der Sar

insan sosyal bir varlık olarak yaratılmıştır. asosyallik de insan doğasına pek uygun değildir. asosyallere saygılıyım ama pek tasvip etmiyorum.

Sosyallik kötü değil insanlar kötü küçük görme egoistler benciller vsss
  • Asosyal değilim ama asosyallik güzel katılıyorum. İnsan dibine kadar asosyal olsa da "hiç insan, bok huzur" tabirine ulaşamaz bence, o yüzden sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

Asosyallik tercih degildir bence telafisi olan bi mecburiyettir. Birisi benim hiç arkadaşım yok, bu benim tercihim demesin.. komik oluyor. Telafisi var dedim: yani yavaş yavaş topluma katilarak iletisim problemini duzelten, varsa baska problemi onları cozen birisi rahat bi sekilde asosyallikten kurtulabilir.

aklı başında, ciddi sorunları olmayan her insan yanında ''az da olsa'' insan ister. (az ya da cok olması tercihtir mesela) benimde cevrem cok genis olmasina ragmen -hatta coguyla samimi muhabbetim olmasına ragmen- onlarla gezmeyi, bi yere oturmayı tercih etmem. Birkac kisi vardır ki gençler buna ''tayfa'' der, bu tayfayla takılırım.

herkesle takılan, yapmacık muhabbeti olan, her gun kafede farklı farklı kisilerle degişmeli olarak takılmak bana saçma geliyor mesela.

Bende aynısını diyorum var arkadaşım ama çok sayıda değil..Sadece sosyal bir insana göre daha az geziyorum ve çevrem daha az..Ben o kadar asosyal sayılmam ama benden daha kötüleri var konuşamayan insan içine çıkmaktan utanan onlar pisikoloğa gitmeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mir-i Alay -- 6 Ekim 2015; 18:39:40 >

• Ayrica bunu " sen " seciyorsun. Benim bildigim asosyallik de cekingenlik dislanmislik oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Weeaboosour

Ayrica bunu " sen " seciyorsun. Benim bildigim asosyallik de cekingenlik dislanmislik oluyor.

Utanma,çekinme,ürkme vs var da benimkisi tercih olduğu için bunlar yok ama çoğu asosyalde yok zaten bunlar sadece hastalık haline gelmiş olanlarda var
  • lütfen hepsini okuyun demen bile ne kadar kötü bir şey olduğunu belli ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Cellamo

lütfen hepsini okuyun demen bile ne kadar kötü bir şey olduğunu belli ediyor

Hepsini okuyun demek neden kötü ki ? Okumadan cevap verenler olmasın diye yazdım..Cünkü dışarda asosyeller bitik ezik vs sıfatlara sahip,ama iç dünyası muhteşemdir kıramazsınız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.