Şimdi Ara

asp de veri girişinde aynı veri var ise uyarı vermesi (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar forumda aradım ama bulamadım umarım tekrar aynı konuyu açmıyorum. Arkadaşlar Asp de formda veri girişi yaparken aynı bilgiler kayıtlı ise hata vermesini istiyorum ama bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caylak_ogrenci -- 1 Temmuz 2014; 0:10:37 >

• Aramayı ne şekilde yaptın bilmiyorum ama olması gereken bir soru?
    neyse yapılması gereken aşamalar aşağıda belirttim kod bilgin varsa yapabilirsin.

- formdan gelen bilgileri request etmen lazım
    - request ettiğin bilgiyi veritabanında kontrol etmek istediğin alana eşitlemen lazım
    - veritabanında olup olmadığını if ile kontrol edersin
    - varsa uyarı verdirirsin yoksa vertabanına ekletirsin
    - veritabanını kapatırsın

umarım işini görür
  • Veritabanında sorgu yaparken dönen satır sayısına bak. Eğer bir ve fazla satır dönüş yaparsa veri vardır. Eğer 0 ise yoktur.

Function bak (tablo, sutunadi, veri){
    If (mysql_num_rows (mysql_query (select * from tablo where sutunadi=veri))> 0){
    Return true;
    } else {
    Return false;
    }
    }
    Kullanımı
    IF (bak (kullanıcıtablosu, mailadresi, blabla@hotmail.com)){
    Echo mail adresi var;
    } else {
    Echo mail adresi yok;
    }
    Gibi. Veriyi formdan get post ya da requst ile alacaksın. Tablo veritabanindaki tablo adı. Sutunadi da tablodaki sutunun adi.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon seninki asp miş. Aynı mantığı ona da uygulayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: lensimaii

Aramayı ne şekilde yaptın bilmiyorum ama olması gereken bir soru?
    neyse yapılması gereken aşamalar aşağıda belirttim kod bilgin varsa yapabilirsin.

- formdan gelen bilgileri request etmen lazım
    - request ettiğin bilgiyi veritabanında kontrol etmek istediğin alana eşitlemen lazım
    - veritabanında olup olmadığını if ile kontrol edersin
    - varsa uyarı verdirirsin yoksa vertabanına ekletirsin
    - veritabanını kapatırsın

umarım işini görür

evet belkide yanlış aradım ama gerçekten baktım görmedim :( ancak kodlama konusunda yeniyim biraz daha açar mısınız lütfen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oshn

Pardon seninki asp miş. Aynı mantığı ona da uygulayabilirsiniz.

kodlama da yeniyim o nedenle bunu nasıl asp ye çevirebilirim lütfen yardımcı olabilir misiniz? veya isterseniz forum bilgilerin yer aldığı asp leri gönderebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caylak_ogrenci

quote:

kodlama da yeniyim o nedenle bunu nasıl asp ye çevirebilirim lütfen yardımcı olabilir misiniz? veya isterseniz forum bilgilerin yer aldığı asp leri gönderebilirim.

Şu an ders çalışmam lazım. Asp ile de yaparım. Ancak Vaktim yok. Aynı mantığı kur işte veritabanı bağlantısı yap sonra bu fonksiyonu kullan sonra da kapat. Duruma göre like kullanman gerekebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caylak_ogrenci

quote:

Şu an ders çalışmam lazım. Asp ile de yaparım. Ancak Vaktim yok. Aynı mantığı kur işte veritabanı bağlantısı yap sonra bu fonksiyonu kullan sonra da kapat. Duruma göre like kullanman gerekebilir.

saolasın yinede belki başkası yardımcı olabilir :( : (

• set kontrol=sq.execute("select mail FROM adresler WHERE mail='"& Request.Form("mail")) &"' ")
    IF kontrol.eof and kontrol.bof THEN
    SONUC=TRUE
    else
    SONUC=FALSE
    END IF

-----------------------------------------------

Asp istediğiniz için basit bir örnek yazdım;
    Gelen mail değişkenini adresler tablosu, mail sutunundan kontrol ettik. Örneği kendinize uyarlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi download -- 30 Haziran 2014; 14:14:59 >
  • malasef olmadı :(((
  • asıl istediğim buradaki gibi ama burada asp.net ile yapılmış bunu nasıl asp ye uyarlarım

http://aj-learning.com/blog/check-username-availability-automatically-asp-net-using-jquery/
  • arkadaşlar sonunda buldum çözümü yine de yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.