Merhaba benim iki adet websitem olduğunu düşünürsekwww.asitesi.com vewww.bsitesi.com bu iki sitede de Access veritabanı kullanıyoruz ve ben a sitesinden b sitesindeki veritabanına bağlantı yapmak istiyorum örneğin a sitesinden login sayfasına girdiğimde b sayfasındaki kullanıcı adı ve şifreyle b sitesine erşim sağlamak stiyorum ama bununla alakalı hiçbirşekilde örnek Sql cümlesi bulamadım.
mesela dsn kullanarak aynı ip üstündeki birçok veriyi kullanabiliyoruz o mantıkla aynı olarak dediğim şekilde bağlantı yapma imkanımız var mıdır.?
Not : script dili asp kullanıyorum.
aynı serverde ise siteler her 2 siteye nasıl baglantı yapıyorsan aynı baglantıyı login olurken kullanırsın farkı yerlerde ise ip leri degiştirisin
sayın parola 18 dsn de ip yazma işlemini bilmiyorum (eğerki ondan bahsediyorsanız) ama aynı sunucuda olduğu zaman sorunsuz giriş yapabiliyorum farklı sunucular için sizden rica etsem örnek bir sql sorgusu yazabilirmisiniz benim için.
<add name="ApplicationServices" connectionString="Data Source=kislaliyiz.com,13000;Network Library=DBMSSOCN; Initial Catalog=onemli;User ID=blabla;Password=***; MultipleActiveResultSets=True" providerName="System.Data.SqlClient"/> kışlalıyız yazan yere serverin ip si ve portunu yazman lazım bu sql için sorgu bunu accsess içinde yapılabilir sanırım sql için linked olayı varmış http://sqlserverplanet.com/dba/how-to-add-a-linked-server