Şimdi Ara

Normal Statik IP ile Port Açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bir oyunda (Division 2) bağlantı problemleri yaşadığım için port açmayı denemiştim fakat açamadım. Biraz araştırdıktan sonra CGN(Carrier-grade NAT) diye yeni bir şey öğrendim. ISS tarafından bir engel oluşuyormuş ve statik IP almak gerekiyormuş. Ben de 1 aylık statik IP satın alıp (12TL) port açmayı denemeye karar verdim. Bugün statik IP almaya başladım fakat port açamıyorum. Modemden gereken ayaları yapıyorum fakat port kontrol etme sitelerinde test ettiğimde kapalı gözüküyor.

Modem arayüzü port ayarı ekran görüntüsü;

Normal Statik IP ile Port Açma

Modem güvenlik duvarı ve Windows güvenliği kapalı. Bitdefender (free) kullanıyorum o da kapalı. Oyuna girip denedim eskisinden çok daha kötü oldu. Oyuncular koşarken anlık durup birden hızlanıyor. Oyun içinde menüde dolaşırken bağlantı hatası verip oyundan attı. Zaten oyunda da bağlantı ile ilgili bir logo var. Normalde o sarı renkteydi şimdi kırmızı gözüküyor Deneyebileceğim bir şeyler var mıdır?Bu konu hakkında çok fazla bilgi ve tecrübem yok. Yapabileceğim başka bir şey yoksa statik IP olayını hiç beklemeden iptal edeceğim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 22 Nisan 2019; 20:31:15 >

• Statik IP'nizi Kaynak IP'si yazan yerlere yazdınız mı? Sorun CGN kaynaklı ise, Statik IP'niz varken port açmak niye? Mesela ben CGN içerisinde değilim. Kullandığım IP Dinamik. Yani bana geçici verilen o IP ile sadece ben bağlanıyorum. Fakat port falan açmadım. Oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyorum. Division dahil.
  • CGN de olduğum için statik IP aldıktan sonra port açabileceğim söylendi. Sizin dediğiniz kaynak IP sine statik IP yi yazmayı denedim komple internet gitti bilgisayarda :D Ben oyunda sıkıntı yaşadığım için port açmaya çalışıyorum zaten sıkıntı yaşamasam hiç bulaşmazdım valla
  • takami59 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Bana sizin durumunuzun port ile alakası yok gibi geliyor. Ama iptal etmeden başkalarının da cevabını bekleyin derim.
  • Az önce de durup dururken net gitti. Üstelik port ayarlarını tamamen silmistim. Bütün güvenlik ayarlarını açtım normal duruma getirmiştim PC yi. İnternet sayfalarını da açarken bi yavaşlık söz konusu. Sanırım direkt iptal edeceğim. Zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Rica ederim hocam. Umarım sorununuz çözülür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    facebook olmadığı için açıklamayı göremiyorum. benim statik ip aldığım güne denk gelmesi harika oldu. iptal ettim artık yapacak bir şey yok.
    buradaki konuya da aynı açıklama yapıldı
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    ha tamamdır şimdi gördüm. gerçekten çok iyi denk geldi port açmakta sıkıntı oldu zaten. pek fazla kurcalamak istemiyorum. 12TL ye değecek inanılmaz bir fayda olacağını da düşünmüyorum.
  • Anormal statik IP nasıl oluyor hocam ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • plusnettr P kullanıcısına yanıt
    noip gibi programlarla da statik ip veriliyor diye biliyorum. ISS ile görüşerek sağlanan statik ip den bahsetmek istemiştim. kısaca öyle yazdım.
  • Online oyun oynamak için statik ip yada port yönlendirilmesi yapılmasına gerek yoktur.

Eğer evde oyun sunucusu kurulacaksa statik ip ve port yönlendirilmesi ihtiyaç vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi konu hakkında bilgi ve tecrübem yok. Bir kaç arkadaşın deneme amaçlı önerisiyle bu işe kalkıştım ama pek bir faydası olmadı zaten. Maksat aklımızda takılı kalmasın olayıydı. Bu tarz bir işe kalkışmaya niyetli olan arkadaşların da içi rahat olabilir hiç bulaşmasınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takami59 -- 24 Nisan 2019; 13:49:55 >
  • Udp veya tcp yazan bölümleri tcp/udp olarak değiştirin. Olmazsa farklı modemle deneyin. Sorunu teşhis edip sonra konu açın hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA13FC81 -- 24 Nisan 2019; 23:21:34 >
    Statik ip sunucular veya web uygulamaları çalıştıran bilgisayarlar için önemlidir. İptal etmenizde sıkıntı yok. Ayrıca her şeyi tekrar deneyin diyorum siz hala yok olmadı zaten post kasma diyorsunuz ve yazdığınızı siliyorsunuz ayıp oluyor.

• Türknet'te statik ip'ye geçmek pek mantıklı değil ya da riskli diyelim. Herkesin benimle aynı deneyimi yaşayacağını iddia edemem ancak ben geçtikten sonra yoğun saatlerde inanılmaz hız dalgalanmaları yaşadım. Geçmeden önce çok memnundum , şöyle söyleyeyim hız stabil bir şekilde 40-50 mbit arasında seyrediyordu ve netflix hız testi sitesi fast.com'da speedtestte ne alıyorsam onu alıyordum. Neyse şimdi sabit ip'den cgnat'a geri döndüm de eski güzel netime kavuştum.

Nisbeten az kullanıcılı bir isp'de daha küçük bir grubun içine girmek(statik ipye başvurmak) çok mantıklı bir iş değil zira, öncelikle genelin memnuniyetini sağlamaya yönelik altyapıda iyileştirmeler optimizasyonlar yapıyorlar, diğerleri biraz ikinci planda kalıyor.

Port açmak da oyunlar için pek gerekli değil çünkü siz sunucu olmuyorsunuz dedicated sunuculara bağlanıp oynuyorsunuz. Ping değerlerinizi belirleyen başka faktörler var. Fast path vs interleaved mod seçeneğinde fast path'i seçmek bir fayda sağlayabilir ancak yine garanti veremem daha kötü de olabilir.

• dortcahar D kullanıcısına yanıt
    Evet benimde internetim kötüleşti iptal ettim. Fast path olayını araştıracağım teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.