Baya bir süredir uğraşıyorum. Ama nerde hata yaptıysam bir türlü bağlantıyı sağlayamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim. Uzaktan bağlanmak istediğim bilgisayardaki yaptığım adımlar şöyle:
1.Denetim Masası\Sistem\Uzak\Uzak Masaüstü (Kullanıcıların bu bilg.'a uzaktan bağlanmasına izin ver'i seçip tüm kullanıcıları işaretledim) 2.Modemin ayarlarına girip NAT\Port yönlendirme sekmesinden Hedef ip adresine bilgisayarım statik ipsini ve port numaralarını 3389 olarak yaparak Hem TCP hem UDP olarak ayrı ayrı portları açtım. 3.Denetim Masası\Program ekle kaldır\ Windows bileşenlerini ekle/kaldır \İnternet İnformation Services(ISS)\World Wide Web Hizmeti\Uzak Masaüstü Web bağlantısını yükledim.( Üstelik bu adımı hiç bir forum sitesinde görmedim artık ne kadar uğraştığımı anlayın :)) Resimler: http://img101.imageshack.us/i/52563659.jpg/ http://img826.imageshack.us/i/72969948.jpg/
Modemde port yönlendirmeye uzaktan bağlanılacak bilgisayara girdiğiniz sabit IP yi gireceksiniz. TTnet in verdiği statik IP yi değil !!!! Bilgisayara girdiğiniz örn.192.168.2.5 IP yi yazdığınız zaman düzelecektir. Ayrıca tekrar sorun yaşarsanız denetim masasından güvenlik duvarını kapatın, defalarca engel olduğuna şahit oldum. Kolay gelsin...
Uzak masaüstünde paylaşılacak bilgisayara ana bilgisayar diyelim. Şuanda ana bilgisayardaki yerel ağ bağlantısı durumdaki özelliklerde otomatik ip adresi al olarak ayarlı orada farklı bir ip adresimi belirleyeyim?
Eğer şirkette bir bilgisayara ya da çok mühim birşeye bağlanmak gerekmiyorsa sadece iki bilgisayar arası bağlantı yapılacaksa Teamviewer öneririm. Çok kullanışlı.
Sorunda orda bir zeytinyağı fabrikasında kurulacak bir sistemle dışardan bilgisayara erişim planlanıyor. Ve şuanda o fabrikadayım ve bu iş 1 kere yapılacak sonra şehirdışına gidecem.ve ordan ulaşacam buraya yani, burada bu iplerle falan uğraşacak biri olmayacak o yüzden statik ip falan aldım değişmesin, yada erişimi bir siteye bağlı bırakmak istemiyorm
quote:
Orijinalden alıntı: berkayagci
Uzak masaüstünde paylaşılacak bilgisayara ana bilgisayar diyelim. Şuanda ana bilgisayardaki yerel ağ bağlantısı durumdaki özelliklerde otomatik ip adresi al olarak ayarlı orada farklı bir ip adresimi belirleyeyim?
Ulaşmak istediğiniz bilgisayara, sizin deyiminizle ana bilgisayara sabit IP gireceksiniz. anladığım kadarıya modem airties ve 192 li Ip tabanı kullanıyor. ..200 ü kullanan başka pc yoktur tahminimce; IP adresine : 192.168.2.200 Alt ağ maskesi: 255.255.255.0 Varsayılan ağ geçidi : 192.168.2.1
Yeğlenen Dns sunucusu: 195.175.39.39 Diğer DNS sunucusu: 195.175.39.40 yazabilirsiniz. Modemdeki Hedef IP ye 192.168.2.200 yazacaksınız. Ana Bilgisayara da muhakkak kullaınıcı şifresi koyun. Uzaktan bağlanınca kullanıcı adı ve şifre isteyince ana pc deki kullanıcı adı ve şifreyi gireceksiniz.
Bu şekilde siz uzak bir pc den sizin sabit Ip nizi yazınca direkt modeme ulaşılıyor, modem de uzak masaüstü portundan yazmış olduğunuz iç IP ye yöndiriyor. Siz de uzak masaüstü bağlantınızı yapmış oluyorsunuz.
Son olarak uzak masaüstü testini başka bir modemin olduğu yerden test ediniz, başka bir yerden yani. Yoksa sabit IP ile çalıştıramazsınız!!
Tamadır dostum, beni büyük bir dertten kurtardın çözüldü olarak sana oy verdim. Çok teşekkür ederim çok net anlattın:)