Geçenlerde Mac Clone destekli Zyxel NBG-4615 modem alarak SOL'un huawai modemi yerine kullanmaya başladım. SOL Modeminin MAC ID'sini Zyxel modeme kopyalayarak sorunsuz kullanmaya başladım. Fakat her seferinde 2-3 gün sorunsuz kullandıktan sonra internetim kesildi. Zyxel modeme takılı LAN kablosuna internet gelmemeye başladı. Söz konusu kabloyu çıkarıp SOL modemine takınca da aynı sorun devam etti ve LAN ışığı yanmıyordu (hat gelmiyordu) Superonline'ı aradım son 2-3 sorun yaşadığımda. Hepsinde de bölgenizde sorun var, apartmanda sorun var vs dediler. Hepsinde teknik servis gelip aşağıdan birşeyler yaptı (30 saniyelik bir işlem) ve düzeldi. Ne zaman ki Zyxel modemi bağlıyorum. 2-3 gün sorunsuz çalıştıktan sonra yine aynı sorunlar.
Çok uzattım. şimdi soruma geçeyim. SOL bir şekilde MAC Clone yaptığımızı algılayıp hattı mı kapatıyor acaba? SOL modem dışında bir modem kullanıp benzer sorun yaşayanlar var mı acaba? Eğer SOL bir şekilde farklı modem kullanımını engellmek için MAC Clone'u da tespit edip engelliyor ise, bundan kurtulmanın bir yolu var mıdır acaba?
Teşekkürler.
Merhaba, bu soruların cevabını ben de merak ediyorum.
Ağımda 10-12 cihaz var ve hepsine sabit IP tanımlamak istiyorum. Ama SOL ile gelen Huawei HG253s modemde cihazlarma sabit IP vermeyi başaramadım. ADSL mullandığım dönemden almış olduğum VDSL uyumlu Zyxel VMG 3312 modem var. Acaba bu modemi kullanabilir miyim?