Şimdi Ara

asp ile aspx arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu asp ile aspx arasındaki en büyük fark nedir arkadaşlar ben php ile uğraşıyordum fakat asp veya aspx geçeceğim asp ilemi yoksa aspx ilemi başlayım hangisi iyi veya bunları bir biri ile kıyaslamak doğru olurmu bunlar hakkında pek bilgim yok.

İyi çalışmalar.

• asp.net aslında bir dil değildir. c# vb.net c++.net veya j# kullanarak asp.net siteleri geliştirebilirsin... asp kullanmadım ama eğer yeni bir dil öğrenicem diyorsam c# ile asp.net öğrenmeni tavsiye ederim...
  • asp microsoft'un bir ürünü. asp.net'de .Net platformu ile güçlenmiş asp oluyor. doğal olarak asp.net çalışacağı alanda frameWork'e ihtiyaç duyar.
    ben asp.net'den başladım. ama asp'den başlaman senin yararına olabilir. dersen ki temelim var, asp.net'le direk giriş yap. tabi dinamik sayfalar yapman için birde dil bilmen gerekiyor. c# 'ı öneririm.
  • asp ninde aspx inde bas kıçına birer tekme
    php rullaz, yaşasın gnu de
    munzur işlere musallat olma otur oturduğun yerde
    sonradanda yedin ömrümü microsoft deyip
    gerisin geriye bize püskürme...

sana kolay gelsin.
  • arkdaşın dedikleride doğru ama piyasaya microsoft hakim ve genelde iş lanlarıda asp.net bilen eleman aranıyor arkdaş zaten php biliyorum diyor bide üstüne asp.net öğrenirsen birazda grafik tamamdır :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: yamyam_şerif

asp ninde aspx inde bas kıçına birer tekme
    php rullaz, yaşasın gnu de
    munzur işlere musallat olma otur oturduğun yerde
    sonradanda yedin ömrümü microsoft deyip
    gerisin geriye bize püskürme...

sana kolay gelsin.

yaşasın asp.Net !
    şaka şaka.

ama asp.Net Microsoft gibi büyük ve hırsız bir şirketin göz bebeği(+c# tabiki). Piyasada asp.Net istiyor.
  • Bence sorunu değiştir...doğrusu arasındaki benzerlikler nedir olacak? ama liste o istisna sayılacak kadar kısa ve sen asp den asp.net e geçmeyi planlıyyorsan bildiğin herşeyi unut derim. bu dünyada yaşamakla marsta yaşamanın arasındaki ortaklıklar gibi...yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Python iki kod arasındaki fark
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En büyük benzerlik diye bişi yoq çünkü birbirine hiç benzemiyor... Sadece isimleri birbirine benziyor o kadar....

Php rulaz diyen arkadaşa katılmıyorum çünkü piyasanın hakimi kimse onun dediği olur siz istesenizde istemesenizde. Bazı gerçekleri kabul etmek lazım.

Ayrıca adamların .NET projesi de korkunç güzel ve yaratıcı bir proje yiğidi öldür ama hakkını yeme....
  • arkadaşlar bende vb.net ve asp.net 2.0 çalışıyorum ama ekşisözlükte .net hakkındaki yorumları okudum yorumlardan %20 si iyi yönde diğerleri hep kötülemiş bunun nedeni nedir acaba yorum yazan insnalarmı bilinçsiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: poweruser0

arkadaşlar bende vb.net ve asp.net 2.0 çalışıyorum ama ekşisözlükte .net hakkındaki yorumları okudum yorumlardan %20 si iyi yönde diğerleri hep kötülemiş bunun nedeni nedir acaba yorum yazan insnalarmı bilinçsiz

ekşisözlük mü
  • 4-5 yıldır asp ile çalışıyorum. ASP de yapamadığım herhangi birşey yok. Ama .Net ten farklarına gelince ;

database tabanlı bir site ile calısıyorsan asp de uğraşarak 2 saatte kod yazıyorsan .Net te componentler yardımı ile bu süre daha da kısalıyor. Ayrıca ASP deki Application Pool da çok iyi çalışmıyor. ASP.net te microsoft bu açığını kapatmış görünüyor. Ayrıca ASP ile hazırladığın sitelere javascript kodları serpiştirmeden duramazsın. .Net te mesela form controlleri doğrulama componentleri vs. var. bunlar yardımı ile javascript kullanmanada pek gerek kalmıyor. Lafın özü daha az uğraş ile daha fazla işlevi performanslı bir şekilde yapmak istiyorsan .Net e geçmelisin.

İyi Çalışmalar
  • quote:

Orjinalden alıntı: BarışNet

quote:

Orjinalden alıntı: poweruser0

arkadaşlar bende vb.net ve asp.net 2.0 çalışıyorum ama ekşisözlükte .net hakkındaki yorumları okudum yorumlardan %20 si iyi yönde diğerleri hep kötülemiş bunun nedeni nedir acaba yorum yazan insnalarmı bilinçsiz

ekşisözlük mü

niye gülüyorsunki oraya girenler cahil insanlar mı orayada programcılar giriyor sözlüğün kurucusu ssg şu an microsoft merkezinde windows işletim sistemi geliştiren grupta yazılım tasarımcısı olarak çalışıyor örnek vermek gerekirse

• Selam Gençler .... ( Selam Theodred Dostum )

Ben 20 yıllık yazılımcıyım. Bugün perakende sektöründe IT yöneticiliği yapıyorum. Bol bolda kod işim oluyor. Bugün iş amaçıyla öğrenmeniz gereken ün önemli dillerden biri veri tabanı sorgulama dilidir. Yok kişisel olarak sektöre web sayfası ve benzeri mobil siteler yazacam diyorsanız keyfinize göre php, asp, yada .net platformlarına yönelebilirsiniz. Ben Vb6 ile window form olarak başladım , web diye bir şey çıkınca ki bizim başladığımız yıllarda yoktu vb6 nın web versiyonu klasik asp'ye geçtim. .Net biliyorum ama ne kadar çok component ne kadar çok detay o kadar çok hata kodu, gereksiz döküman okuma zorumluluğu gibi şeyler doğuruyor. Ben klasik aspyi tümümye inciiiiğine kadar kullanıyorum + javascipt + css + jquery eklentisi ile şimdiye kadar her projeyi devirdim. 12 yıl önce yazdığım internal web uygulamaları bugün hala hatasız çalışıyor. PHP ve ASP hemen hemen farklı platformların eşit ürünleridir. BMW ve MERCEDES'in aynı seri arabaları gibidir. ASP birazda microsoftun diğer ürünlerinin fiyat politikasından ötürü PHP'ye yenilmiştir ve geride kalmış gibi bir izlenim bırakmıştır. Web sitesi yapan bütün genç arkadaşlar beleş mysql , apache gibi uygulamalar yüzünden PHP'yi seçtiler ve çok çok iyide yaptılar. Bugün php nin üzerine yeni çıksa yada öyle duyurulsa ( asp yenisi asp.net gidi duyuruldu çünkü ) çok az kişi meraktan geçer ama gerekte yoktur aslında... Her yiğidin yoğurt yemesi misali her yazılımcının bir kod yazma şekli ve ortamı vardır. Ben ASP derim o ABS der :) .. En iyisi değil en iyi kullandığın sistem senin yazılımdır. Sonuçta senden bir iş isteniyor ve bu işi hatasız en iyi şekilde vermen ve yarına sana yapışmayacak şekilde problem çıkartmayacak şekilde kodlamalısın. İşin illada çekirdeğini bilmek istiyorsan PHP biliyorsun zaten. .Net platformuna bir gir, inan 10 gün sonra kendini gene php yazarken bulacaksın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.