Merhaba arkadaşlar, asp de persist ile resim yüklüyorum fakat resmin yanında tablonun diğer alanlarına da başka veriler de yüklüyorum resmi boş geçip seçmediğinde de kayıt yapabilsin istiyorum fakat boş geçtiğimde hiçbir alanı kaydetmiyor.
Sql1 = "select * from PROJEGRUBU order by ID desc" Set Sorgu1=Baglanti.Execute(Sql1) if sorgu1.eof and sorgu1.bof then id=0 else id=cint(Sorgu1("ID")) end if
Set Upload = Server.CreateObject("Persits.Upload.1") Upload.Save Path = server.MapPath("images\projegrubu\") 'Bu klasöre kaydet. Upload.CreateDirectory Path, True 'Eğer klasör yoksa oluştur. markaadi=upload.Form("markaadi") aktif=upload.form("checkbox") if aktif="on" then aktif2="X" else aktif2="" end if
For Each File in Upload.Files 'Döngüyü aç set f = upload.files("altresim")
if f.ext=".html" or f.ext = ".aspx" or f.ext = ".asp" or f.ext = ".php" or f.ext = ".exe" then 'Format kontrol response.write "İstenmeyen dosya türü: " & f.ext else Randomize Rast1 = int(RND*10)+0 Rast2 = int(RND*100)+0 Rast3 = int(RND*1000)+0 Rast4 = int(RND*10000)+0 Rast5 = int(RND*100000)+0 Rast6 = int(RND*1000000)+0 RAST = Rast1 & "_" & Rast2 & "_" & Rast3 & "_" & Rast4 & "_" & Rast5 & "_" & Rast6
Sql="update PROJEGRUBU set PROJEGRUBU='"&markaadi&"', RESIM='"&resim&"', AKTIF='"&aktif2&"' where id='"&foo(1)&"'" Set Sorgu=Baglanti.Execute(sql)
'Response.Write resim 'Ekrana yazdır. end if Next 'Döngü bitir
hızlıca baktığımda;
1- persits in kendi içinde uzantı kontrolü mevcut. bu sayfaya bakabilirsin:http://www.aspupload.com/manual_image.html burada dosya tipi "GIF", "JPG", "BMP", "PNG" olmadığında "UNKNOWN" değeri dönüyor. 2- update işlemin if ile kontrol ettiğin alanda kalmış. dosya uzantısı html aspx vs olmadığında kaydet demişsin ama resim yüklemezse dosya uzantısı nasıl olsun? 3- form tag inda bu alanın olduğundan emin olun ENCTYPE="multipart/form-data"
ayrıca persits in sitesindeki örnekleri mutlaka inceleyin.
birde ilk sorguda ID yi neden alıyorsunuz?
İlgine teşekkürler
Sql for döngüsü içerisinde çalışıyor birden fazla resim yükleye biliyor. resim yükleme herşeyi tamam da bir türlü resim seçilmediğinde for döngüsü dışında update çalıştıramadım. resim seçilmezse başka update çalıştırmam lazım.
Föngüyü bu şekilde başlatmam sorunumu çözdü çok teşekkür ederim.
set f = upload.files("altresim") If Not f Is Nothing Then For Each File in Upload.Files 'Döngüyü aç
quote:
Orijinalden alıntı: smyrna2318
Föngüyü bu şekilde başlatmam sorunumu çözdü çok teşekkür ederim.
set f = upload.files("altresim") If Not f Is Nothing Then For Each File in Upload.Files 'Döngüyü aç
kusuruma bakma konuyla ilgili değil şu son vermiş oldğun kod ile ilgili.. Normalde PHP yazdığım için bayağı bir yabancı geldi merakımdan soruyorum başımda asp bela oldu da ..
If Not f Is Nothing Then
en başta bulunan if ve sonda ki then tamam f de senin değişkenin
Not f is Nothing yanlış anlamışsam düzelt diye soruyorum bunu, bu da f de veri yoksamı demek ? şu sorgu için f in değerinin ne olması gerekli ki bu if çalışsın ?
set f = upload.files("altresim") Bununla "f" ye altresim inputundaki veriyi atıyorum eğer f boşsa f de hiçbirşey yoksa pas geçiyorum. f'de normalde seçilen dosyanın adı ve uzantısı yer alıyor resim seçiliyse tabii.
If Not f Is Nothing Then >>>> Eğer f boştan farklıysa / f boş değilse demek oluyor."not" kullandığım için boş değilse anlamı taşıyor.